De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Geen toestemming nodig van anderen om je leven te leven zoals jij wilt

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

Ik last net het stuk dat de @thehappyhelper heeft geschreven om zich voor te stellen hier op het forum en daarin schreef ze toch iets zo pakkends. Op onze vraag wat één van de meest impactvolle lessen is die ze heeft geleerd in haar leven antwoord ze:

 

Ik heb er zoveel geleerd, maar de laatste is toch wel geweest dat je geen toestemming nodig hebt van anderen om je leven te leven op de manier die jij wilt. 

 

BAM! 

 

Sommigen van ons groeien op met een diep weten hiervan, maar net zo veel van ons, of misschien zelfs heel veel meer, helemaal niet. We groeien op met ideeën over hoe we ons leven moeten leven en verwachtingen van anderen waar we aan willen voldoen. Soms raak je door culturele of individuele conditionering zelfs zo ver verwijdert van wat je zelf graag wilt dat je lange tijd niet eens goed weet hoe jij je leven het liefst wilt leven. 

 

Leren dat je geen toestemming nodig hebt van anderen om je leven te leven op de manier die jij wilt is daarom groots, het verandert alles. Het vormt ons als mens en is enorm bepalend voor hoe we ondernemen. 

 

Heeft dit diepe weten dat je je leven kan leiden zoals jij dat wilt er bij jou altijd ingezeten of heb je het ooit geleerd? Of zou je het graag willen leren? Kan je je herinneren wanneer je je echt bewust van werd van hoe je hierin staat? En, hoe heeft dit invloed op je manier van ondernemen? 

 


   
Citeren
(@verwijderd)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 0
 

@thamarazijlstra Ik heb dit inzicht stukje bij beetje gekregen de afgelopen jaren. Het startte met stoppen met werken in de corporate wereld als consultant in 2015 en door middel van diverse trainingen, gelezen boeken en bezochte seminars, is het kwartje gevallen. Gelukkig is het nooit te laat om je leven alsnog zo in te richten zoals JIJ dat wil :-). 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

@annelieke Klopt. Dat is ook een hele mooie realisatie trouwens, het is nooit te laat. 


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 
Geplaatst door: @thamarazijlstra

Heeft dit diepe weten dat je je leven kan leiden zoals jij dat wilt er bij jou altijd ingezeten of heb je het ooit geleerd? Of zou je het graag willen leren? Kan je je herinneren wanneer je je echt bewust van werd van hoe je hierin staat? En, hoe heeft dit invloed op je manier van ondernemen?

Nee, heeft er niet altijd ingezeten. Misschien wel gevoeld, maar je bent door je omgeving, familie, verwachtingen zo geïndoctrineerd (niet per definitie negatief) dat het een automatisme is. Je weet niet beter. En helemaal als je niet uit een ondernemersfamilie komt. Je gaat naar school, studeren of werken, komt een leuk tiep tegen, gaat samenwonen, maakt misschien babies etc. etc.... Oh ja, en een hond of zo

Ik weet nog precies wanneer ik erachter kwam dat ik het anders wilde. In een gesprek met schoolvriendinnen (die ik vandaag de dag nog steeds in mijn vriendenkring rondlopen ;0). De dames hadden het al helemaal uitgedacht. Welke trouwjurk, namen van de kinderen ..... En ik zat erbij en dacht; HELL NO! Ik wil eerst de wereld zien, reizen, ontdekken en daarna zie ik wel verder, maar ik wel zeker niet de rest van mijn leven het idee hebben dat ik vast zit. 

Natuurlijk kan je dat dan wel denken, maar uitvoeren is stap 2. Het heeft best een tijd geduurd voordat ik durfde te breken met wat verwacht werd. Hoe vaak mij niet is gevraagd wanneer ik nu eens met een leuke vent thuiskwam of wanneer ik aan kinderen dacht te beginnen... Ik zou schathemeltjerijk zijn nu als ik voor iedere keer € 1 zou hebben gekregen. 

Voor mij persoonlijk zijn het kleine stapjes geweest. Losweken van. Zelfacceptatie; je niet een vreemde eend in de bijt voelen omdat je het anders doet en wil. Ophouden met jezelf te verdedigen. Kiezen voor wat het best bij mij past. Waar ik mezelf het best bij voel. Dat betekent ook mensen loslaten die niet (meer) passen, die je energie opslurpen, die je niet snappen. 

En zo onderneem ik ook. Mijn uitgangspunt is en is altijd geweest te kunnen ondernemen om mijn behoefte naar vrijheid te kunnen voeden. Niet om er rijk van te worden. Niet om iedere 3 weken met een gepakte koffer klaar te staan. Want vrijheid zit 'm in zoveel zaken naast het reizen. Alleen als ik op deze manier kan ondernemen én leven, kan ik het best van mezelf geven en de beste versie van mezelf zijn. 

 


   
BeantwoordenCiteren
Susanne de Beer-Kamp
(@thehappyhelper)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 8
 

Wat een ontzettend mooi verhaal @ingrid-s. Ik herken het wel, dat stukje bij beetje loskweken en zelfacceptatie.

Voor mij is het niet één bepaald moment geweest, maar ik heb me wel altijd geïnspireerd gevoeld door mensen die hun leven net een beetje anders (of heel erg anders) inrichten dan de standaard. Ik was er alleen van overtuigd dat dat niet voor mij weggelegd was. Deels mijn eigen overtuiging (of eigenlijk onzekerheid), deels ingegeven door mijn omgeving.

Tot ik me af begon te vragen hoe ik mijn leven zou vinden als ik zo door zou gaan mocht ik ooit 80 worden. Dan wil ik niet denken "veilig" of "had ik maar". Ik heb geen slecht leven hoor,  ik heb een leuke man, leuke kinderen en lieve vriendinnen. Maar ik wil meer. Ik wil kunnen zeggen, "ik heb dit gedaan en zo ontzettend gefaald". Of "ik heb dat gedaan en wát een succes!"  En daar lekker over kunnen kletsen met andere oma's en opa's :-). 

En ik sta daar nu nog aan het begin van, maar ik "wacht" niet meer op toestemming van mijn omgeving. Ik doe het gewoon (ok, ik overleg nog wel eerst even met mijn man 😉 )

 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

@ingrid-s @thehappyhelper Wat is dit mooi om te lezen zeg. En het allermooiste is nog wel dat ik het gevoel van gevonden vrijheid hierin echt van het scherm zie spatten. Vrijheid is inderdaad veel meer dan niks doen of de wereld rondreizen. Als je het voelt voel je vrijheid in je hele zijn, daar hoef je nergens voor naartoe.  


   
BeantwoordenCiteren
Amber Grün
(@amber)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 16
 

Inzicht krijgen is ook 1 van de voordelen van ouder worden.....


   
BeantwoordenCiteren
Isabel Hemelaar
(@isabelhemelaar)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 36
 

Inzicht is één ding, daarna er ook iets mee doen, is de volgende stap. Ik ben nu wel in de fase dat het goed voelt , dat ik zelf aan het roer sta en mijn eigen koers vaar. Ik leg ook steeds minder uit aan mensen, waarom ik dit zo doe. 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: