Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Succesvol zijn? Dit is een onpopulaire mening, maar werkt echt.

2 Berichten
1 Gebruikers
0 Likes
58 Bekeken
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 603
Topic starter  

Soms moet je gewoon zin maken.

Het is een onpopulaire mening onder de meesten van ons. Maar het is ook het grote geheim van succesvolle mensen.

Het voelt heel erg lekker om alles wat je doet leuk te vinden, en vol passie ergens mee bezig zijn verkies ik ook over met tegenzin aan iets beginnen. Maar ik ben nog nooit iemand tegengekomen die nooit een rotdag heeft. Hoe vind je dan die passie en plezier?

Ik weet best wel wat goed is voor me; gezond eten, sporten, niet elke avond tv kijken, meer boeken lezen, consistent m'n werk doen, genoeg relaxen, jeweetwel. En ik doe echt m'n best en dat gaat vaak heel erg goed, maar soms heb ik gewoon zin in pizza in plaats van salade of Netflix bingen in plaats van verdwijnen in de nieuwste bestseller.

Nou is er niks mis met pizza of Netflix en voor allebei is een plekje in mijn leven. Ik weet alleen dat als het automatische keuzes worden ze mijn leven op de lange termijn slechter maken in plaats van beter. En daar zit ik nou net niet op te wachten.

👉 Daarom maak ik zin om eind van de dag te gaan sporten, ook op dagen dat ik moe ben, geen tijd heb en meer zin in Netflix.

👉 Ik maak zin om mijn werk te doen op de dagen dat ik me ongeïnspireerd en ongemotiveerd voel.

👉 Ik maak zin om de keuzes te maken waarvan ik weet dat ze me dichter bij mijn doel brengen, ook al voel ik me onzeker.

Dit was lange tijd helemaal niet de standaard voor mijn leven, maar ik kan je met volle 100% vertellen dat alles in mijn leven is verbeterd sinds ik elke keer weer kies om zin te maken voor de dingen waarvan ik weet dat ze goed voor me zijn.

En natuurlijk lukt het me niet altijd en sla ik wel eens over, eet ik teveel pizza en verzin ik een excuus waarom het deze keer echt anders is. Maar dan herinner ik mezelf er weer aan dat ik me beter voel nadat ik zin heb gemaakt voor de dingen die er toe doen en pak ik het weer op waar ik was gebleven.

We doen dit allemaal in meer of mindere mate; zin maken en excuses verzinnen. Wat is het laatste dat je niet hebt gedaan terwijl je het wel van plan was of wanneer heb je juist zin gemaakt toen je geen zin had?

 

 


Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Famed Member Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 603
Topic starter  

Wat denken jullie @debswork @esther en @yolandar ?


BeantwoordenCiteren

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: