Testimonials

0 Reviews
Gemiddelde beoordeling
4.9/5

Een fantastisch programma

“Werken en de wereld rondreizen? Er zijn gewoon mensen die dit doen! Vanaf het moment dat ik met het fenomeen digital nomad werd geconfronteerd ging mijn bloed sneller stromen. Hoe dan? Kan ik dat ook? Tijdens mijn speurtocht op internet kwam ik Thamara tegen. Ik dacht meteen wat een gaaf mens, daar wil ik van leren! En ik heb er geen moment spijt van gehad. B. Business is een fantastisch programma dat je stap voor stap meeneemt in de wereld van het online ondernemen. Je wordt uitgedaagd echt vanuit je eigen kracht je berdrijf op te zetten. Dat is zo ontzettend waardevol. En Thamara is er voor je ‘every step of the way’. Om je te spiegelen, je te motiveren of een trap onder je kont te geven. Dankzij dit programma sta ik waar ik nu ben, ready to start the adventure.”

Bijzonder goed in elkaar gezet

“De trainingen van Blueberry Dynamic zijn bijzonder goed in elkaar gezet. Zowel qua opbouw als inhoudelijk. Alle vragen en opdrachten zijn erop gericht jezelf als ondernemer, je ideale klant en het product dat jullie verbindt beter te leren kennen, zodat je de combinatie ervan optimaal kunt inzetten en het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen. Elke keer kwam ik tot nieuwe inzichten door de fantastische mens-gerichte en coachende insteek van de trainingen die diepere lagen raken.”

Jouw manier, jouw persoonlijkheid

“Wat Thamara, en dus Blueberry Dynamic, zo ontzettend te gek maakt, is de nadruk die zij legt op jóúw manier, jóúw wensen, jóúw persoonlijkheid. Thamara heeft bakken met mensenkennis en kan je daardoor altijd enorm fijn helpen. Ze wil je niet helpen zomaar een bedrijf op te zetten of verder te ontwikkelen, ze wil je helpen JOUW bedrijf op te zetten of verder te ontwikkelen. Je wordt door haar geprikkeld, gestimuleerd, uitgedaagd. Daarbovenop is ze onwijs lief en goed in het boosten van je zelfvertrouwen. Ik word gewoon echt enorm blij van haar én van haar trainingen! Ga er volgende week weer eentje volgen.”

Voordat ik klaar was al 2 klanten

“Voordat ik klaar was met Plan B. had ik gewoon al 2 klanten! Ik heb zo veel aan Plan B.! Ik ben over verschillende dingen net even anders of meer gaan nadenken en dat zorgt ervoor dat ik met meer zelfvertrouwen en nog meer zin aan dit avontuur ga beginnen.”

Mijn angsten zijn verdwenen

“Ik werk beter als iemand het allemaal in de gaten houdt en mij af en toe een schop onder mijn kont geeft. Daarom koos ik voor de opleiding bij Thamara. Ze was consequent, flexibel, ik kon op haar rekenen en voelde me heel comfortabel bij haar, ik mocht mezelf zijn, móest mezelf zijn. Dat is ook het belangrijkste en meest waardevolle dat ik heb geleerd van mijn tijd samen met Thamara: to run my business my way. Zij heeft mij geholpen om iets neer te zetten dat aan alle kanten schreeuwt SASKIA! Ik moest gaan zitten, nadenken en opschrijven waarom ik voor mezelf wil werken, hóe ik wil werken en wat succes nou betekent voor MIJ. Thamara’s modules en adviezen waren waardevol, goed over nagedacht en up to date. Door de kennis die Thamara met mij heeft gedeeld zijn de (meeste) angsten die ik eerst had verdwenen en heb ik zonder stress en met een goed gevoel de opleiding afgerond. Ik heb nu een hoop kennis, veel meer zelfvertrouwen en een killer business that’s ready to roll!”

De basis voor mijn toekomst

“Erg tevreden kijk ik terug op de afgelopen 6 maanden B. Business. Hoewel ik van te voren al (bijna) precies wist WAT ik wilde gaan doen had ik geen idee HOE & WAAR te beginnen. Dankzij het B. Business programma van Thamara kreeg ik de structuur & de tools aangeboden die mij stap voor stap naar de finish bracht: mijn VPA onderneming, compleet & solide. Ik ben enorm trots en heb alle vertrouwen in een toekomst vol eigen keuzes, vrijheid en waardevolle samenwerkingen. Thamara, dank voor het aanreiken van de basis voor mijn toekomst!”

Mijn beste beslissing ooit

“Weet jij wat een heel geschikt vak voor jou zou zijn? Virtual assistant!”, riep een onderneemster-vriendin begin 2017 toen ik haar weer eens ergens bij geholpen had. Virtual assistant? Nooit van gehoord. Ik googelde de term, maar werd in eerste instantie niet heel erg enthousiast. Tot ik op de site van Blueberry Dynamic terechtkwam. Ik besloot de VA Kickstarter te doen en dat programma zat zó goed in elkaar dat ik na afloop zeker wist: dit is het! Dit is wat ik wil! Daarom schreef ik me na de VA Kickstarter in voor B. Business, het programma van 6 maanden. Een forse investering, maar ik wist dat ik dit programma nodig had om de stappen te kunnen zetten die ik wilde zetten. Ik ben namelijk zo iemand die al snel te veel wil en zich dan zó overweldigd kan voelen door alles wat er gebeuren moet, dat er niks gebeurt. Thamara had alle stappen die ik moest zetten om de basis van mijn bedrijf neer te zetten in hapklare brokken verdeeld en zo kon ik in kleine stapjes toewerken naar mijn droombedrijf. Heel fijn! Ook de microstage was erg fijn. Ik heb hier uiteindelijk een klant aan overgehouden. Ook hierin voelde Thamara haarfijn aan wie een goede match met mij zou zijn. 1,5 maand na het afronden van B. Business heb ik mijn baan opgezegd om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan. Als je me dat een jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Maar het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. Ik weet zeker dat ik zonder B. Business niet had gestaan waar ik nu sta. Mijn bedrijf staat dankzij dit programma als een huis. Dankjewel, Thamara!”

Mijn droom is uitgekomen

“Toen ik de VA Kickstarter workshop aan het doen was wist ik dat dit mijn volgende avontuur zou zijn. Alleen hoe doe je dat precies? Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten van je eigen bedrijf? Deze antwoorden kreeg ik allemaal in het programma B. Business. Zonder de hulp van Thamara had ik mijn bedrijf nooit zo goed neer kunnen zetten. Thamara is a great teacher. Zij weet je te motiveren, je na te laten denken over hoe jij wilt dat je bedrijf eruit ziet en geeft ijzersterke feedback. Ik heb dankzij B. Business mijn droom kunnen waarmaken. Ik doe werk wat ik fantastisch vind, werk met super leuke mensen en kan dit doen waar ik maar wil.”

De juiste vragen die je aan het denken zetten

“Jarenlang had ik de droom om mijn eigen business te starten. Ik wilde meer voldoening uit mijn werk halen en meer vrijheid ervaren. Meer vrijheid in waar en wanneer ik zou werken maar ook met wie ik het liefst wilde samenwerken. Het was voor mij dus wel duidelijk wat ik wilde, maar niet hoe ik hier invulling aan kon geven. Tijdens het B. Business traject is met behulp van de opdrachten en het contact met Thamara voor mij nu duidelijk geworden wat ik kan, leuk vind en welke kant ik met mijn business op wil. Thamara is een superleuk mens die goed aanvoelt wat je nodig hebt, of dat nu een schop onder je kont is of juist even wat tijd voor jezelf. Ze weet de juiste vragen te stellen en zet je aan het denken. Dankzij Thamara en het B. Business traject heb ik mezelf beter leren kennen en maak ik nu duidelijke keuzes. Hier ben ik Thamara enorm dankbaar voor.”

Stap voor stap een eigen bedrijf

“Thamara’s gave levensstijl en het feit dat ze de Nederlandse markt zo goed kent, zorgden ervoor dat ik voor B. Business koos. Het belangrijkste dat ik tijdens de opleiding heb geleerd, is hoe je een eigen bedrijf start, stap voor stap en waar je op moet letten. Maar ook dat dat alles geen voorwaarde is om te kunnen starten als VA. Door Thamara’s persoonlijke, motiverende en positieve aanpak, ben ik nog meer overtuigd dat dit is wat ik wil!”

Voordat het was afgelopen had ik al 2 klanten. Ja echt, 2!!!!

"Blueberry Dynamic en Thamara, waar moet ik beginnen. Wow, dat is het eerste woord dat mij te binnen schiet. Ik wilde een virtual assistant worden, wist alleen niet goed hoe en waar ik moest beginnen. Via Google kwam ik bij Blueberry Dynamic terecht. Het eerste wat mij opviel en aansprak was de lekkere spontane en rechtdoorzee manier van spreken die Thamara heeft. Hoe meer ik las hoe enthousiaster ik werd en mij inschreef voor B. Business. Hier heb ik geen moment spijt van gehad. Thamara is een goede juf, ze legt alles netjes en duidelijk uit. Ze is warm, gezellig en heerlijk gek, waardoor samenwerken met haar een feestje was. Tijdens B. Business ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf en voordat het was afgelopen had ik al 2 klanten. Ja echt, 2!!!! Nu, een half jaar later, ben ik heerlijk aan het werken op een bank midden in een weiland met een geweldig uitzicht. De hele dag heb ik van mijn kinderen en het weer kunnen genieten. Dit had ik een jaar geleden niet kunnen dromen. Mijn bedrijf loopt lekker, ik doe wat ik graag wil en kan mijn dag/week/maand zo indelen als ik zelf wil. Wat wil je nou nog meer..."

Out of the box, praktisch en individueel

“De opleiding heeft aan al mijn verwachtingen voldaan. B. Business is een out of the box, praktisch en individueel traject waarin je jezelf beter leert kennen. Het was zo fijn om veel contact te hebben met Thamara, ik heb met haar dingen besproken die ik met niemand anders heb besproken. Thamara veroordeelt niet en heeft nooit gepusht als ik iets niet zo handig deed. Dankzij haar niet aflatende aansporing heb ik nu een eigen bedrijf met de perfecte naam, waar ik zo blij van word! Ook heb ik mijn eigen website gemaakt, ik heb al klanten en ik heb met heel wat tools leren werken. Een belangrijke les die ik meeneem is, dat het niet nodig is om alles perfect voor te bereiden. Geen enkele beslissing is definitief. Je moet er gewoon aan beginnen en dan worden dingen duidelijk. Ik ben zo blij dat ik Thamara heb leren kennen!”

Ontzettend compleet

“Ik heb ruim 20 jaar in loondienst gewerkt en ik vond de overstap naar het ondernemerschap doodeng, om eerlijk te zijn. Ik wilde me daarom zo goed mogelijk voorbereiden, om mezelf de grootste kans te geven om een succesvolle start te maken. Thamara’s aanpak sprak me het meeste aan: lekker samen knallen. De opleiding is ontzettend compleet. Zonder B. Business had ik nooit zo’n goed inzicht gehad in wat ik precies wil en kan. Thamara is betrokken en staat altijd klaar met adviezen en peptalks, die mij door moeilijke momenten heen hebben geholpen. Deze zes maanden waren een rollercoaster en nu heb ik echt een up and running business en al mijn eerste klanten! Zonder Thamara was me dit nooit zo gelukt, zij is echt een inspiratie voor alle vrouwen die als zelfstandige aan de slag willen gaan.”

Gaaf, interessant en alles wat ik ervan verwachtte

“De opleiding bij Thamara was vanaf les 1 gaaf, interessant, informatief en alles wat ik ervan verwachtte. Thamara is anders, inspirerend, verhelderend, eerlijk, KICKASS! Mijn favoriete onderdeel van de opleiding was de module over websites, omdat ik daar zó creatief van werd, meer dan ik ooit geweest ben! Het belangrijkste dat ik uit de opleiding meeneem, is dat ik zeker weet dat ik weer ondernemer wil zijn! Ik vind Thamara geweldig, heb het ontzettend naar mijn zin gehad en heb een hoop van Thamara geleerd.”

Geweldige inzichten

“Ik heb voor de opleiding bij Thamara gekozen, omdat ik (samen met Eva van Wijk) goed voorbereid aan ons bedrijf wilde beginnen en Thamara's aanpak spreekt me aan. Ze heeft me geweldige inzichten gegeven, ik ben veel over mezelf te weten gekomen en ik ben er nu absoluut van overtuigd dat dit is wat ik wil. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar toewijding en de energie die ze in ons en de opstart van ons bedrijf heeft gestoken. Ze is een topper!”

De leukste juf EVER!!!

“Daar zit ik dan. Op Schiphol bij gate C15 te wachten op mijn vlucht naar Malaga. Het avontuur gaat beginnen, ik ga een paar maanden vanuit Spanje aan mijn eigen bedrijf werken. Wie had dat gedacht aan het begin van 2015? Ik herinner me nog goed dat ik Thamara via Twitter op het spoor kwam. Wauw, zij doet precies wat ik zou willen! Ik ben haar zo dankbaar voor alles. Ik durf echt wel te zeggen dat ik hier anders niet bij de gate zou hebben gezeten. Ze heeft me zoveel geleerd en zoveel van haar eigen tijd in mij gestopt. Ze is een heel tof mens en legt haar hele ziel en zaligheid in haar werk. Ik vind haar een kanjer en de leukste juf EVER!!!”

Creatief en confronterend

"Ik ben op 4 maanden loondienst na al mijn hele werkende leven ZZP'er en heb dus al een boel ondernemerservaring, maar ook ik vond het B. Business leertraject een fijne rollercoaster. De opdrachten zijn creatief en confronterend. Veel lezen, vergelijken en brainstormen. Waaronder het nadenken over en voelen wat je wil en echt leuk vindt. Thamara en de gesloten Facebookgroep staan je bij en geven je feedback en vergelijkingsmateriaal. Soms was het pittig naast mijn normale werkzaamheden, soms werkte ik met plezier tot diep in de nacht aan een opdracht. Gelukkig is Thamara heel lief, direct en to the point. Heel blij dat ik deze opleiding heb doorlopen, het heeft mijn skills aangescherpt en een frisse basis gelegd voor deze nieuwe uitdaging. We’re open for business!"

Ongelooflijk blij

“Thamara is mijn business coach en daar ben ik ongelooflijk blij mee. Thamara helpt mij te focussen, adviseert bij zakelijke beslissingen en geeft mij gevraagd en ongevraagd advies om mijn business nog beter te maken. Thamara heeft er voor gezorgd dat ik in de super leuke, maar ook spannende startfase van mijn bedrijf altijd op iemand kon leunen en met vertrouwen aan mijn bedrijf kon blijven bouwen. Daarnaast is Thamara ook gewoon een heel tof mens met een enorm groot hart.”

In no-time mijn eigen succesvolle bedrijf

“Ik vond het heel erg fijn om Thamara als Business Coach aan mijn zijde te hebben. Bovendien is ze de beste virtual assistant juf die er is! Haar programma vond ik inspirerend, leerzaam en boeiend. Daarbij dacht Thamara met me mee, hielp ze waar nodig, stimuleerde ze me als het even niet lukte en bovenal was ze een luisterend oor. Dit alles heeft er toe geleid dat ik zelf keuzes kon maken, stappen vooruit zetten en in no-time mijn eigen bedrijf had staan die nu succesvol draait. Zoals ze zelf zegt, ze is je business partner in crime en dat heb ik mogen ervaren!”

Enorm dankbaar dat het echt ‘mij’ is

“Ik ken mezelf goed genoeg om te weten dat ik echt een stok achter de deur nodig heb en met Thamara als coach had ik daar een ontzettend goed gevoel bij. En niet alleen vanwege de goede en leuke lesstof, de opdrachten en haar kennis en ervaring, maar ook echt vanwege Thamara zelf. Thamara is gewoon een leuk en eerlijk mens bij wie ik mij veilig voel en die mij altijd in mijn waarde laat. De opdrachten die ik moest maken en de vragen die ze gaf waren echt niet altijd even makkelijk, maar ze gaf mij alle ruimte en feedback om echt te groeien en te zoeken naar mijn (persoonlijke) kwaliteiten die ik daarna kon inzetten als virtual assistant. Thamara heeft echt zoveel uit mij weten te halen, waardoor ik beter voorbereid en zekerder was om mijn bedrijf als virtual assistant op te zetten en dat het ook echt ‘mij’ is en waar ik voor sta. En daar ben ik haar enorm dankbaar voor.”

Nu een (bijna) stressvrij leven

“Toen ik begon met B. Business dacht ik dat ik meteen aan de slag zou gaan met m’n ideeën als freelancer. Dat ik direct naar de KVK zou gaan en aan het werk kon. Dit ging iets anders, gelukkig, want Thamara nam me eerst even mee terug in de tijd om een stevige fundering van mijn bedrijf te leggen. Wat wil je en wat vooral niet? Wat ging er afgelopen jaren goed, waar ben je goed in en welke eisen stel jij aan je bedrijf? Wie is je ideale klant en hoe ga je die bereiken? Ik heb heel veel (misschien wel het meeste) aan deze eerste weken gehad. Ik ging veel sneller dan verstandig was en Thamara zorgde dat ik orde op zaken stelde voordat ik verder ging. Toen ik uiteindelijk echt naar de KVK ging stond ik veel steviger in mijn schoenen dan ik een half jaar eerder zou hebben gestaan. De steun en deskundigheid van Thamara hebben ervoor gezorgd dat ik dicht bij mezelf blijf EN een leuk bedrijf bestier. Zonder te twijfelen aan mezelf, mijn klant of mijn service. Ik ben nu freelancer in email -, content - en social media marketing en werk enkel remotely (mijn kantoor thuis in Haarlem of een tropische plek in de wereld). Door dit programma te volgen staan de puntjes op de i en heb ik een (bijna) stressvrij leven. Ik kan iedereen met een freelance ambitie het B. Business programma aanraden!”

Van onzeker naar zelfverzekerd

“B. Business: helder en overzichtelijk. De persoonlijke en straight forward begeleiding van Thamara hebben mij dan ook zeker geholpen. Ik hou van no-nonsense ;-). Van onzeker zijn over of dit wel de juiste sprong is naar zelfverzekerd van de daken schreeuwen dat Your Go To Person een feit is, dat is wat B.Business mij heeft gebracht. Het meest waardevolle wat ik heb meegekregen is dat het niet erg is om niet alles meteen te weten maar te blijven reflecteren en dan beslissingen te nemen. De energie van Thamara is ook heel aanstekelijk waardoor je weer een confidence boost krijgt en kan knallen als je even een dipje hebt. Super bedankt voor alle wijze lessen, ik hoor je af en toe nog in mijn hoofd als ik even vast loop.”

Echt kijken naar wie jij bent en wat jij wilt

“Door een interview dat ik heb gelezen met Thamara werd het virtual assistant vuurtje bij mij aangewakkerd. Dit leek mij zo fijn; niet meer van 9 tot 5 in een suf kantoorgebouw werken. Niet veel later begon Thamara de B. Business opleiding om je eigen virtual assistant bedrijf op te starten. Ik heb voor haar gekozen omdat ze me aansprak, vlot is en duidelijk in wat wel en niet te bereiken is. Wat voor mij ook echt een pre was was dat het niet een echte secretaresseopleiding 2.0. was. Ik heb veel geleerd in de relatief korte periode van de opleiding, je maakt gewoon je hele bedrijf in een aantal maanden! Het is een stok achter de deur. Je beslist wat je absoluut wel en niet wil met je bedrijf. Wat ik zo fijn vond aan de opleiding is dat je juist moet kijken naar wie jij bent en wat jij wilt, niet naar wat anderen doen en hebben.”

Deze intensieve opleiding is het helemaal waard

"Ik hou van reizen en als je in loondienst bent ben je aangewezen op vakanties of weekendjes weg. Hier werd ik heel onrustig van en daarom wilde ik wat anders doen, maar wist niet goed wat. Vanaf het eerste moment dat ik B. Business ontdekte had ik een goed gevoel; het was uitnodigend en duidelijk, zonder addertjes onder het gras. Toch heb ik even getwijfeld. Ik wist dat ik dit wilde, maar vond het heel spannend om de zekerheid van een inkomen uit loondienst los te laten. Gelukkig heb ik er geen moment spijt van gehad. B. Business daagt je uit om kritisch naar jezelf te kijken. Ik weet nu wat ik wil en hoe ik potentiële klanten met zelfvertrouwen en overtuiging tegemoet kan treden. Het is een intensieve opleiding, maar het is het helemaal waard. Het is duidelijk en no-nonsense en Thamara is heel toegankelijk, begripvol en geeft hele goede feedback."

Nu werk ik online net zo goed als offline

"Al jaren werkte ik als zelfstandig (directie)secretaresse, maar het knaagde om iets anders te gaan doen. Toen ik las over het bestaan van de virtual assistant, was ik om. Dit is het!! Maar omdat het echt anders werken is dan op locatie wilde ik een opleiding doen. Ik heb voor Blueberry Dynamic gekozen omdat het een online opleiding is, zo fijn om in je eigen tijd te leren. Zoek niet verder zou ik zeggen, alles is duidelijk, eerlijk en heel prettig. Omdat je goed over jezelf na moet denken en keuzes moet maken, is het voor mij nu heel helder wat ik wel en niet meer wil. Echt alle onderwerpen komen aan bod. Ik weet nu hoe ik mijn werkzaamheden moet aanbieden, hoe ik aan opdrachtgevers kom en wat er aan online tools allemaal is en hoe je ermee werkt. En nog zo veel meer. Tegen anderen kan ik alleen maar zeggen 'ga ervoor'! Doe wat je leuk vindt."

Ik kan weer op mezelf vertrouwen

"Naar de KvK gaan en je inschrijven is makkelijk, wat daarna komt niet per se. Er komt zoveel bij kijken dat het gemakkelijk is om zaken over het hoofd te zien, ik vond het prettig om aan de hand genomen te worden en door een proces heen geleid te worden. Want waarom zou je alleen gaan zitten ploeteren om het wiel uit te vinden? Ik heb voor Blueberry Dynamic gekozen omdat ik de verschillende andere trainingen beschikbaar veel te formeel vond. Thamara geeft de training met een duidelijke eigen authentieke en persoonlijke stijl, iets wat ik ook wil voor mijn business. Ik vond het ook heel prettig om te kunnen sparren over mijn hersenspinsels, vooral als ik dingen teveel aan het overdenken was. Ik wil altijd check, dubbelcheck en tripple check, terwijl ik het vaak de eerste keer al bij het rechte eind heb. Het is zo waardevol voor me om weer te voelen dat ik op mezelf kan, en ook moet, vertrouwen. Listen to my gut, it's right most of the time! Het traject lijkt lang, maar dat is het niet en het is absoluut de moeite waard om die tijd ervoor uit te trekken. Er komt best veel bij kijken als je het goed wilt doen. En Blueberry Dynamic is gewoon recht door zee, open, down to earth, realistisch, energiek en authentiek."

Vooruitstrevend: geen diploma, maar een eigen onderneming

"Toen ik keihard over mijn grenzen was gegaan merkte ik dat ik niet meer blij was met wat ik deed. Toen ik Blueberry tegenkwam wist ik het zeker: 'JA, dit is het'. Het was één en al herkenning. Ik ben een ondersteuner in hart en nieren én ik wilde voor het werken kunnen sporten bijvoorbeeld of een paar dagen weg kunnen en mijn werk kunnen meenemen. Ik heb echt wel bij anderen gekeken, maar B. Business sprak mij het meeste aan. De volledigheid, online support, geen diploma maar een eigen onderneming. Blueberry is vooruitstrevend. Niet klassikaal, maar online. Een groot voordeel, want als virtual assistant speelt het leven zich online af. Tijdens de opleiding ben ik gegroeid van een mens die halfbakken keuzes maakte op basis van ratio, naar een ondernemer vol zelfvertrouwen die keuzes maakt vanuit het hart. Mijn resultaat na B. Business is een onderneming én een berg zelfvertrouwen. Als je twijfelt, niet weet wat je wilt of hoe je het wilt, is B. Business een geweldig middel om tot inzichten te komen. Je leert over het opzetten van een eigen onderneming, maar ook om niet te vergeten te genieten. Ik ben heel erg dankbaar voor B. Business en voor alle dansjes die we hebben gedaan als er successen te vieren waren en troostende woorden als het even niet zo lekker ging. Maar vooral heel erg dankbaar dat ik na het eerste contact met Thamara heb doorgezet en voor mijzelf heb gekozen."

Zelf beslissingen en keuzes kunnen maken voelt zo goed

"Ik wilde al heel lang voor mijzelf beginnen, maar ik wist steeds niet goed waarin. Totdat het vak van virtual assistant op mijn pad kwam, dat bleek helemaal mijn ding. De opleiding bij Blueberry Dynamic sluit precies aan bij wat ik zocht. Het is duidelijk en recht door zee en het persoonlijk contact is fijn. Je doorloopt het programma in je eigen tempo in een prettige leeromgeving en als je vragen hebt kan je deze altijd stellen. Er is zo goed nagedacht over de opleiding. Thamara stelt vragen en helpt je op weg als je ergens tegenaan loop. Ze is heel eerlijk. Daar heb je echt wat aan en helpt je verder. Ik heb nu een eigen onderneming en veel meer zelfvertrouwen. Wat enorm waardevol is voor me is de realisatie dat je als ondernemer niet alleen hard werkt aan je bedrijf, maar ook aan jezelf. Dit vind ik fantastisch, zelf beslissingen en keuzes kunnen maken voelt zo goed. Ik ben heel blij dat ik deel uitmaak van de Blueberry Dynamic groep."

Nu weet ik de weg in een online wereld die nieuw was

"Ik had mij ingeschreven voor de VA Kickstarter en dat vond ik zo gaaf, als snel wist ik zeker dat ik hier meer van wilde. Meer informatie, hulp en wegwijs gemaakt worden in een voor mij hele nieuwe wereld. Er is zoveel om te weten en kunnen namelijk, dat zou ik nooit zelf allemaal kunnen ontdekken. Ik had iemand nodig die mij de weg kon wijzen zodat ik niet zou verdwalen op het internet. B. Business is heel helder en toegankelijk, het is recht door zee. Thamara heeft gewoon enorm veel ervaring. Nu weet ik wat ik wil. Ik heb overzicht en een sterke basis. Ik ben heel blij dat ik dit heb gedaan, ik heb enorm veel geleerd."

Meer gedaan dan ik ooit alleen had kunnen doen

"Ik was onzeker over het starten als VA en het opzetten van mijn eigen bedrijf. Ik wil veel weten voordat ik ergens aan begin en de opleiding gaf mij juist dat zetje dat ik nodig had. Ik heb voor Thamara gekozen omdat zij de nadruk legt op het opzetten van een bedrijf dat bij je past en niet één uit een dozijn is. In korte tijd heb ik meer gedaan dan ik ooit zelf alleen had kunnen doen. Ik heb zoveel geleerd en ondernomen, er waren altijd prikkelende opdrachten en waardevolle informatie. Voordat ik aan de opleiding begon was ik erg bezig met hoe het hoort. De opleiding heeft mijn ogen geopend en ik weet nu dat ik echt alles zelf mag inrichten zoals ik dat wil en het ook altijd kan aanpassen. Een keuze die je maakt is niet voor altijd. Ondernemen is hard werken, niet alleen aan je bedrijf, je vak, maar vooral ook aan jezelf. Dit is natuurlijk lastig, maar super waardevol. Het is fantastisch om zelf beslissingen en keuzes te maken en alles op je eigen voorwaarden te doen; van je klanten, je werkzaamheden tot je werktijden. Ik heb maandenlang zo intensief aan iets gewerkt, dat ik het nu gewoon mis. Maar ik ben er klaar voor om te starten als VA."

Ik doe nu dingen die ik eerst niet durfde

“Tijdens de opleiding heb ik ontzettend prettig contact gehad met Thamara, ze was altijd motiverend en inspirerend. Thamara heeft ervoor gezorgd dat ik dingen ging doen, die ik eerst niet durfde. Ik heb zulke enorme, persoonlijke stappen gemaakt en dat heeft veel veranderd voor me! Ik onderschat mezelf vaak en denk dan, dat gaat me vast niet lukken. Maar tijdens B. Business ontdekte ik, dat als je er mee bezig bent, alles kan lukken. Geduld wordt beloond! Ik ben Thamara hier echt onwijs dankbaar voor.”
Leonie Koomen
Zout Oost

Ik heb gevonden wat ik zocht, maar kreeg nog veel meer

"Ik was al gestart als VA, maar had behoefte aan meer achtergrond en begeleiding bij de keuzes die ik ging maken. Ik heb bij verschillende VA opleidingen gekeken, maar Thamara sprong eruit met haar website en verhaal. Ik vind haar schrijfstijl zo leuk, dat sprak me aan. Waar ik bij andere steeds het gevoel had... tja... is dit het nu, had ik bij deze opleiding meteen een YES! gevoel. De inhoud van de opleiding heeft me positief verrast. Ik heb er gevonden wat ik zocht, maar kreeg nog veel meer. De lesstof is prikkelend, inspirerend en lekker praktisch. Het tempo was hoog en ik heb er meer uren in gestoken dan ik van tevoren dacht. Dat was soms pittig, maar Thamara heeft daar goed op ingespeeld door extra ruimte te creëren. Keuzes maken is niet mijn sterkste kant en ik vond dit dan ook heel lastig, maar met het doorhakken van knopen kreeg ik wel het gevoel dat ik grote stappen aan het zetten was. Ik weet nu: it's all about the mindset! Ik ben Thamara zo dankbaar! Ik vond het super tof om de opleiding bij haar te volgen. Ik heb heel veel van haar geleerd (niet alleen over VA zijn)."
Stephanie vanDaal-Vos
Organizin4you

De kwaliteit van de lessen is erg hoog

"Ik had echt geen idee waar ik moest starten om zelfstandig als VA aan de slag te gaan en tijdens de opleiding kon ik alles leren wat ik wil en moet weten. Waarom zelf het wiel uitvinden? De kwaliteit van de lessen is erg hoog. Tijdens het traject heb ik zowel mezelf leren kennen als lekker praktisch dingen geleerd. Zo had ik voor de opleiding nooit concreet gemaakt wat ik wil bereiken en hoe ik dat moet doen. Nu weet ik dat. Thamara heeft een hoop praktische tips gegeven en de wekelijkse feedback was top! Ook was het superfijn te zien dat Thamara echt kijkt naar de groep en direct het programma aanpast waar nodig, in plaats van stug doorgaan met het originele plan. Ik was er al van overtuigd dat ik een goede keus had gemaakt met het volgen van de opleiding, en Thamara’s aanpassingsvermogen bevestigt dit weer. Het was zo tof. Mijn bedrijf is niet langer een abstract idee, maar tastbaar! Ik krijg er zo veel energie van."
Léonie Klaver
Virtualista

Er is zoveel meer mogelijk dan ik dacht

"Ik ben bescheiden en een twijfelaar en daarom hou ik ervan eerst dingen goed te bestuderen en te leren voordat ik het in de praktijk toepas. De opleiding was echt super. Het was pittig om het naast mijn fulltime baan te doen, maar met alles wat ik nu heb geleerd kan ik gelijk aan de slag. Ik vond het heel leuk om te onderzoeken hoe ik mijn leven precies wil inrichten en waarom. Waar ik eerst altijd dacht dat het in het leven of het één of het ander is weet ik nu dat dat helemaal niet zo is. Het was voor mij heel belangrijk om te ervaren dat ik het echt op mijn eigen manier kan doen en dat er zoveel meer mogelijk is dan je denkt. Je hebt de vrijheid om je werk en je leven zelf in te delen zoals jij het wilt. Zo vond ik de marketinglessen moeilijk, want het is niet echt mijn ding, maar nadat ik de opdrachten had gedaan bleek dat ik eigenlijk hele leuke marketingtechnische dingen kan doen die toch bij mij passen. Ik ben zo enthousiast nu en ik weet dat alles mogelijk is."
Marije Kievits

Ik wilde deze opleiding, want Thamara leeft wat ze promoot

"Ik miste kennis, over online tools, marketing, hoe ik aan klanten kom, hoe ik nou een website maak en hoe je dat nou eigenlijk doet; een online business. Deze kennis is overal los te vinden natuurlijk, maar het leek me fijn om het gebundeld te hebben door iemand die dit werk al deed en heel veel plezier uitstraalde. Ik wilde specifiek de opleiding van Thamara volgen, vanwege haar enthousiasme en het feit dat ze het leven leeft dat ze promoot. En ze is jong en kijkt daardoor anders tegen dingen aan. De opleiding was intensief en het was confronterend om te zien dat ik me niet altijd volledig kon focussen. Maar waar ik eerder dacht dat focus een soort aangeboren eigenschap was, weet ik nu dat het een bewustwordingsproces is. Ik heb heel veel nieuwe kennis en inzichten vergaard en dingen geleerd waar ik nooit eerder zo naar had gekeken. Thamara's frisse manier van denken vind ik erg inspirerend."
Janette Breedveld
Breed Bureau

Elke week bracht weer een nieuwe eye-opener

"Toen ik de pagina las over de VA opleiding werd ik meteen enthousiast, meedoen leek me een perfect begin. Ik vind het belangrijk om goed voorbereid aan iets nieuws te beginnen en ik wilde zo veel mogelijk leren van een ervaringsdeskundige. Want wie zich spiegelt aan een ander, spiegelt zich zacht. De praktijkgerichte, hands-on, lekker-aan-de-slag insteek van de opleiding spreekt me erg aan, net als Thamara’s enthousiasmerende persoonlijkheid en haar stijl. De opleiding was echt een ervaring, een beleving. Er zijn veel eye-openers geweest voor mij, echt elke week bracht weer een nieuwe eyeopener. Deze hele ervaring was een positieve mindfuck die aanzet tot soulsearching."
Eveline Vrolijk