De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Forum regels & richtlijnen

Alleen het beste voor jou

Wij willen de best mogelijke community ervaring creëren voor jou. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren vragen wij daarom aan iedereen om zich aan de onderstaande regels en gedragscode te houden.  

Wij maken het onderscheid tussen forumregels en forumrichtlijnen.

Forumregels vormen de basis van onze community en worden door de moderators zeer streng gehandhaafd.
Forumrichtlijnen zien wij als best-practice-guide om het gebruik van het forum voor iedereen een waardevolle en prettige ervaring te maken. 

Forumregels

Onderstaande forumregels zijn belangrijk voor de hoge kwaliteit service die wij nastreven. De regels worden door ons daarom streng gehandhaafd.
Zie punt 12 voor de sancties bij overtreding.

1. Externe links zijn niet toegestaan

Het is niet toegestaan om externe links te posten op het forum. Dit geldt ook voor het gastblog. Externe links worden altijd verwijderd. 

2. Ons forum is geen marktplaats voor freelancers

Het forum van Blueberry mag niet gebruikt worden als marktplaats voor het aanbieden van of zoeken naar diensten, producten of goederen. Vacatures mogen alleen geplaatst worden op het vacature forumboard.  

3. Reclame/promotie is niet toegestaan 

Je mag op het forum in geen enkele vorm reclame maken voor commerciële activiteiten, diensten, producten of merken. Je mag geen reclame maken voor je eigen aanbod en ook niet voor het aanbod van anderen.

Het is niet toegestaan om activiteiten, diensten, producten of merken van jezelf of anderen aan te prijzen, te promoten of op een andere manier onder de aandacht te brengen op het forum.

4. Het aanbieden van gratis diensten en initiatieven is in geen enkele vorm toegestaan

Je mag, zelfs met de beste bedoelingen, geen gratis diensten, producten of andere initiatieven aanbieden. Deze regel geldt ook voor het simpelweg verwijzen naar evenementen, bijeenkomsten, blog posts, artikelen, ebooks, webinars, workshops, websites, trainingen, challenges, opleidingen, kortingscoupons, aanbiedingen, kortingsacties, nieuwsbrieven, masterminds, weggeefacties, prijsvragen etc.

5. Transparantie

Ondernemen is een publieke aangelegenheid en wij hechten veel waarde aan  transparantie en professionaliteit onder onze leden. Wij vinden het belangrijk dat, als je het forum gebruikt, je dit doet onder je echte naam. Je bent niet verplicht om een profielfoto te uploaden, maar als je het doet verzoeken we je om een nette en duidelijke profielfoto van jezelf te kiezen. Bedrijfslogos, onduidelijke of irrelevante afbeeldingen zijn niet toegestaan als profielfoto.

Kun je om een persoonlijke reden niet onder je echte naam deelnemen aan het forum, neem dan even contact op met ons via klantenservice@blueberrydynamic.nl.

6. Enquetes en marktonderzoeken zijn niet toegestaan

Enquetes en marktonderzoeken mogen niet zonder toestemming van Blueberry geplaatst worden. Dit geldt ook voor verwijzingen en links naar externe bronnen of verzoeken om deel te nemen aan een externe enquete of marktonderzoek.

7. Zelfpromotie en werving zijn niet toegestaan

Iedereen is op zoek naar nieuwe klanten en opdrachtgevers. Het is één van de focuspunten van het forum om dit proces makkelijker te maken voor iedereen. Het is echter niet toegestaan om het forum te gebruiken voor directe werving, acquisitie of het verspreiden van reclame voor je eigen diensten of producten. 

8. Multi level marketing (MLM) en affiliate marketing activiteiten zijn niet toegestaan

Wij zijn van mening dat MLM en affiliate marketing niet thuishoren op een ondernemersplatform. Promoot geen diensten, producten of bedrijven als jij daar zelf een vorm van compensatie voor ontvangt. Zelfs niet als het oprecht met de beste bedoelingen is.  

9. Gebruik het forum niet als reviewsite

Het is niet toegestaan om op het forum te vragen naar de ervaringen van andere forumdeelnemers met commerciële diensten, producten, goederen of merken. 

Hieronder vallen onder anderen: computers en andere apparatuur, software, opleidingen, trainingen of verschillende diensten zoals webhosting of boekhouding. 

Het is ook niet toegestaan om beoordelingen of reviews over producten of diensten te delen op ons forum. Ook het beschrijven van een persoonlijke ervaring met een specifieke dienst, product of merk zien wij als een product-review.

Vraag niet naar de ervaringen van mensen met specifieke producten, diensten of merken. Je nodigt mensen dan uit tot het schrijven van een persoonlijke review en zet daarmee anderen aan tot het overtreden van deze regel.

10. Gedraag je professioneel en respectvol

10.1  Doelloze negativiteit en aggressieve uitingen zijn niet toegestaan.

10.2  Maak het niet persoonlijk. Het is oké om het ergens niet mee eens te zijn, maar richt je kritiek op de inhoud van het bericht en niet op de persoon die het geschreven heeft.

10.3  Plaats geen seksueel geladen of discriminerende content op het forum.

10.4  Discussies over politiek en religie zijn niet toegestaan.

10.5  Het publiceren van auteursrechtelijk beschermd materiaal is verboden.

10.6  Het gebruik van meerdere accounts door één persoon is niet toegestaan.

10.7  Het plaatsen van of verwijzen naar informatie die inbreuk maakt op de privacy van anderen is niet toegestaan.

10.8  Het respectloos bejegenen van ondernemers of hun producten, bedrijven, organisaties, personen, of groepen is niet toegestaan.

11. Het initiëren van een discussie over tariefafspraken is niet toegestaan

De Mededingingswet geldt voor álle ondernemers klein en groot. Ook zzp’ers moeten zich houden aan de Mededingingswet. Het maken van prijsafspraken is in strijd met de Nederlandse wet. Het overtreden van de Mededingingswet kan leiden tot hoge boetes

Het initiëren van een discussie over tariefafspraken zoals bijvoorbeeld ‘een vast minimum uurtarief voor virtual assistants’ is op het forum in geen enkele vorm toegestaan.

Wil je meer weten over wat de Mededingingswet betekent voor zzp’ers? https://ondernemersplein.kvk.nl/voorkom-kartelvorming-als-zzper/

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor meer informatie. https://www.acm.nl/nl

12. Overtreding van de regels

Onze regels zijn er niet zonder reden. Ze zorgen ervoor dat wij jou de hoogst mogelijke kwaliteit dienstverlening kunnen garanderen. Wij zijn daarom erg streng met het handhaven van de regels. Omdat wij een platform zijn voor serieuze ondernemers gaan wij ervan uit dat de regels voor zichzelf spreken en wij jou er nooit op aan hoeven spreken. Mocht er toch een overtreding plaatsvinden dan krijg je één vriendelijke waarschuwing. Bij een tweede overtreding echter wordt je account per direct en zonder discussie beëindigd.

Forumrichtlijnen

De forumrichtlijnen zijn een best-practice-guide om het gebruik van het forum voor iedereen een waardevolle en prettige ervaring te maken. Onderstaande richtlijnen helpen je om het meeste uit de community te halen.  

LET OP! Het forum is openbaar

Het Blueberry forum is een openbaar forum en wordt binnen zoekmachines geïndexeerd. Alles wat je plaatst kan door anderen gevonden worden. Voor een ondernemersplatform is dat een groot voordeel omdat jij als deelnemer extra online zichtbaarheid kunt creëren voor jezelf en je onderneming door regelmatig te posten op het forum. Houd er echter wel rekening mee dat je geen persoonlijke of privacygevoelige gegevens post.

Je forumprofiel wordt niet geïndexeerd in zoekmachines, maar is wel zichtbaar voor het publiek. De gegevens die je hier invult zijn voor iedereen toegankelijk via het forum.

We zijn er om elkaar te helpen

Het succes van de Blueberry community staat of valt met de bereidheid van onze leden om elkaar belangeloos te helpen. We willen je aanmoedigen om zoveel mogelijk vragen te stellen en te leren van andere ondernemers. Maar, vergeet niet dat jij ook ergens een expert in bent en van grote waarde kunt zijn door anderen te helpen met jouw unieke kennis en ervaring.

Awaiting Moderation

Het kan voorkomen dat je na het plaatsen van een bericht de melding –awaiting moderation– krijgt. Dit is een geautomatiseerd systeem en kan verschillende redenen hebben. Niets aan de hand, we moeten alleen even je bericht handmatig goedkeuren.  

Stel een duidelijke vraag

Probeer niet meer dan 1 vraag  te stellen per bericht. Zorg dat je een duidelijke vraag stelt. Op die manier heb je een betere kans om een zinvol antwoord te ontvangen en blijft het forum overzichtelijker. 

Stel dezelfde vraag niet op meerdere plekken

Plaats je vraag maar op 1 plek. Het is niet de bedoeling om dezelfde vraag in meerdere forumboards te stellen. Dit voorkomt verwarring of vrijwel identieke antwoorden op meerdere plekken.

Blijf 'on topic'

Als je een reactie plaatst op een bestaand bericht van iemand anders, beperk je antwoord dan tot de gestelde vraag en eventueel relevante aanvullingen.

Berichten verwijderen of aanpassen

Een geplaatst bericht kan gedurende een korte periode worden aangepast of verwijderd. Daarna is een geplaatst bericht niet meer aan te passen of te verwijderen.

Blijf altijd respectvol naar andere leden

Je hebt alle recht om het niet eens te zijn met de mening van andere leden op het forum. Dit kan de basis vormen van een zinvolle discussie. Probeer echter altijd respectvol en professioneel te blijven in je reacties. Probeer discussies niet persoonlijk te maken. Richt je kritiek op de inhoud van het bericht en niet op de persoon die het bericht geschreven heeft.

Help SPAM voorkomen

De meeste mensen op het forum zijn er met de beste bedoelingen. Helaas komt het voor dat mensen het forum betreden met minder goede intenties, zoals het opzettelijk verspreiden van spamberichten en ongevraagde reclame. Dit past niet bij het serieuze en professionele karakter van ons platform. Om de kwaliteit van het forum te waarborgen hebben we daarom strikte regels met betrekking tot spam, reclame en promotie.

Valt het je op dat iemand de forumregels overtreedt? Wijs de overtreder hier niet zelf op. Ga geen discussie aan over de regels met de overtreder. Meld het zo snel mogelijk aan een van de admins of moderators van het forum, die kunnen snel gepaste actie ondernemen.

Haal het meeste uit je profiel

Tijdens de aanmelding van je Blueberry account is er automatisch een forumprofiel voor je aangemaakt. Het invullen van het profiel is optioneel en niet verplicht. Je profiel is zichtbaar voor anderen zodra je actief deelneemt aan het forum. Je profielpagina is op dit moment de enige plek binnen de community waar je ongegeneerd reclame mag maken voor jezelf. Je kunt hier optimaal gebruik van maken door je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. 

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: