De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-30944036

Ik heb iets wat veel mensen niet hebben, maar wat iedereen wil

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Als je het niet hebt, wil je het hebben, en als je het hebt wil je er alleen maar meer van. Het hebben maakt je blij. Het hebben geeft je het gevoel dat je vleugels hebt en de wereld aan je voeten ligt. Het hebben geeft je ongekende mogelijkheden en brengt dromen tot leven waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren. 

Het is het beste gevoel van de wereld en je meest kostbare bezit, maar je krijgt het niet zomaar. 

Weet je al waar ik het over heb? Ik denk dat jij nu denkt dat ik het over geld heb, maar dat is niet zo.

Ik heb het over vrijheid.

Ultiem geluk

Vrijheid is de grootste drijfveer voor iedereen die de stap waagt naar het zelfstandig ondernemerschap. Vrijheid is wat we bijna allemaal ervaren als ultiem geluk.

We vertalen vrijheid al snel naar het gebrek aan regels, de hele dag doen wat je wil en je van niets of niemand wat aantrekken. Naar zo min mogelijk werken en zoveel mogelijk tijd hebben om alles te doen wat vooral niets met werk te maken heeft. Om verre reizen te maken en van het leven te genieten.

Maar is dit ook zo?

Al jarenlang vraag ik mensen naar de betekenis van vrijheid in hun leven. Dit zijn een paar van de prachtige woorden die ze zeggen…

… door het leven schommelen met de wind door mijn haren
… mijn eigen weg kiezen
… mezelf steeds weer uitdagen de dingen te doen die ik leuk vind
… balans vinden tussen mijn innerlijke perfectionist en vrije kind
… me niet laten leiden door de angst om te falen
… avonturen beleven
… kansen benutten
… niet bepaald worden door omstandigheden, maar zelf de omstandigheden bepalen

Ik krijg altijd een brok in mijn keel als ik dit lees. De persoonlijke ervaring van vrijheid is zo intiem, zo puur en rauw. Het voelt ontzettend groot, terwijl je het vindt in de kleine dagelijkse dingen. In de zon op je gezicht, een eerlijk gesprek met je liefste en het lef jezelf te zijn. In alles uit het leven halen wat erin zit. 

Doen wat je wil

Een vrij leven, waarin je doet wat je wil, zonder consequenties, bestaat niet. We moeten werken, we moeten geld verdienen en we moeten nog zoveel meer. Maar dit zijn ook precies de dingen die we zo graag willen. Want werk gaat over zoveel meer dan brood op de plank, werk gaat over de persoon die je wilt zijn. 

En om de persoon te worden die we zo graag willen zijn hebben we veel over. 

Met dit doel voor ogen heb je veel te winnen, maar je komt er niet zonder ook veel te geven. Werken zal je altijd moeten, maar je vrijheid vind je in de keuzes die je daarin maakt. 

Vrijheid betekent voor iedereen wat anders. Als ik naar mijn eigen leven kijk werk ik hard, maar wat is dat leuk en wat krijg ik er ontzettend veel voor terug. Want ik heb wat heel veel mensen niet hebben, en daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor en dolblij mee.

Dit is wat ik heb...

  • Ik ben locatie-onafhankelijk, dus ik kan gaan en staan waar ik wil. Mijn werk zit in mijn laptop en samen reizen we de hele wereld over. I’m a slow traveller, dus ik blijf graag voor een lange tijd op dezelfde plek. Dat geeft me de vrijheid om echt te focussen op werk én de vrijheid om te ontdekken en avonturen te beleven. Om mensen beter te leren kennen en op alle mogelijke manieren meer de diepte in te gaan. Dieper in een cultuur, dieper in een persoon en dieper in mezelf. Die ruimte voor diepgang en ontdekking ervaar ik als grote vrijheid.

  • Ik bepaal zelf waar ik werk, wanneer en met wie. Werk ik vanuit huis, een leuk café of gezellige co-working club? Een gave hippe stad, een besneeuwde bergtop of een tropisch eiland? Ik zeg ja tegen mensen die me energie geven en die ik mateloos inspirerend vind, en nee tegen moeilijke energiezuigers. Dit is ongekende vrijheid.

  • Ik hoef geen wekker te zetten ’s ochtends, wat mijn lichaam nodig heeft dicteert het ritme van mijn dagen. Als ik moe ben hoef ik niet op te staan om vervolgens de rest van de dag kapot te zijn, ongefocust en snel geïrriteerd. Ik slaap of rust wanneer ik moe ben en werk wanneer ik energie heb.

  • Ik loop lekker de hele dag op blote voeten. Iets wat voor mij heel goed voelt, maar met de meeste werkomstandigheden niet kan.

  • Als ik naar de dokter of de tandarts moet hoef ik daar geen toestemming voor te vragen en mijn al weinige vrije dagen voor in te leveren.

  • Als ik ongesteld ben en een keer veel buikpijn heb hoef ik mezelf niet vol te stoppen met pillen om te doen alsof het niet bestaat, maar kan ik de hele dag onder een deken op de bank series op Netflix gaan bingen terwijl mijn lief thee voor me maakt en brownies bakt.

  • Als mijn lief me nodig heeft of een vriendin me gestrest opbelt kan ik mijn werk neerleggen en er voor ze zijn.

  • Ik kan spontaan mijn werk stilleggen als het weer buiten vraagt om een sneeuwballengevecht in de winter of door het zoute zeewater plonsen in de zomer.

  • Ik eet wanneer ik honger heb, niet wanneer het ‘tijd’ is om te eten. ’s Ochtends ontbijten we gezellig en uitgebreid samen aan tafel en je zal me er nooit op betrappen snel wat eten naar binnen te proppen achter de computer. Wat ik eet bepaalt hoe ik me voel, en hoe ik me voel bepaalt mijn levensgeluk en succes in business. De vrijheid hebben uitgebreid te koken en in alle rust te genieten van mijn eten betekent veel voor me.

  • Doen wat ik leuk vind is niet iets wat ein-de-lijk kan als de chaos en drukte van mijn dagelijks leven dat toestaat. Doen wat ik leuk vind is elke dag prioriteit. Als ik elke dag even weg kan duiken in mijn favoriete boek van dat moment maakt dat me blij. Als ik even heerlijk kan verdwijnen in al mijn creatieve hobby’s kan ik daarna niet ophouden met glimlachen. En als ik elke dag een stuk kan wandelen om te zien hoe de mensen en de beesten die dag door het leven bewegen geniet ik daar enorm van.

Vrijheid voor mij is...

… vrij te kunnen bewegen binnen de mogelijkheden van het moment. Of ik daarvoor naar de andere kant van de wereld vlieg, met de trein door Nederland ga, koffie drink in een buurtje verderop of dansend door de woonkamer swing.

… alles wat niet goed voor me is en stressvol zoveel mogelijk uit mijn leven te kunnen verwijderen.

… luisteren naar mijn lichaam en toe te kunnen geven aan wat ik nodig heb, fysiek en mentaal.

… genieten van de kleine dingen en de mogelijkheid te hebben grote dingen waar te maken.

… mijn eigen geluk en gezondheid op #1 kunnen zetten, zodat ik de energie en het enthousiasme heb iedereen om mij heen met me mee omhoog te tillen.

Vrijheid is niet geleefd worden, maar leven!

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: