Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Kan je een onverwachte combinatie aan diensten aanbieden als zzp'er?

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

Meerdere van jullie hebben geschreven hele uiteenlopende werkzaamheden te doen en daar heel succesvol mee te zijn. Het laat heel mooi zien dat je soms helemaal niet hoeft te kiezen. Sommige combinaties aan werkzaamheden werken gewoon heel goed, voor jou en je klanten, ondanks dat je daar in eerste instantie misschien niet zeker over bent.

Veel mensen hebben een brede interesse en veel kennis en ervaring. Als zelfstandig ondernemer moet je keuzes maken in wat je aanbiedt, maar wat als die ogenschijnlijk 'gekke' combinatie aan diensten een schot in de roos blijkt?

Als je merkt dat je van alles wil en moeilijk kan kiezen, dan is het het experiment waard om deze verschillende dingen aan te bieden en te kijken of dat in de praktijk werkt voor zowel jou als anderen. Want stel je voor dat het gewoon werkt? Dat is dan fantastisch.

Veel zelfstandig ondernemers laten zien dat het heel goed mogelijk is om onverwachte dingen samen te brengen en tot een succes te maken. Super inspirerend. 

Wie van jullie biedt uiteenlopende diensten aan? En doe je dat allemaal onder één paraplu, één onderneming, of heb je voor elk van deze activiteiten een aparte business opgezet?

En voor iedereen die veel wil maar het lastig vindt om een keuze te maken, zie je het als optie om het allemaal te gaan proberen?


Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

@mirandava en @elviravg, hoe doen jullie dit? En hoe ben je tot zo'n gevarieerd aanbod gekomen? Heb je ook getwijfeld of het wel verstandig was of ben je er gewoon enthousiast voor gegaan?


BeantwoordenCiteren
Miranda Hartman
(@mirandava)
Blueberry Starter
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
 

Hoi allemaal, ik heb er niet bewust voor gekozen maar het komt gewoon op mijn pad. Ik heb een brede interesse en veel ervaring in verschillende soorten werk. Ik wisselde altijd iedere 5 jaar van baan want rond die tijd ging meestal alles op de automatische piloot en daar hou ik niet van. Er moet uitdaging in zitten en ik moet altijd weer wat kunnen leren. Ik merk dat je voor veel dingen een lange adem moet hebben, het kan wel een jaar of langer duren voor je ergens vooruitgang in ziet. Bijvoorbeeld onze website goedkoopstehorren loopt nu echt goed, dat heeft wel even geduurd. We weten dus dat we met infraroodachterhoek ook geduld moeten hebben.

Er gaat ook wel eens iets mis natuurlijk; zo dacht ik onder mijn eigen pet wel Last minute cadeau's te gaan verkopen, leuke design cadeau's, ingepakt en al, maar dat loopt niet zo best, alleen mijn vrienden komen af en toe wat halen ? ? . Dus daar ga ik verder maar niet in investeren. 

Het belangrijkste vind ik dat ik niet iedere dag hetzelfde werk hoef te doen, dat verveelt me al gauw. En daarbij weet ik ook eigenlijk niet wat ik nu zó leuk vind dat ik daar een specialiteit van zou moeten maken. Nadeel is wel dat mijn harde schijf vaak vol zit omdat ik dan niet meer weet waar mijn prioriteiten zouden moeten liggen, dan loopt alles een beetje door elkaar zeg maar. ? 

Maar over het algemeen ben ik blij met alle werk wat ik doe, lekker afwisselend en op mijn eigen manier, dat is o.a. de reden dat ik zzp'er ben geworden. 

Ik ben benieuwd of er meer mensen zijn die van alles en nog wat doen en hoe jullie dat dan naar buiten brengen, bijvoorbeeld op Facebook. Ik vind het lastig om mezelf aan te prijzen zeg maar dus mijn pagina is zowat blanco ? 

 

[-- aangepast door admin @thamarazijlstra --] [-- links verwijderd--]


BeantwoordenCiteren
Elvira van Gastele
(@elviravg)
Blueberry Master
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 14
 

@thamarazijlstra Ik kom uit de ICT en ik wist dat ik dat niet los wilde laten, maar ik wilde ook heel graag ondersteunen op administratief/backoffice gebied. Dat deed ik al voor het bedrijf van mijn ouders en ik merkte dat ik van die combi heel blij werd. Dus de grote noemer is wel 'ondersteuning', maar dan op 2 hele verschillende gebieden. 
In het begin twijfelde ik behoorlijk of ik dit wel moest doen, en of het wel in 1 bedrijf moest, maar ik dacht ik probeer het gewoon en dan zien we wel weer. En het pakte goed uit voor mij en klanten reageren er positief op, dus ik ben blij met deze keuze. 

Ik zit wel eens te denken, als ik echt weer meer ICT werkzaamheden aan ga bieden, dat ik dan misschien in de toekomst een 2e bedrijf op richt, want die uurtarieven en sommige werkzaamheden liggen zo ver uit elkaar, dat ik dat beter vind passen in een apart bedrijf. Maar zo ver is het nog niet, hoe het nu gaat vind ik fijn.


BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Noble Blueberry
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 87
 

Ik denk maar, als het werkt dan werkt het. Mijn zus en ik zaten laatst te brainstormen en omdat we allebei helemaal debiel zijn van Maine Coons (red: katten, ff googlen ;-)), bedachten we dat het best een leuk idee zou zijn om samen Maine Coons te gaan fokken. Dat zou een enorme zijsprong zijn voor ons: zij is in loondienst en ik met mijn eigen bedrijf. Moeten we goed over nadenken, want het is een hele opgave naast het financieren, de ruimte, tijd erin steken, en het allermoeilijkst: als er dan een nestje is.....afscheid nemen van die schattige wolletjes. 

Maar, ik zou dan denk ik wel een aparte inschrijving bij de KvK doen en een apart bedrijf oprichten. 


BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

Eigenlijk zijn het dus voor jullie allemaal experimenten die zijn geboren uit omstandigheden of een grote liefde voor iets. Je kan het inderdaad altijd proberen, in welke vorm dan ook, en alles valt aan te passen wanneer dat nodig is. Ik vind het wel kicken, gewoon doen ? 


BeantwoordenCiteren
Anne Wierckx
(@anneva)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 6
 

Wat leuk dit! Ik begon ooit als in en hobby met het maken van sieraden. Dat liep al aardig snel uit de hand en ik verkocht heel wat aan familie, vrienden en collega's. Na een aantal jaren ging ik mij bezig houden met voeding. Ontstaan uit eigen belang...ik zocht hulp bij mijn voedingspatroon en daar raakte ik zo enthousiast door dat ik een opleiding tot natuurvoedingsadviseur ben gaan doen en later nog de opleiding tot detoxcoach, zodat ik anderen ook kon gaan helpen zich beter te gaan voelen. Ik ging parttime als voedingscoach aan de slag. Voeding is zo veel omvattend dat ik maar steeds het gevoel had toch niet voldoende kennis te hebben. Ik stopte er mee na een aantal jaren. 

De kralen voor mijn sieraden waren er nog steeds. Mijn baan in loondienst viel weg en ik begon als VA. Bij jou Thamara deed ik de beginnerstraining. Toen een van mijn klanten destijds(een businesscoach) tegen mij zei: wat ben je nou sieradenmaker of virtueel assistent? Toen ben ik acuut gestopt met de kralen. Ik maakte af en toe nog iets voor mijzelf maar dat was het. 

Ik hou van afwisseling, ben dus ook een allround VA, anders raak ik verveeld. Ik zou zo graag aan de slag gaan met een webshop maar ben ook bang dat ik de aandacht niet goed kan verdelen en 2 dingen half ga doen. 

Maar die opmerking van die coach heeft mij geraakt en is tot op de dag van vandaag ergens in mij aanwezig. 

Fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die graag verschillende dingen doen. Misschien moet ik toch dit idee eens wat verder uitwerken. 

Fijne dag! Lieve groet, Anne


BeantwoordenCiteren
Elvira van Gastele
(@elviravg)
Blueberry Master
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 14
 

@anneva Heel eerlijk... vind ik die opmerking van die klant toen niet zo leuk. Waarom kun je niet beiden zijn en doen? Ik ken toevallig nog een VA die een webshop in sieraden heeft, een loondienstbaan heeft én VA is (ok het lijkt mij ook wat veel, maar het kan). Als je het wilt, de tijd ervoor hebt en vooral, als je er blij van wordt, waarom niet gewoon lekker beiden doen? 


BeantwoordenCiteren
Jantine van der Tang
(@jantine)
Blueberry Expert
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 20
 

@anneva Wat een rare opmerking van die business coach. Alleen jijzelf kunt bepalen of jij je aandacht wel of niet goed kunt verdelen tussen beide zaken. Als jij vindt dat jij allebei kunt en wilt doen, waarom zou je dat dan niet doen? Marie Forleo heeft daar in haar boek 'Alles is uitvogelbaar' een mooie term voor bedacht: meervoudig gepassioneerd ondernemer'. Zoals zij zo mooi zegt: "We zijn allemaal op ons eigen individuele avontuur. Je moet de wijsheid bezitten om vertrouwen te houden in de signalen van je hart en de moed om je eigen pad te bewandelen." 


BeantwoordenCiteren
Diana van Santen - de Bruijn
(@artemis-va)
Blueberry Guru
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 42
 

Ik vind het ook een bizar advies!! Waarom kiezen tussen twee "kindjes" als je van allebei houdt en er evenveel plezier voor terug krijgt! Ik denk in ieder geval dat als het over kinderen was gegaan en niet het aanbod van werk ze die opdracht nooit had gegeven... of ze moet echt evil zijn... ? 


BeantwoordenCiteren
Anne Wierckx
(@anneva)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 6
 

@jantine beetje een late reactie, maar ja ik ben het met je eens. Toen schrok ik er van, nu weet ik beter. Inmiddels zie ik meer ondernemers die meerdere bedrijven hebben en compleet verschillende dingen doen. De multipassionate ondernemers. Voor mijzelf weet ik dat de valkuil misschien kan zijn dat ik beide half ga doen. Ik ben inmiddels toch stiekem weer iets aan het uitvogelen naast mijn va zijn. 🙂


BeantwoordenCiteren
Anne Wierckx
(@anneva)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 6
 

@artemis-va hahahaha....dat zou bizar zijn. Nou het is inmiddels een jaar of 3 geleden en nu volg ik fijn mijn eigen pad. 🙂


BeantwoordenCiteren

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: