Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

De indrukwekkende invloed van kleur op je werkplek! Een onverwachts inzicht

Anne-Lies Smal
(@anne-lies)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Heb je een heerlijke werkplek waar je altijd vol focus werkt? Waar het lijkt alsof er iemand de hele dag goede ideeën je kamer in fluistert en waar je de meest mooie besluiten makkelijk vormt. En dat in alle rust en harmonie? Geweldig! Niet meer verder lezen maar lekker een theetje gaan doen en genieten van die plek. Waarschijnlijk zijn de kleuren helemaal congruent met wat je nodig hebt. Super!

Maar mocht dit mooie verhaal van hierboven niet het verhaal van jou zijn en lijkt je dat geweldig! Wil je daar dolgraag eens vanuit een nieuw perspectief naar kijken lees dan verder. 

Sinds 15 jaar werk ik als kleurcoach en kleurexpert en gebruik de indrukwekkende invloed van kleur op ons humeur als tool en als taal. Het is geweldig om mee te mogen werken. Ik heb al veel mensen kunnen helpen hier in Nederland en op Bali en onlangs is mijn boek uitgekomen. Vol blogs, tips en ruimte voor inzichten. Een heerlijk boek wat in menig tas de wereld rondreist maar inmiddels ook op heel veel bureaus blijkt te liggen. Soms open op geel om focus te houden, soms op roze op je schouders te ontspannen en soms op indigo voor de structuur en orde.

 

Kleur is meer dan je favoriete tint op de muur. Het kan je verwonderen, verbazen en plezieren en soms diep raken

 

Kleur en zelfkennis

Wist je dat je met je kleurkeuze heel veel over jezelf te weten kunt komen? En dat je met deze inzichten veranderingen teweeg kunt brengen in je leven van alledag? Met slechts een paar kleine wijzigingen en andere keuzes maak je een wereld van verschil voor jezelf. Doelen zijn ineens wel haalbaar en veel meer behapbaar.

Welke kleur komt er bij jou niet in?  

Welke kleur wil jij echt niet op je werkplek? Zoals je de overeenkomst kunt zien tussen de persoon en zijn lievelingskleur, zo liggen onze uitdagingen in het leven vaak in de kleur van afkeur. 

Stel je eens voor dat focus niet je ding is. Afleiding is je ‘middle name’ en je hebt er heel wat voor over om met meer concentratie te werken. Wedden dat je niet van geel houdt? Het is de kleur van doelgericht zijn en weten wat je wilt. Jezelf doelen stellen en geconcentreerd aan de slag gaan.

Of je barst van de mooie plannen voor je business. En dat had je vorig jaar ook en eerlijk gezegd heb je ze al jaren en komen er steeds nieuwe bij in je hoofd. Maar werkelijk op de markt brengen krijg je alleen niet voor elkaar. Ik weet dat rood je dan niet blij maakt. Dat is de kleur van ondernemen, van lef en van soms zelfs eerst doen en dan pas denken. Daadkracht en vol energie zaken neerzetten.

Kijk eens waar onderstaande kleuren voor staan die jij absoluut niet op je werkplek wilt hebben, maar wat ze wel voor je zouden kunnen betekenen bij je persoonlijke ontwikkeling en het behalen van je doelen. 

Hou je niet van groen?

Groen is de kleur van harmonie en van rust, van ontspanning en het leven graag nemen zoals het komt. Van evenwicht en van lekker zen zijn. Kan jij eigenlijk wel een beetje groen gebruiken?

Hou je niet van rood?

Rood is de kleur van daadkracht, pit en van vol energie. Rood ziet kansen en grijpt ze met twee handen aan. Rood is extravert en heel aards. Waar zou jij wel een beetje meer rood bij kunnen gebruiken?

Hou je niet van blauw?

Blauw is o.a. de kleur van communiceren, dromen, plannen maken en van vertrouwen hebben in het leven. Blauw is de kleur van rust en ruimte. Waar zou een beetje blauw jou goed doen?

Hou je niet van wit?

Wit is de kleur van zichtbaar zijn en jezelf laten zien. Van rust, nieuwe wegen en van mogelijkheden. Waar kan wit jou bij helpen?

Hou je niet van roze?

Roze gaat over zachtheid, vrouwelijkheid, kwetsbaar zijn en van afhankelijkheid. Roze is de kleur van loslaten, hulp durven vragen en van onvoorwaardelijke liefde. Waar mag het bij jou wel wat zachter?

Hou je niet van geel?

Geel is de kleur van besluitvaardig zijn. Doelen behalen, veel focus en van centraal staan. Geel durft het podium te pakken en zichtbaar te zijn. Op welk vlak in je leven zou een beetje meer geel je niet misstaan?

Hou je niet van paars?

Paars is de kleur van weloverwogen zijn, transformatie, visie hebben en altijd je eigen weg en waarde volgen. Waar zou jij wel een beetje meer paars bij kunnen gebruiken?

Hou je niet van oranje?

Oranje is dé kleur van samenzijn en gezelligheid, over je diepste gevoelens praten, enthousiasme en toewijding. Kun jij goed naar jezelf luisteren?
Waar kan een beetje meer oranje jou in beweging brengen?

Hou je niet van turkoois?

Turkoois is de kleur van naar je hart luisteren en daar gehoor aan geven. Van luisteren, spontaniteit, onafhankelijkheid, spelen en niet alles te serieus nemen. Waar kan turkoois jou verder mee helpen?

 

Kijk nog eens naar je werkplek en waar je wel iets meer van kunt gebruiken. Kleine accessoires in de helpende kleur doen soms al wonderen om toe te voegen aan je werkplek.  Ze maken je bewust van dat wat je graag anders zou willen. Je hoeft niet alle muren van kleur te veranderen. Varieer en ga eens op reis door de kleuren van je (werk) kamer. 

Vertel eens...welke kleur komt er bij jou niet in? We lezen het graag.

Met Lie(f)s

 


   
Citeren
Irene van Leeuwen
(@vairene)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 21
 

@anne-lies, wat een leuke info. Er staat een verhuizing op mijn planning en ga eens rekening houden met kleuren, die me wel aanstaan. 

Dank je wel!


   
BeantwoordenCiteren
Anne-Lies Smal
(@anne-lies)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@vairene
Met heel veel plezier gedaan, Irene. Laat me gerust weten of ik iets voor je kan doen. Ik heb heel veel toepasselijke blogs voor je.


   
BeantwoordenCiteren
Anne-Lies Smal
(@anne-lies)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

@vairene
Is het nog gelukt met de kleuren en de verhuizing?


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: