Blueberry Dynamic - Jouw persoonlijke VA opleiding

De Blueberry VA Academy

Jouw persoonlijke VA opleiding

Door Thamara Zijlstra

Dé Virtual Assistant Coach voor ambitieuze vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-30944036

welk tarief?

Eva Biemans
(@evas-office)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 4
Topic starter  

Hoi,

Ik heb al even gezocht in het forum want ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit onderwerp niet al eerder is aangekaart maar kan het niet terug vinden. Ik ben eigenlijk heel benieuwd naar hoe anderen het uurtarief bepalen dat je factureert aan je opdrachtgevers. Ik werk momenteel als managementassistent bij een Hogeschool en heb als uurtarief €55. Maar er komt ook een klus aan bij een kleine organisatie en ik vraag me af of ik dan hetzelfde tarief kan hanteren? Ik zie best veel verschillende tarieven voorbij komen als ik kijk op websites waar je een VA kunt inhuren. Leuk om te horen hoe jullie dit bepalen....


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 522
 

@evas-office @ingrid-s heeft er een fijn gastblog over geschreven waar ook veel reacties op zijn gekomen. Je vindt het hier: 4 tips om je uurtarief te bepalen als virtual assistant

 

 


   
BeantwoordenCiteren
Brigitte Van Rossum
(@brigitte)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 11
 

Hi Eva,

In mijn beleving hangt het sterk af van je werkervaring. B.v. als iemand die net 24 jaar is en 2 jaar werkervaring heeft eur 70 per uur zou vragen dan denk ik dat dat niet proportioneel is - ik zou daar niet aan beginnen als ik opdrachtgever was.

Maar als iemand b.v. 20 jaar ervaring heeft bij meerdere werkgevers / interim ervaring heeft etc. dan kan je best wel richting 60 euro gaan in beleving. Maar als iemand met 20 jaar ervaring bij 1 werkgever heeft gewerkt (geen interim ervaring dus), zou ik ook niet zo hoog gaan zitten, ga eerst maar bewijzen dat je geschikt ben voor het interim werk (is toch echt een hele andere mindset).

Daarnaast hangt het ook af op welke klanten je je richt. En stel een tarief voor - als een klant gaat sputteren kan je altijd het gesprek nog aan gaan - onderhandelen hoort er ook een beetje bij denk je niet?

Maar ga het in je omgeving testen. Wellicht ken je iemand waar je voor hebt gewerkt, leg het hen voor, zeg wat je van plan bent, en welk tarief je in gedachte hebt voor jouw dienstverlening en vraag of zij dat redelijk vinden en als ze het onredelijk vinden zou ik vragen of ze 'm kunnen toelichten. Beetje polsen - krijg je een beetje gevoel hoe mensen er in zitten.

Dank je voor de 4 tips link - zijn nuttig inderdaad. De tip over de lengte van een opdracht ga ik zeker meenemen, die had ik nog niet in mijn hoofd zitten ? 


   
BeantwoordenCiteren
Eva Biemans
(@evas-office)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 4
Topic starter  

@thamarazijlstra bedankt voor de tip naar de tips 😉

Daar heb ik zeker wat aan! 

@ingrid-s leuk om de blog te lezen. En heel handig zo'n ervaren VA in het forum!

@brigitte bedankt voor je reactie. Ik merk dat ik het makkelijker vind om mijn tarief te bepalen als managementassistent dan als VA. Voornamelijk omdat ik nu als interim bij een grote organisatie werk en dat is toch anders dan dat je kleinere klusjes doet voor kleinere ondernemers. Ik zag bijvoorbeeld op de website van Moneypenny (waar ze ook VA's verhuren) dat ze VA's verhuren voor een tarief van ongeveer €30-35. En daar moet Moneypenny haar VA's nog van betalen.


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 0
 

@evas-office dank je wel. Feel free to contact me anytime. 


   
BeantwoordenCiteren
Victoria Lakenman
(@victoria84)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

Ik heb zelf een urentarief systeem op basis van de klantrelatie en looptijd van een klus. Tot nu toe werkt dat goed en zijn klanten blij dat ik ze korting bied. Ik heb het tarief bepaald obv mijn ervaring en kennis en gesprekken met diverse ondernemers die ook zzp'en in de Randstad.


   
BeantwoordenCiteren
Eva Biemans
(@evas-office)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 4
Topic starter  

@victoria84 dat klinkt ook interessant. Hoe ziet dat systeem er dan concreet uit? Daar ben ik wel benieuwd naar....


   
BeantwoordenCiteren
Sandra Westein
(@saar2405)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
 

Ik hanteer over het algemeen een abonnementen structuur. Ben al enige tijd geleden afgestapt van het zgn. 'uurtje-factuurtje'. En het ligt aan de werkzaamheden en de inschatting van de uren welk abonnement ik verkoop. Nu werk ik ook al geruime tijd voor een Stichting en voor hen heb ik een apart, wat lager, tarief aangemaakt. Het is soms lastig inschatten hoeveel uur je bezig bent per week of per maand omdat de klant het vaak ook niet weet. Mijn oplossing is dan een flexibel abonnement, we kunnen dan samen kijken hoeveel uur er ongeveer nodig is en op basis daarvan een vast abonnement inzetten.  En wat hiervoor ook al is gezegd ligt het bepalen van het uurloon ook aan jouw ervaring én de werkzaamheden. Ik ben voor ik mijn eigen bedrijf startte heel wat jaar ondersteuner en leidinggevende geweest, dus de mate van (mensen- en werk)kennis is best groot. 


   
BeantwoordenCiteren
Esther Bouwman
(@efb-advies)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
 

Hi, ik werk met een strippenkaart model. De klant koopt voorafgaand 10 uur van mijn tijd, mijn uurtarief is 49,00 per uur. En dan gaat de teller lopen. Op deze manier is het voor de klant inzichtelijk. Ik heb de afgelopen 4 maanden voor een Cooperatie gewerkt waardoor ze mij konden inhuren via de ontvangen subsidies van de Gemeente. Daarnaast heb ik gisteren weer een intakegesprek gehad met een potentiele opdrachtgever die het model strippenkaart zeker interessant vind. Het voordeel is aan 2 kanten; jij hebt alvast je uren betaald gekregen die je moet plannen in je agenda ( bij mij is het vooraf betalen bij de 1e opdracht de volgende strippenkaarten gaan op rekening ) en de klant ziet wat hij er voor krijgt, daarnaast meld ik mijzelf als ik op 80% verbruik zit en overleg ik of een nieuwe strippenkaart gewenst is. Bij een andere klant waar ik al een jaar voor actief ben op Marketing & HR factureer ik per 3 weken een strippenkaart. Maar als ik werkzaamheden in het weekend of in de avond verricht dan hanteer ik hier geen exra kosten voor. Het is namelijk mijn keus om dit te doen omdat ik er eerder nog niet aan toe ben gekomen. Daarnaast verkoop ik ook projecten zoals websites; hiervoor maak ik een offerte met een totaalprijs van de vaste componenten en vraag dan en aanbetaling van 50%. Na oplevering van de website factureer ik de overige 50%. 


   
BeantwoordenCiteren
Victoria Lakenman
(@victoria84)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

@evas-office ik heb een aantal kortingspercentages obv de looptijd van een klus. Daarmee kan ik inspelen op de klantrelatie en tot nu toe bevalt dit goed. 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: