De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

UWV & inschrijven bij KvK

(@bri-b)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 9
Topic starter  
Beste allen wat adviseren jullie hoe ik het met uwv aanpak? Is het raadzaam om ze nu al in te lichten dat ik bezig ben wat op te starten? Of pas als ik me in ga schrijven bij de KvK?
 
Kan het me namelijk niet veroorloven dat ik gekort word op mijn inkomsten.
 
Ik ben net in mijn 3e week van mijn VA-opleiding, mijn bedrijfsnaam heb ik al helder, domeinnaam heb ik al vastgelegd, ik wacht nog heel even met inschrijven bij de kvk, omdat ik nog niet weet wat ik zou moeten invullen als ik een schatting moet maken/opgeven over hoeveel ik denk te gaan verdienen als VA.
 
En als ik eerlijk ben, vind ik de daadwerkelijke stap naar het ondernemerschap zetten best nog een beetje eng, omdat het onbekend terrein is. Maar doen..... , ga ik het sowieso.
 
Ik hoor graag jullie advies.

   
Citeren
Marit Verlaat
(@marit)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 23
 

Hallo @bri-b,

Wat super dat je ondernemer gaat worden. Spannend is dat zeker!!

Neem het UWV mee in je proces. Je kunt namelijk ook vanuit WW met een onderneming beginnen. Check de pagina van het UWV over een Bedrijf starten met een WW-uitkering. Daar staat alles. Ik ben zelf ook gestart vanuit WW en heb het 1e halfjaar van mijn start een gedeelte van mijn ww kunnen behouden. Ik heb een bedrijfsplan gemaakt en dit besproken met de persoon van het UWV die aan mij toegewezen was. Nadat ik het ok heb gekregen om te starten met mijn bedrijf vanuit WW heb ik mij pas ingeschreven bij de KvK en ben ik pas de marketing gaan doen voor mijn bedrijf.

Dus schrijf je zeker niet zomaar in bij de KvK zonder het UWV op de hoogte te stellen.


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@bri-b Hoi! Welkom en heel veel succes met je start!. Ook ik ben, net als @marit, gestart vanuit de startersregeling via het UWV. Ik had een leuke casemanager en wij hebben mijn ondernemersplan uitgebreid besproken. Hij was voor mij een steun in de rug; temeer omdat hij aangaf dat hij mij wel zag slagen. En eigenlijk was hij net zo enthousiast als ik. Snap dat het even slikken is om minder inkomsten te hebben gedurende 6 maanden, maar iets is beter dan niets en je hebt in ieder geval een financiële back-up om lekker te kunnen starten.


   
BeantwoordenCiteren
Regina van Tricht
(@regina-1969)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 3
 

Hallo Brigitte, jouw situatie is voor mij heel herkenbaar. Ik zit daar zelf ook in en ben druk bezig met het leggen van een goede basis. Als ik jou was zou ik het UWV mailen. Zij vertellen je dan welke stappen je moet zetten om in aanmerking te komen voor de startersregeling. In deze 6 maanden word je wel gekort met 29%. Voor jou dus even uitrekenen of je daarmee rond kunt komen. En wat ik adviseer is, zorg dat je de basis van je bedrijf hebt staan. Daarmee bedoel ik je uurloon, evt pakketten of strippenkaarten die je aan gaat bieden, je website, logo en evt visitekaartje en voor welke doelgroep je wil werken bv. Maar ook het aantal uur wat je wil gaan werken en wanneer je die uren denkt te gaan maken. Begin al wel vast met het maken van je ondernemersplan en ga je online en offline netwerk laten weten wat je plan is. Zo plant je alvast de zaadjes....ze hoeven dan alleen maar uit te komen als je zover bent ?. Ik hoop dat je met mijn info wat verder kunt. Ik wens je heel veel succes toe!


   
BeantwoordenCiteren
(@bri-b)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 9
Topic starter  

Hi Regina,

Hartstikke bedankt voor je reactie en wijs advies. Ik zit momenteel al in het onderzoeksperiode traject bij uwv. Ik ben druk bezig. Domeinnaam heb ik al en website ga ik binnenkort mee beginnen. Ondernemersplan was ik ook mee bezig, maar heb ik een beetje laten versloffen (niet zo netjes, maar ik heb het in mijn achterhoofd). Tarieven heb ik nog niet helemaal helder, zo ook mijn doelgroep niet echt. Vind dat een beetje lastig, ik heb een secretariële notarieel vastgoed achtergrond, maar wilde me niet beperken tot alleen die groep. Maar weet niet of het verstandig is om mijn doelgroep te groot te maken. Heb het idee dat de kans dat je opdrachten krijgt dan heel erg klein word. Of vergis ik me daarin? En mijn diensten zullen veelal bestaan uit old school secretariële werkzaamheden (wat men tegenwoordig verstaat onder office support).

Groet,

Brigitte


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: