De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Hoe hou jij je marketing vuur brandend?

Diana van Santen - de Bruijn
(@artemis-va)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 37
Topic starter  

Hoe hou jij je marketing vuur brandend?

 

We hebben bijna allemaal wel eens gekampeerd of een fikkie gestookt.
Dat vuur aansteken gaat in het begin altijd een beetje moeizaam, vergelijkbaar met het proces wanneer je je eigen bedrijf begint en je je marketing op gang wil brengen… Dit kost tijd! 

 

Als je een emmer koud water over je vuur gooit, gaat het snel uit. Vergelijkbaar met wanneer je stopt met posten op sociale media of stopt met het maken van nieuwe blogs voor op je website.

Net als bij een mooi kampvuur moet je ook je ook bij je marketing het vuur niet uit laten gaan. Dit doe je door letterlijk het leven in je vuur te blazen en te zorgen dat het vuur af en toe iets krijgt om het brandend te houden. Bij het vuur gaat dat in de vorm van zuurstof en brandbaar materiaal en bij je marketing gaat dat door middel van posten op social media en je blogs op je website. 

Als het vuur uitgaat, zal het nog meer tijd kosten om het opnieuw aan te krijgen.

En maak niet de fout door te denken dat het niet zo’n vaart zal lopen voor je fikkie uitgaat, want dat is een feit voor je het door hebt. Wat je ook niet moet doen is de vergissing maken door te denken dat nu door het uitbreken van het Coronavirus het allemaal niet zo belangrijk is om zichtbaar te zijn. 


Juist nu is het super belangrijk om te blijven communiceren. Laat zien waar je voor staat en wat jij zou kunnen doen om het leven van je potentiële opdrachtgevers makkelijker te maken. 

Mensen kunnen juist enorm geïnspireerd raken door wat je schrijft en misschien kan je ze juist nu in deze tijd van onzekere tijden helpen om anders na te denken en wie weet komen jullie samen tot een oplossing zodat de zaken niet meer stil liggen, maar weer een vlucht nemen. 

 

Hieronder 5 tips om je vuurtje wat makkelijker aan te houden. 

#1 Focus 

Deze social media content ideeën werken voor alle social media kanalen maar het is goed om je te focussen op 1 of 2 kanalen. Dan kun je daar ook al je aandacht op focussen en houd je nog tijd over voor je andere taken in je bedrijf. En natuurlijk kies je het kanaal dat je leuk vindt én waar je ideale klanten uithangen. Kies een kanaal en focus daarop want anders wordt het heel overweldigend. Dan ben je de hele dag alleen maar druk om al je social media kanalen bij te houden.

 

#2 Boeien

Hoe kun je jouw volgers blijven boeien? Door afwisseling in je posts en goede social media berichten te schrijven. Zo wil je niet alleen je eigen aanbod en content promoten, 7 dagen per week. Dan haken mensen snel af. Of alleen maar quotes delen. Je hebt een goede mix van verschillende content nodig voor een afwisselende tijdlijn. 

Mensen moeten een klik met je hebben en de persoon achter je bedrijf leren kennen.

 

#3 Converseer

Praat met je volgers en niet alleen tegen je volgers. Nog veel te vaak zitten we op social media alleen nog in de zendmodus. Maar het heet niet voor niks social media dus het gaat om interactie. Als je met je volgers praat, ga je ook werkelijk een dialoog aan. Vragen stellen helpt om deze interactie aan te gaan.

 

#4 Consistent

Misschien hoor je weleens dat je 3 tot 5 keer per dag moet posten, en op Twitter zelfs nog vaker…Ik weet niet hoe het voor jou is, maar ik heb daar als zelfstandig ondernemer helemaal geen tijd voor! Misschien klinkt dit voor jou ook overweldigend, raak je hierdoor in de stress en doe je uiteindelijk helemaal niks. En dat is zonde want social media zijn kanalen om jezelf op de kaart te zetten. Consistentie is inderdaad key. Maar of je nu 1 keer per dag, 3 keer per dag of 2 keer per week post. Kies een frequentie die bij je past en die je ook vol kan houden. Wat is haalbaar voor jou?

 

#5 Plannen

En natuurlijk is de beste manier om consistent te posten door gebruik te maken van een social media contentkalender. Dat helpt om je content vooruit te plannen waardoor je content beter wordt (en dus meer groeit en interactie krijgt). Dan maak je het jezelf ook een stuk gemakkelijker. Dat bespaart een hoop tijd en stress. Je kunt dan namelijk vooruit werken en ook als je haast hebt of weinig tijd, heb je content klaar die je kunt plaatsen.

 

Vind je het lastig om een eigen contentkalender te maken, dan kan je er gewoon op googelen, want er staan er genoeg online! 

 

“Inspiration fires you up; motivation keeps you burning.”

― Stuart Aken

 


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

Wat een leuke metafoor. Vuur maken en brandend houden is iets wat de meeste van ons moderne mensen nooit hebben geleerd. Ook wat dat betreft een goeie vegelijking met marketing, want ook dat is iets wat we als consument helemaal niet meekrijgen in ons leven. Het is echt iets waar je bewust voor moet kiezen om het je eigen te maken op het moment dat je het nodig hebt. 


   
BeantwoordenCiteren
Diana van Santen - de Bruijn
(@artemis-va)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 37
Topic starter  

Thanks! Ik zat vanmorgen te bedenken dat ik hoopte dat het vanavond droog zou zijn zodat ik eindelijk weer lekker een fikkie kon stoken, en toen kwam van het één het ander! ? 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@artemis-va Zie je, inspiratie kan je echt overal vandaan halen.


   
BeantwoordenCiteren
(@josta)
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 3
 

De verbazingwekkende, zeer goed geschreven inhoud over Hoe houdt u uw marketingvuur brandend?
Hier is van mijn kant:
1) Consistentie: Consistentie is de sleutel om uw prospects voor te blijven. Hoe meer je creëert, hoe meer je opvalt.

2) Aandacht voor details: zorg ervoor dat uw inhoud actueel en relevant is voor uw publiek.

3) Onderzoek uw markt: onderzoek uw markt, begrijp hun behoeften en spreek met hen op een manier die ze willen horen.

4) Unieke aanbiedingen: bied iets aan dat anderen niet hebben of iets dat hun leven zal maken


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: