Ontmoet Belinda van den Berg

 

Belinda van den Berg
(@bevdb)
Nieuw
Deelgenomen: 4 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

Wat fijn dat ik Blueberry Dynamic heb gevonden ?! Ik hoop hier antwoorden op mijn vragen te vinden die mij gaan helpen bij mijn ambitie om te starten als VA HR. Ik vind bijna nergens HR werkzaamheden terug op de lijst van werkzaamheden die een VA kan verrichten. Ik ben er echter van overtuigt dat dit een richting is waar een VA van grote betekenis kan zijn! Een mooie (nieuwe) richting om te gaan veroveren als VA HR. Dat lukt moeilijk in je eentje, dus ik hoop op dit forum ook pioniers te vinden die zich al in deze richting bewegen.

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?

Ik heb gewerkt als Medewerker HR Advies en de laatste jaren als HR Officer. Naast alle administratie op het gebied van in-/door-/uitstroom, verzuim, verlof, performance management en overige HR gerelateerde zaken, hield ik mij graag bezig  met procesoptimalisatie, digitalisering en HR Rapportages. Met de implementatie van Sharepoint Oline en de uitrol van het intranet, heb ik onze HR intranetsite mogen bouwen.

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?  

Ik zie overal kansen, ben een echte ideeëngenerator en zelfstarter. Dat maakt dat ik veel werk naar me toe trek waar ik energie van krijg, wat vaak botst met het uitvoeren van het werk wat van mij verwacht wordt en me vaak energie kost. Ik werk graag lekker door en heb dan ook moeite met de inflexibele tijdrovende randverschijnselen van een vast dienstverband, zoals kantoortijden, reistijd (ik heb 164 km woon-werkverkeer), verplichte vergaderingen, teveel mail waar ik niets mee hoef, en ja sorry, ook die vrijdagmiddagborrel. Graag wil ik meer zelf kunnen bepalen welke werkzaamheden ik oppak, op welke tijden ik dat uitvoer, wanneer ik mijn rust inplan en wil ik vooral mezelf blijven ontwikkelen in een richting die ik zelf bepaal. Kort samengevat komt het eigenlijk neer op meer zelfregie.

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

Als ik als VA HR start zal de grootste uitdaging zijn dat dit nog niet echt bekend is in de markt. Ook het leren werken met nieuwe HRM systemen, wat ik heel graag wil, maar je vaak alleen in dienstverband trainingen in kunt volgen.

Wat is een leuk feitje over jou? 

Ik ben een Aussie, geboren aan de andere kant van de wereld in Australië. Toen mijn jongste zoon werd geboren heb ik het Joey genoemd, niet wetende dat dat 'kleine kangaroo' betekent ❤️.

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven? 

Dat als je jezelf kwetsbaar op durft te stellen en je gevoel uitspreekt, je beter connect met mensen en er diepere vriendschappen ontstaan.


Citeren
René de Heer
(@rene)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 1 jaar geleden
Berichten: 41
 

Hoi Belinda,

Welkom op het forum.

Het lijkt misschien alsof er geen HR VA's zijn (ik ben er in ieder geval niet een), maar er is hier op het forum zelfs een aparte, besloten groep... In ieder geval @thamarazijlstra kan je daar alles over vertellen.

Succes!

René


BeantwoordenCiteren
Belinda van den Berg
(@bevdb)
Nieuw
Deelgenomen: 4 maanden geleden
Berichten: 2
Topic starter  

@thamarazijlstra 

Hoi Thamara, graag zou ik in contact komen met VA HR's (zie mijn bericht hierboven). Ik begrijp dat er hier ook een besloten groep van is ? . Kun je mij hier meer over vertellen en hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

Groetjes,

Belinda


BeantwoordenCiteren