De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Bore-Out Symptomen Op Tijd Herkennen

+

Gratis Bore-Out Test!

Werk neemt een groot deel van je leven in beslag en is onlosmakelijk verbonden met je gezondheid en welzijn als mens. Je werk beïnvloedt meer dan alleen hoe je je voelt. Je werk kan je motiveren om het beste uit jezelf te halen. Maar, als het tegenzit kan werk je ook ziek maken. 

Een steeds vaker genoemde klacht op het werk is chronische verveling. Dit wordt ook wel bore-out genoemd. Bore-out symptomen kunnen op de lange duur leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Gelukkig is er steeds meer erkenning en bewustzijn rond dit verschijnsel en is het makkelijk te voorkomen als je op tijd ingrijpt.

Voorkom gezondheidsklachten

Doe de professionele bore-out test en ontdek hoeveel risico je loopt op symptomen.

Wat is een bore-out?

Bore-out symptomen worden vaak veroorzaakt door routinematig werk of werk dat onder je niveau ligt. Een bore-out is eigenlijk een vervelingsziekte die vergelijkbare symptomen vertoont met een burn-out, zoals vermoeidheid en depressiviteit.

Verveling wordt vaak ten onrechte geassocieerd met niets of weinig te doen hebben. Het is dan ook een vaak gehoord misverstand dat bore-out symptomen altijd voortkomen uit een gebrek aan werkzaamheden. 

Soms kunnen bore-out symptomen juist ontstaan doordat je al jarenlang hetzelfde werk doet. Wat ooit interessant en uitdagend was, is over de jaren veranderd in een eindeloze herhaling van steeds maar weer hetzelfde. Je voert je werk op routine uit en voelt daardoor geen voldoening meer. Het gevoel van stagnatie kan je werk tot een bron van ellende maken en uiteindelijk leiden tot serieuze gezondheidsklachten.

Ervaar je op je werk een gevoel van demotivatie, een chronisch gebrek aan enthousiasme en aanhoudende vermoeidheidsklachten? Misschien vertoon je symptomen van een bore-out.

Niet alleen de aard van je werk speelt een rol bij een bore-out, maar ook de bedrijfscultuur kan van invloed zijn. Een werkomgeving die niet openstaat voor innovatie en eigen initiatief kan de oorzaak zijn van bore-out symptomen. 

Als je het gevoel hebt dat je werk voortdurend wordt gecontroleerd, dat je continu tegengewerkt wordt door procedures, of dat je onderworpen wordt aan allerlei vormen van micromanagement, kan dit je bewegingsvrijheid ernstig beperken. Dit kan leiden tot een chronisch gevoel van frustratie en verveling op je werk.

Een gebrek aan prikkeling, uitdaging en waardering in je werkomgeving kunnen er ook voor zorgen dat je je steeds passiever gaat gedragen op je werk. Je ideeën worden niet gewaardeerd, vernieuwing wordt ontmoedigd, en je raakt gevangen in een vicieuze cirkel van verveling en ontevredenheid. Je voelt je niet meer betrokken bij je werk en je kunt je creativiteit er niet meer in kwijt. 

Op de lange termijn kan dit leiden tot bore-out symptomen en zelfs serieuze gezondheidsklachten.

Een bore-out is dus iets complexer dan simpelweg niets om handen hebben op je werk. Bore-out klachten kunnen het resultaat zijn van een gebrek aan variatie, uitdaging en erkenning op je werk. 

Om bore-out symptomen te voorkomen, is het van belang om een werkplek te creëren waarin afwisseling, creativiteit en waardering centraal staan. Door deze elementen te integreren in je werk, kun je je gevoel van betrokkenheid vergroten, jezelf blijven ontwikkelen, fluitend aan elke werkdag beginnen en elke dag afsluiten met meer energie dan waarmee je de dag begon. 

Wil je weten of je het risico loopt om bore-out klachten te ontwikkelen, doe dan nu de professionele bore-out test.

bore-out symptomen herkennen

Milde bore-out symptomen herken je aan:

Ernstige bore-out symptomen herken je aan:

De bore-out test

Denk je dat je risico loopt op het ontwikkelen van bore-out klachten of vermoed je dat je al symptomen van een bore-out ervaart? We hebben een professionele bore-out test ontwikkelt om je te helpen bij het vinden van helderheid. De test bestaat uit 45 simpele vragen en kan in minder dan 5 minuten worden afgerond. De bore-out test geeft je inzicht in je huidige situatie en maakt een inschatting van het risico da je loopt op het ontwikkelen van bore-out klachten. De test is bedoeld om je te helpen je bewustzijn te vergroten over je werkgerelateerde welzijn en je in staat te stellen om positieve stappen te nemen voor een gezondere toekomst.

Voorkom gezondheidsklachten

Doe de professionele bore-out test en ontdek hoeveel risico je loopt op symptomen.

Meest gelezen artikelen over bore-out

Lees ook deze populaire artikelen over bore-out: 

Checklist bij bore-out symptomen

Wat moet je doen als je denk dat je bore-out symptomen hebt? Deze simpele checklist geeft je een handige richtlijn. Bekijk hier het volledige bore-out stappenplan.

Neem geen overhaaste beslissingen

Het idee dat je niet goed zit op je werkplek kan erg frustrerend en zelfs verontrustend aanvoelen. Toch is het belangrijk om geen overhaaste beslissingen te nemen. Neem je tijd, praat eerst met je werkgever of leidinggevende over je situatie. Zoek samen met je werkgever naar mogelijkheden om je werk leuker en uitdagender te maken. Kom je er echt niet uit op je huidige werkplek? Dan is het misschien tijd om eens te gaan denken aan een nieuwe uitdaging.
1.

Zoek een nieuwe uitdaging

Een zelfde functie bij een ander bedrijf is natuurlijk de makkelijkste stap omdat je daarvoor niet ver buiten je comfortzone hoeft te stappen. Dit kan genoeg zijn om je weer een tijdje goed te voelen op je werk en misschien is dat alles waar je naar op zoek bent. Maar, als je het echt helemaal zat bent en echt een volledig nieuwe uitdaging zoekt is het starten van je eigen succesvolle business als Virtual Assistant misschien de volgende spannende stap in je carrière. Wil je weten of voor jezelf beginnen als succesvol VA iets is voor jou, schrijf je dan in voor het live webinar 'is VA worden iets voor jou?', of doe de gratis professionele VA beroepstest.
2.

Zoek medische hulp

Geeft de bore-out test aan dat je een verhoogd risico loopt op symptomen of denk je dat je misschien al een bore-out hebt? Ervaar je enkele van de hierboven genoemde ernstige gezondheidsklachten? Twijfel dan niet om direct contact op te nemen met een gekwalificeerde gezondheidsprofessional. Alleen een medisch professional die jou persoonlijk kent zoals een huisarts, psycholoog of therapeut kan een betrouwbare diagnose stellen. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk een helder beeld vormt van jouw persoonlijke situatie. De symptomen van een bore-out komen namelijk sterk overeen met die van een burn-out. Het verschil tussen bore-out en burn-out ligt niet in de symptomen maar juist in de oorzaak. Hierdoor is de aanpak van het herstel erg verschillend en is het belangrijk om zo snel mogelijk de juiste diagnose te stellen.
3.

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?

In de afgelopen 10 jaar hielp de Blueberry VA Academy duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun zakelijke talenten, het creëren van leuker werk, meer zelfvertrouwen en het waarmaken van hun dromen.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: