Notifications
Clear all

Ontmoet Miranda Staring  

 

Miranda Staring
(@mirandastaring)
Blueberry Starter
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 6
04/09/2020 12:17 PM  

Hoi. Ik ben Miranda Staring. Ik ben getrouwd met Onno en heb twee kinderen, Rick en Anouk. We wonen in Hoofddorp.

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?

3 september heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ik ga aan de slag als Virtual Assistant en wil me met name gaan richten op secretariële ondersteuning, social media en financiële administratie. Websites bouwen in Wordpress vind ik ook heel leuk en het zou mooi zijn als dat er ook bijkomt.

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen? 

Ik heb al twee keer eerder een onderneming gehad. De eerste keer in 1999 toen de oudste was geboren. Na 2 maanden besloot ik dat ik helemaal geen zin meer had om 3 dagen in de week op kantoor te zitten. Ik vond het moederschap zo geweldig, dat ik er met mijn neus bovenop wilde zitten. Fulltime. Ik ben toen gestart als freelance secretaresse en werkte in de avonduren of als Rick op bed lag. Mijn eerste klant was mijn oude werkgever. Na een tijdje zat ik ook weleens ergens een dag op kantoor en ik heb heel veel genotuleerd in de avonduren. In 2001 werd Anouk geboren. In die tijd werd ik nog steeds regelmatig ingehuurd door mijn oude werkgever en genoot van de collega's om me heen. Toen bleek dat zij een secretaresse zochten, ben ik toch weer in loondienst gaan werken. 

In 2011 ben ik gestart met een winkel waar ik allerlei materialen verkocht voor kaarten maken en scrapbooken. De winkel heb ik 7 jaar gerund en toen was ik er klaar mee. Na 7 jaar lang, 7 dagen in de week werken, was ik op. Daarna volgde een periode van bezinning en nadenken over wat ik de rest van mijn leven wil gaan doen. 

Ik ben inmiddels de 50 gepasseerd en de laatste "werkzame" jaren wil ik echt iets doen waar ik plezier in heb. En, en dat is misschien nog wel belangrijker, iets wat ik ook in Zweden kan doen. We hebben daar sinds 2018 een huis en Onno en ik gaan er zo vaak mogelijk naartoe.

En zo ontstond het idee om mijn oude vak weer op te pakken. In de winkelperiode was ik mijn eigen secretaresse en ik deed alles zelf, dus mijn kennis heb ik al die tijd op peil gehouden. Het secretaressevak zit in mijn DNA, het is gewoon wat ik het allerliefste doe en waar ik het beste in ben. Maar niet meer op kantoor. Ik wil zelf bepalen wanneer ik werk en waar. Vrijheid!

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

Op dit moment het vinden van klanten. Als de eerste klant er eenmaal is, komt de rest vanzelf.

Wat is een leuk feitje over jou?

Jeetje, dat vind ik een moeilijke. Ik hou het dan toch op mijn gevoel voor humor. Ik maak mensen aan het lachen, heb enorme lol met mijn kinderen, maar ik kan ook in mijn eentje de slappe lach krijgen om een of ander suf filmpje over katten bijvoorbeeld. Dus dat is het: humor....en koffie 🙂

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven? 

Alles komt goed! Dat zei mijn moeder altijd. De afgelopen 12 jaar hebben we veel meegemaakt. Mijn positieve instelling heeft me heel erg geholpen. En het vertrouwen dat mijn moeder gelijk had. En dat had ze.


Isabel Hemelaar, Monique Langeslag, Thamara Zijlstra en 1 personen vonden het leuk
Citaat
Inge Dekker
(@ingeonline-va)
Nieuw
Lid geworden: 3 weken geleden
Berichten: 4
04/09/2020 2:57 PM  

Wat een mooi beschreven stuk..je hebt al veel dingen gedaan zo te lezen 🙂 ! Veel succes!


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Miranda Staring
(@mirandastaring)
Blueberry Starter
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 6
04/09/2020 3:02 PM  

@ingeonline-va Dankjewel. Ik wens jou ook heel veel succes 😀 


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 509
10/09/2020 4:47 PM  

@mirandastaring Jeetje Miranda, wat een gaaf verhaal zeg. Er zijn hier ook meerdere Zweden liefhebbers, waaronder @debbievancleef natuurlijk en @aandeslagva. En ook liefhebbers van kaarten e.d. en webshopeigenaren zoals @linmin én mensen die na hun 50e voor zichzelf zijn begonnen. Je bent helemaal op je plek dus 😊 Heel fijn dat je er bent. Enne, alles komt goed. Altijd 😀 


Miranda Staring vond het leuk
ReageerCitaat
Monique Langeslag
(@aandeslagva)
Nieuw
Lid geworden: 5 maanden geleden
Berichten: 4
10/09/2020 4:55 PM  

Leuk kennis te maken @mirandastaring. En ja Zweden staat, zoals @thamarazijlstra al zei nog op onze bucketlist. Na Noorwegen wordt dat de volgende scandinavië bestemming. Dus tips zijn welkom. 😊 

En mocht jij nog tips van ons als VA willen dan laat maar weten.

Groeten,

Monique


ReageerCitaat
Miranda Staring
(@mirandastaring)
Blueberry Starter
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 6
10/09/2020 6:22 PM  

@thamarazijlstra Dankjewel. Ik kom ook regelmatig even langs op het forum. Leuk om met elkaar ervaringen te delen 😀 


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Miranda Staring
(@mirandastaring)
Blueberry Starter
Lid geworden: 6 maanden geleden
Berichten: 6
10/09/2020 6:25 PM  

@aandeslagva Zweden is geweldig. En weer heel anders dan Noorwegen. Bij ons huis staat ook nog een verhuurhuis. Dus mocht je een leuk huisje zoeken in Ljunghult, Småland, dan ben je van harte welkom. Als je meer wil weten dan kan je me een mailtje sturen. 😀 


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 509
11/09/2020 3:21 PM  

@mirandastaring Onwijs leuk allemaal dit 😀 


ReageerCitaat