De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Ontmoet Amber Grün

Amber Grün
(@amber)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

Ik ben Personal Assistant – Virtueel Assistent - Secretaresse – Officemanager – etc. Ik ben ruim 2 jaar geleden begonnen als ZZP’er. De reden hiervoor is eigenlijk een negatieve reden. Ik was in loondienst en werkte als Personal Assistant voor een ondernemer. De kinderen werden groter en ik wilde meer uren werken en meer uitdaging maar dat kon niet bij het bedrijf waar ik voor werkte. Diverse negatieve ervaringen met ‘recruiters’ verder, ben ik ‘gewoon’ binnen 2 weken gestart en heb ik mijzelf in de markt gezet als Personal Assistant voor andere ZZP’ers en MKB. Op een of andere manier was de tijd rijp. Heb heel diep gezocht naar wat ik nou het leukste vind. En dat was eigenlijk wat ik al 16 jaar deed: een kleine ondernemer assisteren in zo’n beetje alles. Inmiddels ben ik niet meer in loondienst en werk alleen nog als ZZP’er.
 
Mijn grootste drijfveer is vooral dat ik op gelijkwaardig niveau bij een andere ondernemer aan tafel zit. Dat is wat ik over mijzelf heb geleerd. Dat neerbuigende van de persoon aan de overkant van de tafel als je op sollicitatiegesprek komt, wil ik nooit meer meemaken. Mooi om te zien dat een ondernemer de verantwoordelijkheid schijnbaar heel makkelijk over draagt. Daarnaast is de vrijheid natuurlijk ook erg fijn maar dat zorgt er voor mij ook voor dat ik goed de deadlines in de gaten moet houden.
 
De grootste uitdaging op dit moment (Coronacrisis) is mijzelf gemotiveerd te houden. Na bijna twee jaar vooral vanuit huis te hebben gewerkt, had ik begin dit jaar zoiets van… mmm, ik mis het gesprek met collega’s bij de koffieautomaat. Misschien moet ik mijn focus veranderen. Maar wat en hoe was mij nog niet duidelijk. En toen kwam de Coronacrisis. Ik ben nog wel aan het werk maar het is allemaal een stuk minder en alles gaat nu vanuit huis.
 
Wat in de afgelopen jaren af en toe voorbij kwam, heb ik nu aangepakt. Ik ben de opleiding tot Professional Organizer gestart. Iets wat dicht bij mij ligt en wat al een groot deel van mijn werk is.
 
Een leuk feitje over mij: …..ik ben stiekem een ballerina
 
Ik heb de afgelopen 20 jaar geen opleidingen meer gevolgd. Ik heb de afgelopen 20 jaar geleerd van mijn kinderen en het leven. Dat voelt echt zo. Kinderen krijgen en opvoeden heeft een ander mens van mij gemaakt. Daarnaast beoefen ik al een aantal jaar Tai Chi en Healing Tao. Het mooie is dat ik hiermee steeds meer de verbinding ga voelen met alles om mij heen.


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@amber Een ballerina? Wat leuk ? Heb je dat professioneel gedaan hiervoor? 

En mooi wat je schrijft over je kinderen, @annelieke schreef tijdens het voorstellen ook al zoiets indrukwekkends erover. 

 

Heel erg leuk dat je er bent, welkom!


   
Amber Grün reageerde
BeantwoordenCiteren
Amber Grün
(@amber)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

@thamarazijlstra ....nee niet professioneel gedaan.... was een droom. 

Dank je wel. 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@amber Mooie droom ? 


   
BeantwoordenCiteren
Nanouk de Jong
(@nanouk-jasmin)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 12
 

Hoi Amber, inspirerend om je verhaal te lezen. Ik was trouwens benieuwd naar wat een professional organizer doet. Kan je me daar meer over vertellen?


   
BeantwoordenCiteren
Amber Grün
(@amber)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 16
Topic starter  

@nanouk-jasmin

Hallo Nanouk, een professional organizer help mensen met organiseren.... heel simpel gezegd. Het is heel breed. Er zijn veel klantsegmenten. Je kan denken aan particulieren die hun huis opgeruimd willen hebben maar ook zakelijke klanten die de administratie op orde willen krijgen. Mijn ondertitel van Amber Personal Assistant is: ik neem werk uit handen. Dat is bij een Professional Organizer dus juist niet de bedoeling. Je gaat samen met de klant de boel onderhanden nemen en je coacht degene zodat hij of zij het voortaan zelf kan. Het gaat daarbij vooral om het aanleren van vaardigheden. 

 

[aangepast door admin @thamarazijlstra - link verwijderd]


   
Nanouk de Jong reageerde
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: