Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Ontmoet Heidi Emons

5 Berichten
3 Gebruikers
4 Likes
432 Bekeken
Heidi Emons
(@heidiemons)
Active Member Basic Membership
Topic starter
 

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?

Sinds november kan ik mij vol focussen op mijn werk als virtueel assistent. Ik ben eigenlijk breed inzetbaar en ik wil drukke ondernemers ondersteunen door bijvoorbeeld de facturatie uit handen te nemen. Ik heb nu 1 klant en daar doe ik de facturatie voor en ik merk dat dit vooral bij behandelend specialisten een heikel punt is omdat ze daar eigenlijk geen tijd voor hebben. Daarnaast het ik heel veel ervaring in secretariële werkzaamheden. Omdat ik zo'n 20 jaar ervaring heb in ondersteunende functies wil ik dit nu virtueel gaan aanbieden.

Ook heb ik in mijn laatste baan 3 Sharepointsites opgezet en ik heb nu mijn eigen website gemaakt. Ik ben er achter gekomen dat ik dit onwijs leuk vind om te doen en ik ben mij daar nu ook verder in aan het ontwikkelen omdat ik dit zeker ook wil gaan aanbieden. 

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?  

Ik ben er tijdens de Corona achter gekomen dat ik het heel fijn vind om vanuit huis te werken. Geen lange reistijden meer, geen drukke kantoortuinen meer, veel meer energie aan het einde van de dag doordat je niet zo vreselijk afgeleid wordt. En om dan zelfstandig te gaan ondernemen is de reden geweest dat ik het dan allemaal helemaal zelf mag bepalen wat ik doe, wanneer ik dat doe, hoe ik dat doe en vooral waar ik dat doe.

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

Mijn grootste uitdaging op dit moment is toch wel zichtbaar worden en bekendheid krijgen. In het begin vind ik het heel lastig om nieuwe opdrachtgevers/klanten te vinden.

Ik ben er van overtuigd dat als dat eenmaal een beetje loopt dat het dan vanzelf beter zal gaan, maar het eerste begin vind ik lastig.

Wat is een leuk feitje over jou? 

Mijn motto is altijd geweest: ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. Deze is van Pippi Langkous en die is echt op mijn lijf geschreven.

Zo heb ik in 2016 voor het eerst de StelvioPass in Italië beklommen met de racefiets. Ik was toen ongetraind in bergen beklimmen. Lange afstanden kon ik wel fietsen, dus ik dacht dat dit ook wel moest lukken. Nou het is gelukt maar de jaren daarna heb ik er toch wel heel hard voor getraind voor zover dat lukt in het platte Nederland hahaha.

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven?

Dat je heel goed naar je lichaam moet luisteren omdat je lichaam signalen geeft als het genoeg is. Ik ben daar in een revalidatietraject keihard mee geconfronteerd door de arts die tegen mij zei: Heidi, je kan nog wel een keer neervallen maar de kans dat je dan niet meer opstaat is zeer groot". Die kwam heel hard binnen.

Dit heeft voor een ommekeer in mijn leven gezorgd en dat heeft mij ook gezegd dat als alles in mijn lijf zegt dat ik iets niet wil dat ik dan moet zoeken naar een andere weg. Zo heb ik mijn baan opgezegd en ben ik voor mijzelf begonnen. De beste keuze die ik ooit in mijn leven heb gemaakt.

 
Geplaatst : 22/12/2021 2:05 PM
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Famed Member Admin
 

Wat een heftige les om zo te moeten ervaren, maar jeetje wat een belangrijke zeg @heidiemons 🤗 Doet me meteen denken aan het interview dat ik deed met @ivanoos, waarin ze verteld dat toen ze nog in loondienst was ze op een bepaald punt 12 pillen per dag slikte tegen van alles en nog wat, en dat volledig verdween op het moment dat ze voor zichzelf koos en als VA begon. En zo ken ik nog zoveel verhalen. Ik vind het een heftig idee altijd dat we eerst zo diep moeten gaan om die omslag te kunnen maken, maar we lijken het als mens nodig te hebben voordat we die keuze voor onszelf en ons eigen geluk en gezondheid kunnen maken. 

@kimberly-vries heeft zich net ook voorgesteld hier en schrijft ook hoe ze juist door corona ontdekte dat ze andere keuzes wilde maken (leuk om te linken jullie 🙂 ). 

Fiets je nog steeds? Zo gaaf om te doen.

 
Geplaatst : 22/12/2021 4:05 PM
Heidi Emons reacted
Kimberly Vries
(@kimberly-vries)
Active Member Basic Membership
 

Welkom Heidi!

Wat heerlijk dat je sinds november voor jezelf bent begonnen! Lijkt mij een fijn gevoel.

Zoals Thamara al aangeeft ben ik door de Corona eens gaan kijken naar mijn eigen werk en gezinsleven. Dat loopt niet lekker samen en ben eens goed gaan rondkijken en oriënteren. Ik ben in november begonnen met de opleiding tot VA bij Blueberry Dynamic. 

Het lijkt mij heerlijk om te kunnen doen wat je leuk vindt, wanneer je dat wilt en vooral waar je wilt.

 
Geplaatst : 22/12/2021 8:37 PM
Heidi Emons
(@heidiemons)
Active Member Basic Membership
Topic starter
 

@kimberly-vries Ik ben ook per 1 november vol voor mijzelf begonnen. Nu alleen nog zorgen dat ik genoeg opdrachten krijg om een basisinkomen te hebben. Gelukkig heb ik niet zo heel veel uren nodig, 20 uur en dan ben ik er al. En de rest komt dan wel.

Maar ik ben wel toe aan een 2e opdrachtgever haha.

Het is heerlijk inderdaad om te kunnen doe wat je wilt en wanneer je wilt. Het compleet eigen baas zijn bevalt mij echt heel erg goed. Alleen is het af en toe nog wel even wennen na zo'n 30 jaar alleen maar in loondienst gewerkt te hebben. Het is een beetje afkikken van het gevoel dat je "moet"....dat hoeft dus gewoon niet meer.

 

 
Geplaatst : 31/12/2021 10:43 AM
Heidi Emons
(@heidiemons)
Active Member Basic Membership
Topic starter
 

@thamarazijlstra Ja, echt leuk om nieuwe mensen te leren kennen die je begrijpen 😀 

Ik fiets niet meer. Maar wat nu niet is kan in de toekomst wellicht wel weer komen. Doordat ik mijn lichaam al zo vreselijk veel jaren heb overvraagd in van alles merk ik dat mijn lichaam en ook mijn geest nu nog heel goed gedijd op rust.

 
Geplaatst : 31/12/2021 10:45 AM

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: