De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-23813931

Ontmoet Renate Toussaint

Renate Toussaint
(@renate)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

Hoi Blueberry Dynamic community! Mijn naam is Renate Toussaint, ik ben 55 jaar, Oostenrijkse en getrouwd met een Nederlander. Sinds 1994 woon en werk ik in Nederland (Den Haag) en ik voel mij hier als een vis in het water! Inmiddels heb ik ook een werkplek in Oostenrijk (Pertisau/Tirol) waar ik alleen maar mijn laptop hoef in te pluggen en gelijk online ben.

 

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?

In mijn carrière als ondersteuner heb ik alle stappen doorlopen van administratief medewerker, office manager, directiesecretaresse, PA en management assistente.

Onlangs heb ik nog een opleiding gevolgd als WebAssistant en kan hierdoor mijn klanten ondersteunen met WordPress, Woocommerce, Learndash, Mailchimp.

Tot en met augustus had ik Unilever als mijn grootste opdrachtgever maar helaas werden alle non-business critical contracten verbroken. Gelukkig heb ik nog wat kleinere klantjes waar ik nieuwsbrieven verzorg en een app in beheer heb. Het leukst vind ik om drukke ondernemers te kunnen ontlasten door op de backoffice te letten. Hierdoor kunnen zij alle aandacht besteden aan de ontwikkeling van hun bedrijf.

 

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?  

Tijdens een opdracht bij Unilever heb ik meegemaakt wat ‘werken in de Cloud’ betekend en zag dat dit de toekomst gaat worden voor mijn vak. Na enig onderzoek ben ik het beroep VA tegen gekomen en was gelijk enthousiast. Voor mij een mogelijkheid om mijn Oostenrijkse familie vaker te zien en toch een boterham te kunnen verdienen.

 

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

Netwerken en klanten aantrekken. Omdat ik pas in september 2019 ben begonnen als VA, is mijn professionele netwerk nog klein. Nu met Covid-19 erbij, is het voor mij moeilijker geworden om nieuwe opdrachtgevers te vinden en ik ben geen held met Social Media!

 

Wat is een leuk feitje over jou? 

In 2012 heb ik een fantastische PA baan in NL opgezegd om het bijna failliete bedrijf van mijn ouders in Oostenrijk te redden, samen met mijn broer. Na drie jaar is het ons gelukt en hebben wij het bedrijf winstgevend kunnen verkopen. Mijn ouders zijn nu 82 jaar en gelukkig en gezond en kunnen van een welverdiende ouderdag genieten.

 

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven? 

Toen mijn broer belde en zei: ‘Als je ooit terug gaat kijken op je leven en je hebt je ouders niet geholpen, ga je dat jezelf nooit vergeven.’ Wat ben ik blij dat ik naar hem heb geluisterd! Soms moet je jouw eigen geluk en carrière los laten om iemand anders die je dierbaar is te helpen. Daar word je gelukkiger van.


   
Citeren
(@vairene)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 21
 

Mooi verhaal Renate, je krijgt er vast iets moois voor terug.

 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@renate Wat mooi om te lezen zeg. De combinatie die je voor jezelf hebt kunnen creëren door online te werken is echt fantastisch natuurlijk. Den Haag en Tirol, best of both worlds voor jou. Wat fijn zeg, ben hartstikke blij voor je, vind dit zo mooi om te horen altijd. 

En wat jij en je broer met het bedrijf hebben gedaan is ook hartstikke groots. Dit voor je ouders kunnen doen is heel bijzonder, maar ook gewoon dat het jullie samen is gelukt om het van bijna-faillissement om te toveren naar winstegevend bedrijf. Gefeliciteerd, ben je vast supertrots op. 

Fijn dat je hier bent, welkom!


   
BeantwoordenCiteren
Renate Toussaint
(@renate)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

@vairene dankjewel :).... eerlijk gezegd heb ik al iets voor terug gekregen... mijn ouders zijn super gezond en kunnen in alle vrijheid genieten van wat zij hebben opgebouwd. Ze zijn een gelukkig oud (nog steeds verliefd) echtpaar... zo mooi om dit te zien.


   
BeantwoordenCiteren
Renate Toussaint
(@renate)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 8
Topic starter  

@thamarazijlstra .... Ha! Helemaal goed gezien .. ik heb door deze actie veel los moeten laten maar nog meer gewonnen!

Trouwens, mijn complimenten voor deze site! Ik heb op je gestemd ;).


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
 

@renate Loslaten is vaak het moeilijkst, maar je krijgt er altijd veel voor terug. 

En dankjewel voor je mooie woorden en je stem, superfijn om te horen. 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: