Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Shit, hoe maak ik de beste eerste indruk?

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  
Waarover moet het eerste bericht op dit allereerste forumboard gaan? Een vraag waar ik mijn hersenen over heb laten kraken. 1001 fantastische ideeën natuurlijk, maar geen idee wat het meest geschikt is als beste eerste bericht. Conclusie? Die is er niet. 
 
Worstelen met perfectionisme over de beste eerste indruk op die nieuwe klant, je eerste blog post of elke andere eerste keer is volgens mij geen mens onbekend. Hoe ga jij hiermee om? Tips, tricks, rituelen? Wanneer was de laatste keer dat je hier zelf tegenaan liep?

Citeren
Josta Hulzebosch
(@josta)
Blueberry Starter
Deelgenomen: 7 maanden geleden
Berichten: 3
 

De eerste indruk die je maakt, is binnen de eerste paar seconden nadat je iemand hebt ontmoet. Een goede, blijvende indruk moet passen bij de verwachtingen van de persoon die je ontmoet. Avis zegt: "Mensen vergeten nooit hoe je ze laat voelen."

Als iemand me voor het eerst ontmoet, probeer ik hun naam te onthouden en dan zeg ik het terug - niet slechts één keer maar steeds weer - 10 keer of meer als ze een moeilijke naam hebben om uit te spreken. Sommige mensen vinden dit misschien vervelend, maar anderen zullen het erg op prijs stellen te weten dat ze opvallen in je geest. Deze eenvoudige handeling kan het gevoel van eigenwaarde drastisch vergroten, omdat hij of zij zich hierdoor belangrijk voor je voelt. Het toont ook respect voor hen door voorzichtig te zijn met hun naam in plaats van hem snel te noemen.

Enkele veelvoorkomende fouten die u moet vermijden:

1) Laat mensen niet op je wachten – Als je de verwachting hebt gewekt dat we met elkaar zullen communiceren en dan te laat komen, zullen we het vervelend vinden onze tijd te hebben verspild.

2) Zoom niet op het laatste moment langs ons heen - Dit creëert een gevoel van urgentie bij ons, alsof we ons moeten haasten om je bij te houden voordat je weer uit ons leven vliegt. Bovendien voelen we ons als objecten die gemakkelijk worden genegeerd of vergeten, wat ofwel beledigend of gewoon griezelig is.

3) Gedraag je alsof er geen andere mensen op aarde zijn - Je klinkt egocentrisch en misschien een beetje griezelig. Bovendien voel ik me hierdoor minder belangrijk dan alle anderen om me heen!

Bedankt.


BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

@josta Mensen vergeten inderdaad nooit hoe je ze laat voelen. Ik gebruik dit voorbeeld ook graag. Ken 'm zelf van Maya Angelou. En Avis alleen van de autoverhuur, haha. Wie is Avis? 


BeantwoordenCiteren

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: