Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Dit is hoe je van elke dag een avontuur maakt

Na een lange dag achter de computer verlang ik regelmatig naar een avondje onderuit op de bank met Netflix. Ik denk dan dat dat precies is wat ik nodig heb, maar vaak is dat een fabeltje dat ik mezelf wijs ben gaan maken. In plaats van als een bankaardappel series te gaan kijken kies ik er vaak voor om buiten de deur op avontuur te gaan. Dan pak ik mijn rugzak en een pannetje en ga ik op ontdekkingstocht en verken ik een nieuwe plek. Als ik in de natuur ben sprokkel ik hout, maak ik een kampvuur en drink ik thee terwijl ik kijk naar de indrukwekkende sterrenhemel boven me. Dat ik eerder vermoeid op de bank wilde hangen vergeet ik op het moment dat ik de deur uit stap. De avonturen die ik beleef zijn niet gebonden aan de natuur, ook de stad laat me er nooit van weerhouden om eropuit te gaan. Het gaat er namelijk niet om wat je doet, maar dat je het doet.

Een klein avontuur geeft me altijd energie, het is enorm opwindend. Het breekt met mijn alledaagse patronen en geeft me nieuwe energie en inspiratie. Die paar uur op pad is puur genot en geeft me altijd het gevoel alsof ik op vakantie ben. De energie die ik ervan krijg voel ik zelfs de dagen erna nog. 

Avonturen worden vaak gezien als een wereldreis of expeditie, met grote risico’s en gevaarlijke dingen. Dat is waanzinnig en als je de kans krijgt om zoiets te ervaren dan zou ik dat zeker doen. Maar, een avontuur hoeft niet groots en meeslepend te zijn om een avontuur te zijn. Grote avonturen kunnen ook klein zijn.

Het hele jaar door kleine en lokale avonturen ervaren doet qua beleving en voordelen niet onder voor een eenmalige bijzondere ervaring van drie weken aan de andere kant van de wereld. Avontuur is een manier van denken. Het gaat over jezelf mentaal of fysiek uitdagen, over doen wat je normaal niet doet. Ook als het iets kleins is. Als je op deze manier naar avontuur kijkt kan je zien dat je avonturen overal kan beleven. Het is toegankelijk voor iedereen, wie je ook bent en waar je ook woont.

Ik noem deze kleine avonturen micro-avonturen, een term die ik ooit van een paar jongens uit Engeland heb geleerd. Een micro-avontuur is klein, toegankelijk en betaalbaar. Vaak kost het zelfs helemaal niets. Het is een manier om je vertrouwde omgeving met andere ogen te leren zien, om een korte reis te maken dicht bij huis. Een manier om bijzondere ervaringen op te doen en jezelf een flinke dosis energie te geven. Een micro avontuur is een flexibel concept en je kan helemaal zelf je locatie, duur en avontuur bepalen. Je kan je tent opzetten in de achtertuin en daar de nacht doorbrengen, je avondeten koken op een campinggasje een paar straten verderop of in het pikkedonker met de bus naar een ander stadsdeel en met alleen een zaklamp je weg terug naar huis proberen te vinden.

Voor mij als online ondernemer zijn mijn micro-avonturen een fijne manier om mijn werkweek te onderbreken. Juist als je druk bent met werk kan het inpassen van micro-avonturen je extra energie geven. Weet je wat je allemaal kan beleven tussen 17:00 en 09:00? Een bijzondere ervaring buiten de deur én gewoon op tijd en uitgerust aan het werk de volgende ochtend. Voor mij is het de perfecte manier om me volledig te kunnen focussen op werk en tegelijkertijd een avontuurlijk leven te leven. Ik ben echt helemaal fan.

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik reis al vanaf mijn 16e de wereld rond en werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant, Business Coach en Virtual Assistant Opleider. Ik ben de pionier en grondlegger van de Nederlandse virtual assistant wereld. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een voorbeeld, een rolmodel en een inspiratiebron geworden voor duizenden ambitieuze vrouwen.

Van dagdroom naar droombaan in 10 weken

Ben je al lid van de grootste virtual assistant community van Nederland?

Wil je voor jezelf beginnen als VA maar mis je het overzicht?

Ontdek samen met mij de kracht van dagdromen!

In een persoonlijk één op één gesprek gaan jij en ik op zoek naar de antwoorden die je zoekt en creëren we een helder inzicht in jouw unieke situatie.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: