De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Project Gastbloggen

The best marketing doesn’t feel like marketing

GastBloggen

Een van de grootste struikelblokken voor ondernemers is online zichtbaarheid. Gelukkig is dat precies onze specialiteit. Om je een handje te helpen met jouw online zichtbaarheid zijn we Project Gastbloggen gestart. De bedoeling van dit project is om jou als ondernemer een plek te bieden waar jij aan je online zichtbaarheid kunt werken zonder dat je daarvoor eerst een vierjarige studie zichtbaarheid hoeft te volgen of je portemonnee hoeft te trekken. 

Hoe het werkt

Simpel. Jij schrijft een gastblog, wij zorgen ervoor dat jouw artikel gevonden en gelezen wordt door een groot publiek. Kort gezegd, jij doet het leuke gedeelte, wij doen het harde werk. 

What's in it for you?

Post je artikelen midden in een levendige community waar je direct een snel groeiend publiek aanspreekt. Wij promoten je artikel op verschillende manieren en op verschillende plaatsen om voor jou maximale zichtbaarheid te creëren. Daarnaast doen wij er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw artikel goed gevonden zal worden door zoekmachines. 

What's in it for us?

Wij bouwen met elk gastblog onze database van informatieve en leerzame content verder uit. Zo helpen wij met jouw inzet de gehele community van ondernemers hun horizon te verbreden, van elkaar te leren en nieuwe inzichten op te doen. Iedereen wint. 

Hoe publiceer je een gastblog?

Lees eerst onderstaande regels en richtlijnen, dat kan een heleboel frustratie achteraf besparen. Als je klaar bent om je artikel te publiceren dan ga je op het Blueberry Forum naar het gastbloggedeelte. Klik op ‘onderwerp starten‘ en kies de juiste categorie voor je artikel. Post je artikel op dezelfde manier als je een forumbericht zou plaatsen. Mocht je het gevoel hebben dat er een categorie ontbreekt of heb je andere vragen, neem dan even contact met ons op.

Gastblog regels & richtlijnen

Buiten de algemene forumregels gelden er voor het posten van gastartikelen de aanvullende regels en richtlijnen zoals hieronder beschreven. Deze regels en richlijnen zijn bedoeld om de maximale zichtbaarheid en vindbaarheid te kunnen creëren voor jouw artikel.

1. Een gastartikel moet origineel geschreven eigen werk zijn. Plagiaat of andere vormen van auteursrechtenschending zijn niet toegestaan.

2. Een gastartikel is het liefst nog niet eerder openbaar gemaakt. Het is niet de bedoeling om bestaande artikelen vanaf je eigen blog/website/social media te herposten als gastartikel. Zie ook punt 3.

3. Het is niet de bedoeling dat je een artikel na publicatie op de website van Blueberry Dynamic ook nog ergens anders herpost. Herposten kan ten koste gaan van de zoekmachine optimalisatie (SEO) en kan ervoor zorgen dat jouw artikel, ondanks onze inzet, minder effectief gevonden zal worden door zoekmachines en dat is zonde van jouw en onze inzet. Mocht je het artikel toch ergens anders publiceren dan kunnen wij ervoor kiezen om het van de Blueberry site te verwijderen.  

4. We willen je graag alle vrijheid geven als gastschrijver, maar een aantal dingen vinden we erg belangrijk. Een gastartikel mag zo lang zijn als je zelf wilt. Bij voorkeur heeft een artikel een minimum van ongeveer 600 woorden. Het onderwerp is direct of indirect relevant voor zelfstandig ondernemers. Het liefst zien wij artikelen die kennis of informatie overbrengen en behulpzaam zijn van aard. We willen je vragen om de onderwerpen met een positieve invalshoek te benaderen en negativiteit zoveel mogelijk te voorkomen.

5. We willen je natuurlijk aanmoedigen om je nieuwe gastartikel na publicatie te promoten op je eigen website, social media of andere kanalen. Promotie betekent in dit geval echter niet dat je het artikel in zijn geheel plaatst. Een korte samenvatting met een link naar het gastartikel op de Blueberry Dynamic website blijkt uit onze ervaring het beste te werken.

6. De titel is een belangrijk onderdeel van een artikel en heeft een grote invloed op de vindbaarheid en het bereik van het artikel. Een goede titel is daarom heel belangrijk voor maximale online zichtbaarheid. De volgende richtlijnen zijn belangrijk:

– Houd de titel kort. Het liefst niet langer dan maximaal 70 tekens.
– Zorg dat de titel duidelijk beschrijft waar het artikel over gaat.
– Vermijd overdreven ‘clickbait’ titels.  

Wij zullen een titel aanpassen als wij denken dat het de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw artikel kan verhogen.

7. Wij kunnen kleine aanpassingen maken in een gastartikel als wij denken dat het de zichtbaarheid en vindbaarheid van het artikel kan verhogen.

8. Wij promoten gastartikelen met dezelfde inzet en evenveel enthousiasme als ons eigen werk. Promotie gebeurt naar eigen inzicht en voor het artikel op passende wijze. Helaas kunnen wij door de onvoorspelbare aard van het internet geen garanties bieden wat betreft het bereik of het resultaat van de promotie die wij doen.

9. Gastbloggen op ons platform doe je natuurlijk voor maximale online zichtbaarheid. Je kunt hieraan bijdragen door te zorgen dat je je persoonlijke forumprofiel zo volledig mogelijk hebt ingevuld en jezelf voor te stellen op het forum.   

10. Het is niet toegestaan om direct of indirect een eigen product of dienst te promoten in een gastartikel.

11. Het plaasten van links in gastartikelen is niet toegestaan.

12. De plaatsing van een gastartikel is voor onbepaalde tijd.

13. Product reviews zijn niet toegestaan.

Hulp Nodig?

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van een gastblog? Laat het ons weten. Wij kunnen bijvoorbeeld je artikel doorlezen voordat je het plaats. Als het nodig blijkt en je er behoefte aan hebt kunnen we je tips en advies geven om je artikel sterker te maken. We kunnen je ook helpen met het kiezen van de juiste titel, het kiezen van de categorie of met de opmaak van het artikel. We helpen je graag. 

Veel Schrijfplezier!

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: