De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Wat neem je mee uit ongerelateerde studie- en werkervaring in je werk nu?

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

De meeste van ons hebben één of meerdere banen gehad voordat we zijn gaan ondernemen, veel van ons hebben een studie gedaan en heel vaak hebben al die banen en studies niet direct iets te maken met wat we nu doen ? Dat betekent niet dat je al die ervaring uit werk en studie niet meeneemt in wat je nu doet. 

Wat is het gekste bijbaantje dat je ooit hebt gehad waarvan de ervaring nu van pas komt in je werk als ondernemer? Of wat heb je geleerd tijdens je studie of vaste baan dat heel waardevol blijkt voor wat je nu doet?  


   
Citeren
(@powered_by_loes)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 26
 

Wat leuk! Waar ik nog wel eens aan heb gedacht is mijn bijbaan in de thuiszorg. Dit was in principe om mensen thuis te helpen met huishoudelijke taken. Maar zodra je bij de meeste mensen over de vloer kwam bleek al snel dat de behoefte heel ergens anders lag. Voor de cliënten was ik iemand met wie ze even konden kletsen, iemand om verhalen aan te vertellen of frustraties mee te delen.

Waarom ik hier nog wel eens aan terugdenk? Omdat het me heeft geleerd dat men vaak iets anders nodig heeft dan wat ze in eerste instantie vragen. Ik zie het dan ook als mijn taak om ondernemers te helpen ontdekken waar ze echt naar op zoek zijn en hoe ik daarbij kan ondersteunen in plaats van alleen maar taken blind uit te voeren. 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

@powered_by_loes Dat is zo sterk! En je hebt helemaal gelijk. Ontzettend waardevol om dit zo helder te hebben en ook echt te kunnen gebruiken. 


   
Loes Bazelmans reageerde
BeantwoordenCiteren
Isabel Hemelaar
(@isabelhemelaar)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 36
 

@thamarazijlstra Toen ik 16/17 jaar was vond ik het al leuk om op kantoor te werken. Regelmatig mocht ik in de zomervakantie bij mijn vader meehelpen. Echter regelmatig gebeurde het dat hij zei: je mag mee, maar ik heb alleen 's middags werk voor je. Dus je moet dan 's ochtends maar de toiletten en kantine schoonmaken. Vreemd genoeg voelde het voor de medewerkers vreemder als voor mij. Zij vonden het maar niet kunnen dat de dochter van de baas ging schoonmaken. Ik deed het gewoon. dat was de voorwaarde en anders kon ik niets verdienen in de vakantie. Maar t was wel een vreemd bijbaantje. 


   
BeantwoordenCiteren
Marielle Jacobsen
(@marielle)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 8
 

Uit ieder werk neem ik wel wat mee. Maar specifiek uit niet gerelateerd werk vooral dat wat bij mij past als mens en daarmee als ondernemer.

Wij hebben een melkveebedrijf. Dat houdt in dat we 24/7 en 365 dagen per jaar met hart en ziel werken voor en met onze dieren.

Werken op een boerderij betekent ook dat veel dingen niet voorspelbaar zijn. Daarvan leer je flexibel te zijn, tijd voor het onverwachte in te ruimen, verwachtingen soms bij te stellen en als dingen niet gaan zoals het moet je ze dan doet zoals het kan. Je creativiteit wordt daarmee ook aangeboord. Maar altijd met aandacht, zorg en respect voor onze dieren en het land waarop we boeren. 

Daarnaast leer je omgaan met tegenslag, vooral een leerpunt bij bijvoorbeeld regels die steeds veranderen etc. Maar opgeven doen we en ik niet. Mooi om te zien dat die ervaringen ook al terug komen bij onze 3 kinderen. 


   
BeantwoordenCiteren
(@vairene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 21
 

@powered_by_loes, Harde werkelijkheid en mooie leerschool Loes.


   
BeantwoordenCiteren
(@vairene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 21
 

Vanuit eerdere banen denk ik dat organiseren en structureren in het algemeen wel de rode draad is. In de eerste instantie zorggerelateerd werk, daarna administratief en secretarieel werk gedaan. Dat heeft altijd wel te maken met planning, efficiënt invullen van tijd, rekening houden mensen; artsen, cliënten en vraagbaak zijn en gestructureerd werken en eigen privéplanning. Alle werkervaring dragen bij aan wat ik nu doe. Dienstverlenend zijn.


   
BeantwoordenCiteren
Isabel Hemelaar
(@isabelhemelaar)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 36
 

@vairene Hoeveel ervaring wij ook hebben, wij blijven altijd nieuwe dingen leren en daar ook weer ervaring mee op doen. Dat vind ik het leuke van dit vak. Ik ga echt niet achter alle moderne tools aan, maar aantal zijn toch wel handig en leuk om mee te leren werken. 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: