Tips voor persoonli...
 
Notifications
Clear all

Tips voor persoonlijk leesvoer  

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 531
07/07/2020 2:05 PM  

Tips voor persoonlijk leesvoer

Welke boeken heb je verslonden? Wat zijn je absolute favo's of wat is het laatste wat je hebt gelezen? Fictie of non-fictie, maakt niet uit. Geen business boeken dus, maar, gewoon, boeken om van te genieten. 

 

* Voor business boeken is de topic zakelijke boekentips hier geopend.


Citaat
Marit Verlaat
(@marit)
Blueberry Pro
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 38
07/07/2020 2:21 PM  

Alles van Karin Slaughter! De laatste, Verzwegen, is ook weer fantastisch! Ik weet nog dat ik een paar jaar geleden op een super hete dag in een boekhandel in Alkmaar stond om een handtekening van haar te krijgen. 

 

Harlan Coben is ook één van mijn favoriete schrijvers. Ik heb net The Boy from the Woods gelezen en ik vond het zo jammer dat ik het boek uit had. 


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Loes Bazelmans
(@powered_by_loes)
Blueberry Pro
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 25
07/07/2020 5:25 PM  

Leuk! Eerder vandaag heb ik op LinkedIn iemand ook al deze tips gegeven, maar mijn favoriete op non-fictie vlak zijn:

- De zijderoutes van Peter Frankopan

- Sapiens van Yuval Noah Harari

Beide zijn geschiedenis boeken maar op twee verschillende vlakken. Yuval neemt je mee in de ontwikkeling van ons als homo sapiens en Peter beschrijft de (vergeten) geschiedenis van centraal-Azië. Een gebied dat vele eeuwen terug het middelpunt van de wereld was en waar we nu eigenlijk zo weinig van weten. 

En als guilty pleasure raad ik de Jack Reacher serie van Lee Child aan. Een vriendin van mij was er helemaal lovend over. Ik zelf was een beetje sceptisch maar ik vond dat ik dan op zijn minst één boek moest lezen om er zelf een mening over te vormen. En toen was ik verkocht. De boeken zijn trouwens veel spannender en beter dan de film!

Veel leesplezier!


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Amina Öztürk
(@aminafeelgoodva)
Nieuw
Lid geworden: 3 maanden geleden
Berichten: 1
21/07/2020 5:07 PM  

Ik vind de feelgood boeken van Jill Mansell heel fijn om te lezen. Haar laatste, Heerlijk duurt het langst, heb ik ook verslonden. Ze schrijft heel levendig en opgewekt. Hou ik van <3


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 531
25/07/2020 4:39 PM  

Oh heerlijk dit. Ik lees veel en ben altijd op zoek naar nieuwe mooie titels, thanks guys. 

Een paar van mijn favorieten:

 

Chimamanda Ngoze Adichie - alles van haar;

  • Half of a Yellow Sun - Over de 3 uiteenlopende levens van houseboy Ogwu, lover Olanna en Engelsman Richard, en hoe deze bij elkaar worden gebracht tijden de Nigeriaanse burgeroorlog in 1960. Onwijs mooi boek die je vaker dan één keer wil lezen. 
  • Purple Hibiscus - Over Nigeria, familie en identiteit en hoe het leven van de 15-jarige Kambili op z'n kop wordt gezet. Herkenbaar, mooi en zo eigen. 
  • Amerikanah - Over migratie, verandering, hechting, kosmopolitisme en zoveel meer. Een supermooi verhaal over liefde, ontberingen en aanpassing. Het is leuk, het is grappig en het zet je aan het denken. Loved it. 

 

Tara Westover - Educated

Een memoir. Tara groeit op in een mormoons gezin in Amerika met enorm radicale ouders. Ze had geen geboortecertificaat, mocht niet naar school en niet naar de dokter. Op haar 16e houdt ze het niet langer vol en verlaat ze het huis. Daar betaalt ze een prijs voor. Ik kon het echt niet wegleggen, zo sterk. 

 

Arjen van Veelen - Amerikanen Lopen Niet

Heel gaaf boek over een Nederlander die een paar jaar in Lousiana in Amerika heeft gewoond en zijn observaties over het land deelt. Met zowel humor als scherpte geschreven, ik vond het echt heel goed. Laat je naar Amerika kijken alsof je er zelf woont en onderdeel van uit maakt. Heel leerzaam en entertaining tegelijkertijd. 

 

Suzanne Collins - The Hunger Games Trilogie

Net als @powered_by_loes was ik hier in eerste instantie sceptisch over, ik was ervan overtuigd dat dit niets voor mij was. Boy was I wrong. Ik ben begonnen met de films en die waren direct zo verslavend dat het traditie is geworden met vrienden om één keer per jaar een Hunger Games filmmarathon te houden. Dat is 9 uur non-stop films kijken. Dit jaar heb ik voor het eerst alle boeken gelezen en dat betekende dat ik ongeveer een week mijn werk heb neer moeten leggen ;-), zo meeslepend is het. Ik weet nu al dat ik de boeken ook vaker ga lezen. Dit genre is vast niet voor iedereen (zoals met alles), maar misschien verras je jezelf wel. 


ReageerCitaat