Vergelijk de meest betrouwbare virtual assistant opleidingen van Nederland
- Inclusief Checklist -

Overzicht van de beste virtual assistant (VA) opleidingen in Nederland met Keuzehulp en Checklist

Goed nieuws! Het beroep virtual assistant is in Nederland de laatste jaren sterk in populariteit toegenomen. Nadat Blueberry Dynamic in 2013 als eerste een volwaardige virtual assistant opleiding introduceerden in Nederland volgden er snel meer.

Wij vonden het daarom tijd om de warboel te ontrafelen en de virtual assistant opleiders van Nederland voor je op een rijtje te zetten. Samen met onze checklist en keuzehulp maken wij het makkelijk om precies de opleiding te kiezen die persoonlijk het beste bij jou past.

Wat zijn de beste virtual assistant opleiders van Nederland?

In Nederland zijn er nog niet gek veel virtual assistant opleiders. Slechts een handje vol opleiders biedt een officiële en volwaardige virtual assistant opleiding aan. Zelf zijn wij er daar sinds 2013 één van en daar we zijn er natuurlijk erg trots op! 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een virtual assistant opleiding?

Het kiezen van een opleiding die goed bij je past kan lastig zijn. Om het zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij een checklist gemaakt om je te helpen kiezen voor de opleider die persoonlijk het beste bij jou past. De opleiders in dit overzicht verschillen sterk in stijl, karakter en aanbod. Het is belangrijk dat je kiest voor een opleiding die past bij jouw persoonlijkheid, budget en voldoet aan al jouw wensen.

Keuzehulp - Weten wat je wil is het halve werk

Om het maken van een keuze voor een geschikte opleider makkelijker te maken hebben we een korte checklist samengesteld. Beantwoord voor jezelf eerst de vragen in de checklist voordat je verder gaat. Je hebt dan alvast een duidelijk beeld van wat jij persoonlijk belangrijke kenmerken vindt. Je keuze wordt daardoor makkelijker.

Checklist - Welke opleiding past bij jou?

Overzicht Virtual Assistant Opleiders

Hieronder vind je een overzicht van alle virtual assistant opleiders van Nederland.

Mis je nog een opleider op de lijst? Laat het ons weten!

Verhalen van virtual assistants

Zij gooiden hun leven volledig om en sprongen in het diepe zonder zwembandjes. Wil je weten hoe dat afloopt? In onze VA interviewserie vragen wij ongegeneerd naar alle persoonlijke ups en downs van het werken en leven als zelfstandig virtual assistant. Lees de persoonlijke verhalen van deze VA’s.

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Wil je vandaag nog beginnen met een virtual assistant opleiding?