Notifications
Clear all

Ontmoet Wendy van der Weide-de Weerd  

 

Wendy van der Weide-de Weerd
(@wensvaco)
Nieuw
Lid geworden: 2 maanden geleden
Berichten: 2
02/08/2020 9:35 PM  

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?
Na 22 jaar in loondienst te hebben gewerkt bij verschillende organisaties in HR en QA ben ik in januari 2020 voor mijzelf begonnen als Solutions Consultant (VA), met als specialisatie QA ondersteuning, proces- en systeemoptimalisatie & back-office support.
Ik ben gek op systemen, leer verschrikkelijk snel (vooral als het me interesseert) en houd van afwisseling.
Problemen bestaan niet, overal is een oplossing voor te vinden. Dat is dan ook iets waar ik mij graag volledig voor inzet.
Ik zie graag mensen en organisaties opbloeien door met ze mee te denken in oplossingen.

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?
Mijn grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen is dat ik graag meerdere ondernemers tegelijkertijd wil kunnen bedienen. In loondienst ben je daarin vrij beperkt omdat je dan maar voor 1 organisatie werkzaam bent. Daarnaast heb ik besloten vooral te gaan doen wat ik graag wil doen en waar ik goed in ben, die keuze heb ik nu ik zelfstandig ondernemer ben. De flexibiliteit die erbij komt kijken is een hele grote plus. Door mijn uren flexibel in te kunnen delen kan ik er voor mijn kinderen zijn op ieder moment wanneer ze mij nodig hebben.

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?
Mijn grootste uitdaging op dit moment is het vinden van leuke opdrachten. Mijn netwerk is nog niet dusdanig dat ik daar opdrachten uit kan halen. Mijn uitdaging is vooral het juiste netwerk weten aan te boren.

Wat is een leuk feitje over jou?
Van origine ben ik agogisch werker. Ik vind het heerlijk om mensen te kunnen helpen. Het maakt mij daarbij eigenlijk helemaal niet uit op wat voor vlak. Zo sta ik op dit moment regelmatig met een groep kinderen op een sportveld om de ukkies van 4 tot 6 jaar een hele middag bezig te houden en ik geniet daar ontzettend van.

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven? 
Mijn laatst geleerde zéér impactvolle les is dat je vooral omgaat met mensen waar je je goed bij voelt en die je waarderen. Het kost je ontzettend veel energie als je steeds maar weer probeert alles goed te doen voor mensen die het toch niet waarderen. Uiteindelijk knap je er zelf niet van op en trek je altijd aan het kortste eind.
Alles is een keuze! Of het nou om jouw keuze gaat of die van een ander, het blijft een keuze. Jij kan een levenskeuze van een ander niet beïnvloeden, je kan er alleen voor zorgen dat je er geen last van hebt door een ander pad te kiezen.


Thamara Zijlstra vond het leuk
Citaat
René de Heer
(@rene)
Blueberry Pro
Lid geworden: 5 maanden geleden
Berichten: 36
03/08/2020 11:42 AM  

@wensvaco

Welkom op het forum!


Thamara Zijlstra vond het leuk
ReageerCitaat
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Lid geworden: 1 jaar geleden
Berichten: 517
03/08/2020 8:04 PM  

@wensvaco

Oh leuk dit, dan vind je het onderwerp dat ik net ben gestart naar aanleiding van wat @thehappyhelper schreef vast interessant. Haar grootste les lately is dat je geen toestemming nodig hebt van anderen om je leven te leven op de manier die jij wilt. Daar denk ik meteen aan als ik jouw verhaal lees.

 

En als je een leuk en goed netwerk wilt opbouwen ben je hier natuurlijk op de juiste plek, that's what we're all about 🤗 Heb je de eerste Productivity Challenge hier op het forum bijvoorbeeld al gezien? Daarin geven we veel tips om aan je online zichtbaarheid te werken en je netwerk te vergroten, een goed begin naar het vinden van klanten. En zoveel mogelijk kletsen met mensen en je gezicht laten zien, dat werkt ontzettend goed. Oh, denk dan meteen aan dit gesprek dat @ingrid-s startte over de kracht van een bericht en deze van @irisworks4you over haar eigen waanzinnige ervaringen met online zichtbaarheid (lees: teveel klanten).

 

En de vacatures in de gaten houden natuurlijk. 

 

Fijn dat je hier bent, welkom!

 


ReageerCitaat