De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Heb je een VA stage gelopen?

Susanne de Beer-Kamp
(@thehappyhelper)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik ben een beginnend VA en ik vroeg me af of jullie gewoon maar zijn begonnen als VA? Of hebben jullie eerst stage gelopen en hoe zag deze stage er dan uit?

En waarom heb je wel/niet gekozen voor een stage en zou je dat nu anders doen?

Ik zit zelf te twijfelen. Mijn comfortzone zegt "doe eerst maar een stage" maar mijn avonturier zegt "je hebt de kwaliteiten, gewoon beginnen!". Vandaar dus mijn vraag :-). 


   
Citeren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 0
 

Ik heb 1 jaar stage gelopen. Kwam toevallig op mijn pad en ik vond het een prettig idee om te kunnen meekijken in de keuken van een ondernemer die al een tijdje bezig was. Daarnaast mocht ik gratis deelnemen aan de trainingen die deze ondernemer gaf. Ik ging 1 x per week 4 uur naar haar kantoor. Achteraf..... laten we zeggen dat ik er iets aan van heb opgestoken, maar eigenlijk had deze ondernemer een gratis assistente. Een goede leerschool.

Temeer ook omdat deze ondernemer aangaf dat als, wanneer ik gestart zou zijn, zij mijn eerste klant zou worden. Wat natuurlijk niet zo was, want "ineens" was daar een hele hoge belastingaanslag en "ineens" gingen de zaken minder omdat het aanbod aangepast was en "ineens" werd er een nieuw huis gekocht..... 

Moraal van dit verhaal: als je het echt wilt, maak dan retegoeie afspraken met diegene waar je stage bij gaat lopen. Maak voor jezelf een lijst met zaken waar je iets over wil weten / leren, hoe klein en "stom" dat ook lijkt. 

Of: vraag het op dit forum. Stuur iemand waarmee je een klik hebt desnoods een privébericht. Ontmoet elkaar en bespreek je vragen / onzekerheden. Misschien is er zelfs iemand hier op dit forum die jouw handjes best kan gebruiken en die jou een stage wil aanbieden. Mogelijkheden te over. 

Als ik iets voor je kan betekenen, let me know.


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

Supergoede ideeën @ingrid-s, er zijn veel mogelijkheden. 

Of je wel of geen stage moet doen hangt echt helemaal af van wat jij prettig vindt op het moment @thehappyhelper. Het is officieel niet noodzakelijk, maar het kan echt heel erg leuk en fijn zijn natuurlijk. Ik ken genoeg VA's die zo zijn begonnen, is toch heerlijk? En je kan de duur ervan helemaal zelf bedenken natuurlijk. Het kan ook 1 opdracht zijn voor 2 weken. Of 1 maand met iemand meekijken en werk uit handen nemen. Het kan ook 3 maanden of 6 of 12, maar dat hoeft allemaal totaal niet. Ook hier kan je van maken wat jij nodig hebt en wat werkt met jouw schema. 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: