Wat is je #1 tip om...
 
Meldingen
Alles wissen

Wat is je #1 tip om een knalgoede VA te worden?

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 559
Topic starter  

Van de ervaren virtual assistants voor de starters: als je één iets kan noemen - een vaardigheid, eigenschap of actie om aan te werken - wat is dan je #1 tip om ervoor te zorgen dat je een knalgoede VA word?


Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Blueberry Master
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 87
 

Weet je, ik krijg die vraag best regelmatig van startende VA's Hoe ga je slagen als VA (ik krijg altijd wel een beetje jeuk van "slagen" want je doet geen examen. En wie  bepaalt wanneer je "geslaagd" bent... maar dat terzijde)? Wanneer ben je retegoed? 

Een paar tips van deze "oude rot in het vak" (*ligt in een deuk*):

  1. Mindset. Jouw energie en de willigness om zaken voor elkaar te krijgen is het allerbelangrijkst. Je moet er 200% aan kunnen committen en voor willen gaan.
  2. Wees flexibel. Maar wel met aangeven van je grenzen.
  3. Betrouwbaarheid. Dit is misschien een dooddoener: maar wees reliable. Afspraak is afspraak. Jouw klant MOET op jou kunnen rekenen.
  4. Be out there. Zaaien, zaaien, zaaien. Je wil klanten. Dat betekent zichtbaar zijn op social media, je warme netwerk benaderen, je koude netwerk warm maken. 
  5. Persoonlijk. Mensen doen zaken met mensen. Niet met logo's. Niet met "merken". Zorg voor een op jou persoonlijk afgestemde branding: wie ben je? wat drijft je? waar loop je op leeg? waar ga je van aan? laat jezelf zien. ook je fuck-ups. ook als je een baaldag hebt.
  6. En inderdaad pas op nummer 6.... 'bepaal je ideale klant". Die bij mij ongeveer ieder jaar anders is. Maar die in de basis nog steeds wel past bij mijn kernwaarden. Fijn als je dat al helder hebt.

Een paar pointers tussen de crackers met hummus door. En, altijd bereid om even te sparren met startende VA's! Daar ga ik van aan (ook dan...)

 


BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 559
Topic starter  

@ingrid-s Wow, wat een knaller van een reactie! Yes, yes, yesssss.


BeantwoordenCiteren
Anita van den Broek
(@anitavdbroek)
Blueberry Starter
Deelgenomen: 8 maanden geleden
Berichten: 9
 

Wat een mooie tips @ingrid-s

Daar sluit ik me helemaal bij aan.

 

Wellicht nog één ter aanvulling aan je mooie lijst is blijf dicht bij jezelf! Doe wat je écht leuk vindt en waar je kracht ligt. Ik ben zelf met een erg breed dienstenaanbod begonnen en met de tijd ben ik steeds meer bij mezelf uitgekomen. Bij mijn expertise, wat ik écht leuk vind, bij hetgeen waar ik écht van waarde kan zijn bij (toekomstige) klanten. 


BeantwoordenCiteren
Ingrid Serraarens
(@ingrid-s)
Blueberry Master
Deelgenomen: 10 maanden geleden
Berichten: 87
 

@anitavdbroek dank je wel! Ja, dicht bij jezelf blijven is enorm belangrijk en durven kiezen. Enne, wat dacht je van nee zeggen als iets niet goed voelt? Niet kiezen voor de ping ping, maar voor jezelf.....


BeantwoordenCiteren
Irene van Leeuwen
(@vairene)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 9 maanden geleden
Berichten: 22
 

Helemaal eens, sluit me graag bij jullie aan @Ingrid en @anita.

VA zijn is veelzijdig. Ik vind prachtig om open te staan voor de ideeën van de klant en daar overzicht in te creëren, zodat het plaatje behapbaar wordt om dat ook uit te voeren. Er is vaak tijd meegemoeid en soms passen niet alle details in het hele plaatje, maar is het iets voor een volgende stap. Steeds verder groeien, mooi om mee te maken.

 


BeantwoordenCiteren