Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Hoe ga je om met onzekerheid

 

Cindy de Leeuw
(@cindy-de-leeuw)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 9
Topic starter  

Hi Hi lieve lezers,

Ik ben erg benieuwd hoe jullie omgaan met onzekerheden in het VA en ondernemer zijn.

Op het moment ben ik in de opstartfase en dat gaat echt met vallen en opstaan. De ene dag ga ik vol met goede moed en denk ik, i can rock this!

De andere dag denk ik, wat ben ik nu eigenlijk aan het doen, kan ik dit wel, zijn klanten op mij aan het wachten, heb ik genoeg skills, er zijn genoeg VA's die beter zijn! Zoals jullie zien is de lijst lang! 

Erg benieuwd naar jullie reactie. ? 


Citeren
Nanouk de Jong
(@nanouk-jasmin)
Blueberry Master
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 14
 

Hi Cindy! Dit klinkt super herkenbaar. Ik ben nu een jaar VA, mijn eerste ervaring met het zelfstandige ondernemerschap. Ik voel me regelmatig nog onzeker. Ik gebruik het gevoel dan als katalysator om meer informatie te zoeken, meer te oefenen om zodoende beter te worden en zekerder te zijn van mijn zaak.

En een gedachte die mij helpt is: 'Falen is oké. Ga er gewoon voor. Als het niet lukt, dan is het een leermoment.'

Met die gedachte zorg ik ervoor dat ik niet verlamd raak door de onzekerheid die oh zo overweldigend kan zijn. 

 


BeantwoordenCiteren
Anita van den Broek
(@anitavdbroek)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 8
 

Heel herkenbaar @cindy-de-leeuw en @nanouk-jasmin. Ben zelf begin dit jaar gestart als VA en ook ik heb af en toe die momenten. Maar als je dan even terugkijkt naar waar je eigenlijk nog maar een paar maanden geleden stond en nu kan ik niks anders dan concluderen dat we mega sprongen maken.

Ik spar ook nog regelmatig met mijn buddies vanuit de opleiding. Soms is het gewoon fijn om elkaar even een oppepper te geven! Ook maak ik af en toe gebruik van coaching die ik heb vanuit de opleiding. Toevallig deze week nog een gesprek gehad en dat is dan zo fijn! Mijn grootste inzicht was dan ook dat ik mezelf de tijd mag gunnen. Je hoeft niet direct helemaal vol te zitten met klanten. Geef jezelf de speelruimte om aan te voelen wat bij je past en wees geduldig!

Geniet van je ondernemersreis!

 


BeantwoordenCiteren
Cindy de Leeuw
(@cindy-de-leeuw)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 9
Topic starter  

@anitavdbroek en @nanouk-jasmin

Wat fijn om te horen dat ik niet de enige ben en hoe jullie ermee omgaan. Ik blijf ook gewoon doorgaan en leren leren leren. 

Soms is het inderdaad goed om eens terug te kijken van waar je vandaag kwam en dat je inderdaad stappen hebt gezet. Ik betrap mezelf er vaak op dat je juist focust op wat je nog niet kan ipv te bedenken wat je allemaal al hebt geleerd en kan.


BeantwoordenCiteren

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: