De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Welke verzekeringen heb je als VA/ZZP-er nodig?

René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

Welke verzekeringen zijn echt noodzakelijk? En welke zijn 'gewoon goed' om te hebben?

Degenen die ik gevonden heb die mij interessant lijken zijn:

  • Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering: Vergoedt schade aan spullen van anderen of als anderen letsel oplopen.
  • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering: biedt dekking voor de financiële schade door een verkeerd advies en/of gemaakte fouten tijdens werkzaamheden.
  • Rechtsbijstandverzekering: juridische bijstand, ook bij dreigende conflicten
  • Cyber risk: verzekert onder andere tegen de gevolgen van hacking, zoals diefstal van gegevens of inbreuk op systemen, verlies van data en bedrijfsstilstand.

Wat is jullie mening hierover? Welke heb je? Zijn er nog andere?

Ik weet dat een AOV ook in het rijtje thuis hoort, maar weet daar genoeg vanaf.

 

Groet,

René


   
Citeren
(@lior_mazliah)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 46
 

Hi @rene

De vraag over verzekeringen komt regelmatig naar voren onder starters. Ik vind het altijd lastig om er specifiek advies over te geven. Voor zover ik weet zijn er geen verplichte verzekeringen. De keuze om je voor bepaalde zaken wel of niet te verzekeren is erg persoonlijk en ook sterk afhankelijk van de werkzaamheden die je straks gaat doen.       

De vraag welke verzekeringen noodzakelijk zijn en welke handig zijn om te hebben, is eigenlijk pas echt te beantwoorden op het moment dat je precies weet hoe je werkzaamheden eruit gaan zien, op wat voor manier je die uit gaat voeren en wat de verwachtingen van je klanten en opdrachtgevers zijn.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bijvoorbeeld heeft in veel gevallen maar een beperkte dekking als het gaat om typische virtual assistant werkzaamheden.  

Als je straks meer duidelijkheid hebt over je werkzaamheden kun je jezelf de vraag stellen hoeveel risico je bereid bent zelf te dragen tegenover de kosten van een verzekering.

Mijn algemene advies is om in de opstartfase enigszins terughoudend te zijn met het afsluiten van verzekeringen. En, zodra je je draai gevonden hebt en meer duidelijkheid hebt je goed te laten adviseren door iemand die verstand heeft van verzekeringen en precies snapt wat je doet.


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

Wat @lior_mazliah zegt klopt. Welke verzekeringen waardevol zijn voor je is volledig afhankelijk van het werk dat je uiteindelijk doet en voor wie. Als je de voorwaarden van de verschillende verzekeringen goed doorleest zie al snel dat veel van wat je (mogelijk) doet als VA gewoon niet te verzekeren is. Soms lijkt het zo, maar als je dan dus in detail je eigen werkzaamheden en kans op fouten naast de voorwaarden legt zul je zien dat het vaak niet opgaat. Op zich is dat goed nieuws, afgaande op het werk dat veel VA's doen is het moeilijk om grote schade aan te richten. Dit wil allemaal niet zeggen dat je je niet kunt verzekeren natuurlijk, er zijn genoeg VA's die dat wel doen en voor wie het logisch is. Goed uitzoeken dus voor jouw individuele situatie. Succes.


   
René de Heer reageerde
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@rene

Hi!

Nederlanders zijn enorm goed in oververzekeren. Volgens mij is er geen enkele verzekering verplicht. Een goede overweging is of je nu, als je bijvoorbeeld net start, die verzekeringen nodig hebt of dat het voor later is. Het is het afwegen van een risico, als je al van een risico kan spreken.

Ik heb een bedrijf-/beroepsaansprakelijkheids- & rechtsbijstandverzekering + AOV afgesloten, maar dat pas na ± 1 jaar in business te zijn en met een beetje financiële buffer. Met dit pakket heb ik e.e.a. redelijk dichtgetimmerd, denk ik. En eerlijk, ik vind het ook wel even voldoende. Nu maar eerst eens gaan kijken hoe ik het pensioenpotje kan gaan vullen.

 

Groetjes, Ing


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

@lior_mazliah, @thamarazijlstra, @ingrid-s

Dank voor jullie reacties.

Ik heb, denk ik, inderdaad de neiging om voor (ver-)zekerheid te gaan. In het kader van een eigen bedrijf en deze verzekeringen moet ik maar eens na denken over de vraag of dat niet te veel met onzekerheid (over mijn eigen kwaliteiten) te maken heeft.

Met name het advies om af te wachten m.b.t. het soort werk wat ik ga doen is heel waardevol. Dank daarvoor!

Uiteraard blijf ik benieuwd naar de beweegredenen van anderen om wel/niet te verzekeren.

 

Groet, René


   
BeantwoordenCiteren
Marleen Steenhuis
(@marleen)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 1
 

Hallo Rene,

Zelf ben ik van de zekerheid. Niet omdat ik twijfel over mijn eigen kwaliteiten, maar vooral ook omdat ik een verantwoordelijkheid heb naar mijn gezin.

Voor mijn verzekeringen, zakelijk en privé, laat ik me adviseren door Blank Advies. Mijn adviseur kan heel goed uitleggen waarom je wel of niet zou verzekeren en in welke mate een verzekering slim is.

Zo heb ik een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wel afgesloten. Als ik me niet vergis staat ergens in mijn algemene voorwaarden dan ook dat schade gedekt is tot maximaal het bedrag wat de verzekering vergoed.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heb ik niet, omdat ik geen financiële adviezen geef over bijvoorbeeld investeringen etc. Op basis van mijn werkzaamheden heb ik het advies gekregen dat deze verzekering nu geen meerwaarde bied.

Rechtsbijstand heb ik wel. Een onenigheid zit in een klein hoekje en dan is hulp erg welkom. Volgens mij zitten hier ook wel weer voorwaarden aan. Zo zit er bij mij geen incasso bij, maar dat is redelijk makkelijk op te vangen mocht zich dat een keer voordoen.

Arbeidsongeschiktheid had ik in het begin niet, omdat ik nog in loondienst was. Zodra ik mijn baan had opgezegd heb ik dit wel afgesloten. Tegen een redelijk lage premie, want er moet veel gebeuren wil ik mijn werk niet meer kunnen doen. En ook daarbij kun je besparen door de wachttijd voordat er uitgekeerd wordt te vergroten, maar omdat ik een gezin heb met twee kinderen (en je zult zien dat ik ziek wordt als er net twee keer studiegeld betaald moet worden etc) heb ik dit op 1 maand staan. Ik kan zelf 1 maand salaris overbruggen, daarna heb ik de uitkering daarvan nodig.

Zo zie je dat het allemaal persoonlijke afwegingen zijn geweest, waarbij ik het prettig vind om te weten dat alles geregeld wordt voor het geval dat. Maar is dat niet dezelfde overweging met een inboedelverzekering voor je huis? Je gaat er vanuit dat er niets gebeurt, maar stel dat er wel iets gebeurt, dan is het fijn dat je verzekerd bent.

Mijn advies zou dus ook echt zijn: kijk naar je eigen situatie, volg je gevoel en laat je goed adviseren over de mogelijkheden en de voorwaarden.

Succes! 


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

Ha @ingrid-s, ik ben nu zelf deze hele exercitie aan het doorlopen. Waar heb jij je verzekeringen afgesloten (verzekeringsmaatschappij) en wil je prijsgeven wat je daarvoor betaalt per maand / per jaar? 

Ik heb veel ook dichtgetimmerd zitten in mijn AV, dus vraag ik me af of een beroepsaansprakelijkheidsverzekering echt nodig is. Ik vraag me af waarom jij de keuze hebt gemaakt om die wel te nemen. 

Wat voor AOV heb jij? En hoeveel tijd moet je overbruggen voordat hij uitkeert? Ik zit te denken aan een AOV icm SharePeople voor de eerste 2 jaar. Schijnt flink in de kosten te schelen...? 


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

@marleen: Dank voor je reactie. Duidelijk ander perspectief dan de anderen ?  Dat stuk verantwoordelijkheid herken ik ook.

@dorienzwarthoed: goede vragen. Ik ben benieuwd naar de antwoorden en hoop dat Marleen ook wil antwoorden.

 

Wat ik me afvraag: voor zover ik begrijp is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor fysieke schade (de beruchte kop koffie over de laptop van de klant of de struikelpartij over het losliggende kleed). Wat heeft een VA daaraan als je in principe bijna nooit fysiek bij de klant in de buurt bent?

Ik kan me dan veel meer voorstellen bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering die schade door foutieve adviezen vergoed. Ben benieuwd wat jullie daarover denken.

 


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

Hoi @rene ! Ik werk niet 100% vanuit huis maar ga, op verzoek, ook wel eens bij klanten langs. En voor een klein bedrag heb je die dekking en is het gewoon een prettig idee. Wanneer ik dan eens over een oplader snoer van een laptop van iemand struikel en de laptop op de grond gooi dan... 

Een beroepsaansprakelijkheid is voor mij ook nog de discussie met een verzekeringsagent. Stel ik moet allerlei afspraken plannen voor een klant en er gaat iets mis met een afspraak door mijn schuld en de klant loopt daardoor (flinke) omzet mis, dan ben ik in ieder geval beschermd mocht ik een claim aan mijn broek krijgen. Daarnaast heb ik wel een en ander dicht gezet in mijn algemene voorwaarden, dus vraag ik me af in hoeverre het nodig is... Time will tell!


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@dorienzwarthoed  ik heb bij Centraal Beheer de aansprakelijkheid en rechtsbijstand afgesloten (premie € 32 per maand). Verzekerd bedrag aansprakelijkheid is 2,5 miljoen max per aanspraak met een max van € 5 miljoen per vezekeringsjaar (mkb meerkeuzepolis). Eigen risico € 250 per aanspraak. 

Mijn  AOV loopt via het UWV (gestart met mijn eigen bedrijf vanuit de startersregeling). Premie is pittig, rond de € 225 per maand, maar daar tegenover staat geen keuringen of overleggen van medische verklaringen etc. en er is geen wachttijd (3 dagen). Uitkering is dan 70% van het verzekerde dagloon voor een periode van maximaal 104 weken.


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@ingrid-s zit in die 32,- p/m ook je beroepsaansprakelijkheidsverzekering of alleen bedrijfs?

Die AOV is pittig inderdaad! Ik ben benieuwd waar ik op terechtkom... ? 


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@dorienzwarthoed bedrijfsaansprakelijkheid, op advies. Ik hoop ook dat je op een lagere premie uitkomt voor je AOV. Ik had destijds geen zin in ophoesten van allerlei medische gegevens (die minimaal zijn, maar toch) en dan toch nog het risico te lopen te worden uitgesloten om wat voor reden dan ook door een verzekeraar.

Gedoe he, die verzekeringen..... bleeeeg!


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@dorienzwarthoed bedrijfsaansprakelijkheid, op advies. Ik hoop ook dat je op een lagere premie uitkomt voor je AOV. Ik had destijds geen zin in ophoesten van allerlei medische gegevens (die minimaal zijn, maar toch) en dan toch nog het risico te lopen te worden uitgesloten om wat voor reden dan ook door een verzekeraar.

Gedoe he, die verzekeringen..... bleeeeg!


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@dorienzwarthoed beroeps (BAV), op advies. 

 

Ik hoop ook dat je op een lagere premie uitkomt voor je AOV. Ik had destijds geen zin in ophoesten van allerlei medische gegevens (die minimaal zijn, maar toch) en dan toch nog het risico te lopen te worden uitgesloten om wat voor reden dan ook door een verzekeraar.

Gedoe he, die verzekeringen..... bleeeeg!


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@ingrid-s geen beroeps dus, begrijp ik uit jouw reactie. Check!

Een gedoetje is het wel ja, maar tot op bepaalde hoogte de zaken goed geregeld hebben is wel belangrijk. Dus toch maar een beginnetje gemaakt. 


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

@dorienzwarthoed fijn dat jij het er nog uithaalt, maar ik zie 2 keer bedrijf en 1 keer beroeps...

@ingrid-s wat is het nu? ? 


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 0
 

@rene

ik heb een BAV 

zie je t is nu al een zooitje ?


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

@ingrid-s

En om het zooitje te ontwarren: De B in BAV staat voor Bedrijf of Beroep? ? 


   
BeantwoordenCiteren
Ingrid van Oosterom
(@ivanoos)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 19
 

@rene BAV staat voor de afkorting die men hanteert voor de BeroepsAansprakelijkheidsVerzekering. ? 


   
René de Heer reageerde
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@rene ik heb nieuws! Eindelijk gezeten met mijn verzekeringsadviseur en offertes getekend: 

AVB: 96,84 per jaar bij de Goudse

BAV: 425,- per jaar bij de AIG (de andere verzekeraars waar hij zaken mee doet vonden mijn takenpakket te breed dus wilde me niet verzekeren) 

Kantoor inventaris: laptop (btw zakelijk aangifte) 70,44 per jaar bij de Goudse

AOV met wachttijd 2 jaar: 1509,60 per jaar bij Allianz

AOV: Share People voor de eerste 2 jaar voor donatie a 1500,- per maand: inschrijfgeld 185,- (maar ze hebben soms ook acties zonder inschrijfgeld). 10,- per maand administratiekosten. Een bekende van mij heeft het afgelopen jaar pas 5 donatie verzoeken ontvangen a 20,- . Dus de moeite van het onderzoeken waard of deze AOV combinatie werkt voor jou.

 

[- Affiliate promotie verwijderd door Admin @lior_mazliah -] 


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@thamarazijlstra wellicht kan ik een gastblog over mijn verzekeringsavontuur schrijven ter informatie voor anderen? 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@dorienzwarthoed Doen! Goed idee. Zoals je ziet is dit onderwerp populair. 


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@thamarazijlstra prima, ik lever volgende week wat bij jou aan!


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@dorienzwarthoed Te gek, thanks. Hier kan je meer lezen over gastschrijver worden, mocht je dat nog niet gedaan hebben. 


   
BeantwoordenCiteren
(@lior_mazliah)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 46
 

@dorienzwarthoed

 

Hi Dorien,

Fijn dat je zo uitgebreid wilde delen hoe jij je verzekeringen hebt geregeld.

Ik zie alleen dat je, waarschijnlijk zonder het door te hebben, een affiliate promotie hebt verwerkt in je bericht. Ik heb de promotie verwijderd uit je post. Helaas kunnen we, ondanks je beste bedoelingen, hier geen uitzonderingen in maken. Als we het één keer toe laten moeten we het voortaan altijd toelaten. We proberen iedereen een zo hoog mogelijke service te verlenen met het forum en een strikt reclame vrije omgeving vinden wij daarbij erg belangrijk.


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

Goedemorgen @lior_mazliah, excuses ik had het niet door. Dankjewel voor het verwijderen! 


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  

@dorienzwarthoed

Dankjewel voor je uitgebreide verslag.

Ik ben nog op zoek naar een goede verzekeringsadviseur hier in de buurt. Ik had wel een offerte via internet, maar had het idee dat ze gewoon al mijn opties hebben aangevinkt en geen antwoord gaven op mijn vraag naar gericht advies....

Share People zou interessant geweest kunnen zijn als ik niet vanuit een wia-uitkering zou komen. En dan had ik je zeker weten te vinden ondanks @lior_mazliah z'n (erg prettige en terechte) censuur ? 

Wordt vervolgd...


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@rene Ha Rene, realiseer je wel dat alle adviseurs geld kosten wanneer je met ze in zee gaat. Ik kreeg korting omdat we beiden in dezelfde businessclub zitten maar dan nog was het een aardig bedrag.

Waar is 'bij jou in de buurt'? Wellicht kan ik je aan iemand koppelen? Of wil je de mijne bellen om gewoon eens een verkennend gesprek te voeren? Mail me maar 'op de zaak' als je meer info wilt. Ik ben goed te Googelen dus heb je mijn adres zo gevonden. 🙂 

 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@dorienzwarthoed en @rene

Superfijn dat je zo behulpzaam bent Dorien, verzekeringen zijn een nachtmerrie voor velen. Googlen is alleen nergens voor nodig gelukkig, je hebt een heel uitgebreid profiel met al je zakelijke contactgegevens. Iedereen kan dat van je zien door op je naam te klikken in een bericht of als je getagd bent of via deze link naar je profiel gaan. Het forum zelf houden we graag reclamevrij, maar zichtbaarheid en makkelijk contacten leggen zijn natuurlijk de focuspunten van het forum en dat proberen we zo makkelijk mogelijk te maken voor iedereen. 


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@thamarazijlstra zo leer je iedere dag iets nieuws! 🙂 Ik had het nog niet gevonden... ? 


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 39
Topic starter  
Geplaatst door: @dorienzwarthoed

Waar is 'bij jou in de buurt'? Wellicht kan ik je aan iemand koppelen? Of wil je de mijne bellen om gewoon eens een verkennend gesprek te voeren?

Bij mij in de buurt is Houten.

Ik heb ondertussen al een andere goede verwijzing en ga eerst daarmee aan de slag.


   
BeantwoordenCiteren
Dorien Zwarthoed
(@dorienzwarthoed)
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 31
 

@rene prima! Mail me maar als je wel contact wilt met mijn verzekeringsagent. 


   
René de Heer reageerde
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: