De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Echt alles kunnen doen? Focus op deze 3 dingen en het lukt je.

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

We willen heel veel en het lukt zelden om #allthethings te doen die we graag willen. Maar ik heb ontdekt dat als je de volgende 3 dingen prioriteit maakt je je hele leven omhoog tilt en meer kan realiseren dan je je ooit kon bedenken:

? Je mentale gezondheid
? Je fysieke gezondheid
? Gaaf, succesvol en bevredigend werk doen

Zelf ervaar ik echt een verschil van dag en nacht sinds ik al mijn aandacht en energie heb gericht op deze 3 onderdelen van mijn bestaan. Ik zie dit nu echt als de basis van alles.

Als je stress hebt, oververmoeid bent of getraumatiseerd is het heel erg moeilijk om je energiek te voelen en enthousiast, aanwezig en creatief te zijn. Om leuke dingen te doen en te genieten van je leven.

En als je met tegenzin naar je werk gaat, er gefrustreerd van raakt en altijd uitgeput thuis komt (terwijl je ondertussen fantaseert over hoe het zou zijn als dit allemaal niet zo is), hoe kan je dan je beste zelf geven? Doen wat belangrijk voor je is? Blij zijn? 

Mij lukt dat in ieder geval niet. En uit de enorme hoeveelheid aan verhalen die jullie me allemaal vertellen denk ik dat iedereen dit herkent.

En weet je wat ook mooi is? Dat zodra je je focust op het één het ander automatisch makkelijker wordt. Zodra je je mentaal beter voelt raak je vanzelf gemotiveerd om meer aandacht te besteden aan je fysieke gezondheid, en andersom. Hetzelfde geldt voor werk. Zodra je die verandering maakt en echt leuk werk doet dat aansluit bij wie je bent en wat je wilt van je leven merk je ineens dat je met je mentale en fysieke gezondheid aan de slag wil. En hoe beter je je voelt op alle 3 deze gebieden, hoe leuker je relatie wordt, het moederschap, je vriendschappen en letterlijk al het andere in je leven.

Ik vergeet echt nooit meer wat @lotte bos-spitteler tegen me zei toen ik haar interviewde over hoe haar leven is veranderd sinds ze echt voor zichzelf heeft gekozen, gaver werk is gaan doen en als virtual assistant aan de slag is gegaan. Ze zei dat ze niet alleen veel gelukkiger is, maar ook dat ze ineens zo veel meer doet in haar leven. Dingen die ze altijd wilde, in theorie de tijd voor had, maar nooit de ruimte voor voelde.

En die laatste paar woorden draait het om natuurlijk. We hebben allemaal hetzelfde aantal uren in een dag. Maar of je de ruimte voelt om met die tijd te doen wat jij graag wil is wat mij betreft afhankelijk van hoeveel prioriteit je geeft aan je mentale en fysieke gezondheid en of je ervoor kiest werk te doen dat je leven ondersteunt in plaats van tijd en energie uit je leven wegneemt.

En nu ben ik natuurlijk heel nieuwsgierig. Wat is jouw ervaring hiermee? Herken je dit?


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

Wat zijn jullie ervaringen? @tishaberva @vazoe @saar2405 @saskiamardi en @yolandar?


   
BeantwoordenCiteren
Sandra Westein
(@saar2405)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 5
 

Het is inderdaad herkenbaar. Ik heb in de ruim 6 jaar als ondernemer al vaak een 'shift' gemaakt omdat ik niet meer deed wat ik eigenlijk wilde en daardoor ook de mooie dingen niet meer zag. Ik weet dat groei af en toe pijnlijk kan zijn omdat je echt goed met jezelf in gesprek moet gaan en geloof me dit kan de mentale en lichamelijke gezondheid behoorlijk beinvloeden. En ook al ben je aan het groeien naar jouw allerbeste versie, de valkuil is dat je zo enthousiast te werk gaat dat je gezondheid er bij in schiet. Dit is mij ook overkomen en dan word je wel met je neus op de feiten gedrukt hoor. Dus ja, het gaat bijna als vanzelf dat als je aan het werk bent op jouw manier en onder jouw voorwaarden, je gezondheid hierdoor wordt verbeterd, maar let wel op hoe je het doseert en faseert. Niet alles hoeft tegelijk "slow and easy wins the race". 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: