Hoe geef je je gren...
 
Meldingen
Alles wissen

Hoe geef je je grenzen aan terwijl je als ondernemer nooit klaar bent met werk?

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 555
Topic starter  

Onder het voorstelrondje van @lior_mazliah is een nieuw gesprek opgelaait over keuzes maken, grenzen aangeven en op een gezonde manier werken. Super interessant vind ik en iets waar we allemaal over mee kunnen praten. Lior zegt bijvoorbeeld: 

Er was een tijd dat ik dacht dat het een goed idee was om maar een paar uur per nacht te slapen zodat ik nog meer kon doen. Dat bleek een erg ongezond idee te zijn. Ik heb zo wel ontdekt waar de grenzen van mijn kunnen liggen en geleerd om het meeste uit het leven te halen op een gezonde manier. 

Zelf heb ik die fase ook gehad, waarin ik minder tijd aan bewegen en uitgebreid koken besteedde om zoveel mogelijk extra uren in werk, werk, werk te kunnen steken. Maar niet alleen kon ik dat niet volhouden, mijn fysieke gezondheid leidde eronder én het kwam mijn werk ook niet per se ten goede. Net als Lior heb ik ook heel erg moeten leren om werk los te laten (want het is noooit af). 

 

MIJN MEEST EFFECTIEVE TIP:

Maak goed eten, bewegen en leuke dingen doen prioriteit.

 

Hoe doen jullie dit? Hoe geef je je grenzen aan en let je op je gezondheid en productiviteit terwijl je als ondernemer nooit klaar bent met werk?


Citeren
Marit Verlaat
(@marit)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 38
 

Ik werk nooit 's avonds en in het weekend nooit voor mijn klanten. In weekend wil ik nog wel eens aan mijn eigen bedrijf werken, maar dat voelt dan meestal niet echt als werken omdat ik er zelf voor gekozen heb. Je kunt inderdaad altijd door blijven werken als ondernemer. Er is altijd wel iets te doen. 

Geplaatst door: @thamarazijlstra

MIJN MEEST EFFECTIEVE TIP:

Maak goed eten, bewegen en leuke dingen doen prioriteit.

Dit is echt een super goede tip! Ik wandel elke werkdag om mijn hoofd leeg te krijgen en ook om creatief te zijn. Als je continu achter een laptop zit ben je creatief niet altijd op je best terwijl je als je met iets heel anders bezig bent je opeens de beste ideeën krijgt. 

Hoe leuk je werk ook is, en ik word echt elke dag nog blij dat ik ervoor gekozen heb om dit werk te doen, je moet leuke dingen blijven doen. You have to live not just exist. Blijf jezelf dus prioriteit geven. Dat ben je waard. Jij bent de belangrijkste persoon die er is!


BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Blueberry Master
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 87
 

Ik heb net voor de crisis afscheid genomen van een klant. Niet omdat het werk niet leuk was, maar omdat mijn grenzen niet werden gerespecteerd. En ook niet na herhaaldelijk aangeven. En ik weet heel goed dat ik daar zelf debet aan ben geweest, want je stelt je dienstbaar op en zegt ja tegen ieder verzoek, dat is onderdeel van je DNA.

Nu ben ik serieus de meest layback person in the room en mij krijg je niet zo snel gek, maar door de druk, 60 uur werken per week voor én mijn klanten én aan mijn eigen bedrijf moest ik een paar nachtelijke paniekaanvallen uitzitten.

En toen kwam Corona. Gas er een beetje af, zaken weer in perspectief plaatsen en vooral...... bijkomen van een jaar op het toppen (en erover) van je kunnen functioneren. 

Ik hou van mijn werk. Ik hou enorm van mijn bedrijf en van de allerleukste klanten. Maar ik ga dit NOOIT.MEER.DOEN!

Want ik ben mijn bedrijf en ik moet mezelf op de eerste plaats zetten en blijven zetten, anders gaat het mis.

Voor mij betekent dat: werken wanneer ik wil, maakt niet uit wanneer. En liefst niet meer dan 32 uur. De rest van de tijd vul ik met niets doen, schrijven, lezen, relaxen, fotografie, wandelen, leukedingendoenpunt.nl.

 

 


BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 555
Topic starter  

@marit 

  1. 's Avonds niet werken
  2. In het weekend niet voor klanten werken
  3. Tijd maken om leuke dingen te doen 
  4. Jezelf prioriteit geven
  5. Elke dag wandelen om je hoofd leeg te maken en creativiteit te bevorderen

 

BAM, dat is een goede lijst. Goed om te horen dat je zo goed voor jezelf zorgt. En dit is natuurlijk een dikke vette truthbomb >> 

Geplaatst door: @marit

You have to live not just exist

Dankjewel voor het delen, heel inspirerend. 


BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 555
Topic starter  

@ingrid-s Wat een sterk besluit zeg. Het kost echt even wat ballen om leuk werk (en inkomen) los te laten, maar als je jezelf geen prioriteit maakt leidt de rest van je werk er uiteindelijk ook onder. En natuurlijk je gezondheid en algehele welzijn.


BeantwoordenCiteren