B-BUSINESS

Virtual Assistant Opleiding

Sinds 2013 de enige premium en out-of-the-box opleiding naar vrijheid, eigenheid en impact als VA

De B-Business VA opleiding is voor jou als je voor jezelf wilt kiezen en je dromen waar wilt maken. Als je een gaaf leven wilt waarbij je het werk doet dat je het allerleukste vindt, lekker zelf bepaalt wat je wel en niet doet en hier goed geld mee verdient. Creëer je eigen succesvolle virtual assistant business en een leven waar je blij van wordt.

Wat is B-Business?

B-Business is een praktijkgerichte virtual assistant opleiding voor iedereen die dolgraag een serieus verschil wil maken. 

Als pionier in de Nederlandse VA wereld ooit de eerste echte virtual assistant opleiding in zijn soort, nu de meest moderne, kickass en go-to opleiding voor iedereen die voor zichzelf wil beginnen als virtual assistant. 

Onze jarenlange ervaring gegoten in een online, interactief en persoonlijke opleiding die zich aanpast aan jou! Van begin tot eind leer je alles wat je nodig hebt om binnen no-time succesvol geld te verdienen met het leukste werk voor de leukste klanten. Op jouw voorwaarden.

Voor wie is deze opleiding?

B-Business is voor jou als je wilt kunnen genieten van elke seconde met je kinderen of juist de wereld rondreizen met je laptop in je tas. Als het kriebelt om nieuwe uitdagende mogelijkheden te ontdekken en je heel goed wilt worden in je vak. Als je jezelf voorop wilt zetten en echt helemaal je eigen ding wilt doen. Als je wilt leven op je eigen voorwaarden.

Voor jezelf en je dromen kiezen is hartstikke spannend, dat snappen we goed. Daarom zijn we er voor je. Samen gaan we voor maximale resultaten in een zo kort mogelijke tijd. Zodat jij je beste leven kan leven.

 

Inhoud Pagina

Een grote transformatie

Of je nu een student bent, een vader of moeder met een druk gezinsleven, een wereldreiziger met een missie of gewoonweg je kantoorbaan helemaal zat bent. Als je wilt leren hoe je op een slimme en authentieke manier je natuurlijke talenten inzet om vrijheid te vinden, goed geld te verdienen en een verschil te maken in je eigen leven en dat van anderen is B-Business voor jou.

Je leert:

Uniek als zzp'er

Je hebt dromen en ideëen en weet dat je zelf de beste baas bent die je ooit zal krijgen. Daarom past een eigen business bij je. En het is toch ook gewoon fantastisch om tijdens kantoortijden op een terrasje op je laptop te kunnen werken. Of in je pauze je lichaam te plonsen in het zoute zeewater van het tropische eiland waar je tijdelijk woont en werkt. Zoveel mogelijk met je kinderen te kunnen stoeien.

Je geld verdienen als virtual assistant bied je zoveel mogelijkheden. Eerlijk, is er sinds je dit hebt ontdekt iets dat nog gaver is? Het wordt niet voor niets het beroep van de toekomst genoemd.

Er zijn oneindig veel manieren om het leven vorm te geven zoals je zelf wilt. Het zelfstandig ondernemerschap is uniek, omdat alles hierin samenkomt. Want ondernemen gaat over meer dan werk alleen, het gaat over de persoon die je wilt zijn. 

Thamara Zijlstra Handtekening
Thamara Zijlstra

We know, het is crazy spannend

Allemaal hele logische gedachten, iedereen heeft ze. Maar je kan hier doorheen breken. Want alleen als je ondanks deze energieslurpende twijfels naar je intuïtie luistert en in het diepe springt maak je je dromen realiteit. En je hoeft het allemaal niet alleen te doen. B-Business is er juist om je te helpen. Om onder professionele begeleiding je beste zelf te leren kennen, op je gevoel te leren vertrouwen en een volledig eigen bedrijf uit de grond te knallen. 

Hoe werkt de opleiding

Lesmateriaal

B-Business bestaat uit 8 uitgebreide modules bomvol met makkelijk te volgen tutorials, theorie, praktijkopdrachten, uitleg van tools en technieken, zelfontwikkeling, de geheimen van succesvol ondernemerschap, templates en waardevolle resources.

Zelfstudie

B-Business is een online zelfstudie. De volledige opleiding is dag en nacht beschikbaar in een persoonlijke online leeromgeving en je kan studeren waar en wanneer het jou uitkomt. Zo proef je meteen van de vrijheid en flexibiliteit van leven op je eigen voorwaarden. B-Business is een opleiding die zich aanpast aan jou! 

Persoonlijke begeleiding

Onze begeleiding is maatwerk. Jij kiest zelf waar je behoefte aan hebt. Heb je geen zin in meer begeleiding dan al ingebouwd is in het programma? Dan doe je lekker je eigen ding. Wil je wel graag je opdrachten en ervaringen delen? Al je vragen stellen en kijken hoe anderen het doen? Dat kan ook. In de besloten B-Business deelnemersgroep kan je alles delen en er zoveel uithalen als je zelf nodig hebt. Wij staan dag en nacht voor je klaar om samen de diepte in te gaan. Zoals we al zeiden, deze opleiding past zich volledig aan aan jou. Kicken toch?! 

Community

B-Business is meer dan een opleiding. Je krijgt de complete virtual assistant community van Nederland er meteen bij. Een community waar je direct kan leren en kletsen met Nederlandse collega virtual assistants van over de hele wereld én zelf direct potentïele klanten kan ontmoeten. Extreem waardevol en gezellig!

Live dagen

Live dagen zijn bij ons op een eerlijke manier geregeld. Live dagen zijn daarom geen verplicht onderdeel van de opleiding zelf. Live dagen komen bij ons kostenloos als een extra bonus. Je kiest zelf of je het waardevol en leuk vindt om bij een live dag aanwezig te zijn. Iedereen kan meedoen, zelfs als je al lang klaar bent met de opleiding.

Geverifieerd certificaat

Als je de opleiding afrondt ben je een gecertificeerd virtual assistant. Je krijgt een geverifieerd certificaat en een officiële ID badge voor op je website, je CV of op je social media profielen. Zo laat je op een chique manier aan je klanten zien dat je een professional bent en blijf je de concurentie altijd een stap voor.

Wie zijn wij

Wij zijn Thamara en Lior, een professioneel duo met flinke ambities. We werken sinds 2013 online en zijn pionier in de Nederlandse virtual assistant wereld.

Optimistische vernieuwers die hard werken om de toekomst van werk vandaag realiteit te maken. We hebben al over de duizend professionals getraind, geïnspireerd en begeleid en mensen zoals jij vanuit loondienst of uitkering hun eigen baan en inkomen helpen creëren.

Niet voor niets weet de media ons regelmatig te vinden. Voor ons is online ondernemen de allermooiste manier om alles te kunnen doen wat je belangrijk vindt in je leven. Dat willen we ook voor jou.

Thamara Profiel

Thamara Zijlstra is de oprichter van Blueberry Dynamic. Pionier in de virtual assistant wereld, innoverend ondernemer en groot avonturier. Haar standpunt is duidelijk: iedereen die dat wil kan aan de slag als zelfstandig ondernemer om een vrijer en blijer leven te creëren.

Lior Mazliah is een gedreven en creatief ondernemer. Met zijn minimalistische stijl en indrukwekkende scherpte verbindt hij ideeën, mensen en business. Hij is een veelgevraagd adviseur, mede door zijn focus op functie, vrijheid en speelsheid.

Overwinning en bewondering

Wij weten alletwee hoe groot de stap naar zelfstandig ondernemerschap kan zijn. Ook wij hebben beiden heel wat moeten overwinnen om vooruit te komen als ondernemers. Dat geeft ons alleen maar meer bewondering voor iedereen die deze stap wil zetten.

Fantastisch leven

Zelfstandig ondernemen, freelancen, zzp’en of voor jezelf beginnen. Het maakt ons niet uit hoe je het noemt, het is een fantastische manier van leven. Maar, in alle eerlijkheid, het begin is voor niemand makkelijk.

Unicorns en fairytales

We hebben helaas geen sprookjes over instant succes, magische glitter-hacks of unicorn verhalen over €100.000,- verdienen in je eerste jaar.

Teleurstellend he? Maar we hebben wat beters. 

Authenticiteit en liefde voor wat we doen

Wij geloven niet in short-cuts, half werk of kortetermijnoplossingen. Wij bieden geen get-rich-quick oplossingen waarin wij gouden bergen beloven zonder dat je er iets voor hoeft te doen. B-Business is het programma waarbij jij authentiek, down to earth en zonder nonsense aan de slag gaat om op de meest leuke, goedvoelende manier je dromen realiteit te maken. En dat, dat is life changing!

Over onze studenten

Wij weten uit eigen ervaring hoe groot de stap naar zelfstandig ondernemerschap kan zijn. Wij hebben daarom heel veel bewondering voor de mensen die de moed hebben om voor zichzelf te kiezen, hun leven om te gooien en niet bang zijn voor een uitdaging.

Het is dan ook niet zomaar dat wij zelf groot fan zijn geworden van onze studenten. Onze studenten komen van heel verschillende achtergronden en iedereen heeft een bijzonder verhaal te vertellen. Maar, allemaal delen ze dezelfde mooie eigenschappen.

Onze community bestaat daardoor uit optimistische doorzetters, onafhankelijke, slimme, creatieve en gepassioneerde mensen. Gewone mensen, net als jij.

Wil je weten wat B-Business deelnemers van ons vinden?

B-Business is meer dan een opleiding, het verandert je leven

All-In-One Platform

Binnen een paar maanden ben je klaar met je opleiding en ben je succesvol aan het werk als virtual assistant. Fantastisch! Maar, denk maar niet dat wij op dat punt klaar zijn met jou.

Wij zijn een All-In-One Platform. Dat betekent dat wij veel meer te bieden hebben dan alleen een opleiding.

B-Business geeft je de solide fundering om succesvol te kunnen starten als virtual assistant. Ons all-in-one platform biedt je daarnaast de ondersteuning, het gereedschap en het netwerk om jezelf te blijven ontwikkelen, klanten aan te trekken en je maximale potentie als ondernemer te bereiken. Ben je eenmaal onderdeel van onze community dan blijven wij ons met volle overtuiging inzetten voor jouw succes.

Lifetime Toegang

Je krijgt lifetime toegang tot B-Business. Dat kost je niets extra’s. Zo kun je de opleiding altijd als naslagwerk gebruiken of jezelf een lekkere opfrisser geven als je het even niet meer weet. En dat is niet het enige goede nieuws.

Lifetime Updates

Je krijgt ook lifetime toegang tot alle updates van B-Business. Voegen we volgende maand een nieuwe module toe aan de opleiding, dan krijg jij als deelnemer direct toegang. Zo heb je de nieuwste versie van de opleiding altijd binnen handbereik. Allemaal bij de prijs inbegrepen natuurlijk. Daar doen we niet moelijk over.  

Eerlijke Live Dagen

Live dagen zijn waardevol, leerzaam en gezellig. Wij zijn er gek op en organiseren ze graag. Maar, ze zijn niet voor iedereen. Wij weten uit ervaring dat er veel mensen zijn die bewust kiezen voor onze online zelfstudie bijvoorbeeld omdat ze in het buitenland wonen of omdat ze erg introvert zijn en zich liever niet in een grote groep onbekende mensen bevinden. Waarom zouden wij de mensen die een live dag niet kunnen bijwonen of helemaal niet leuk vinden indirect laten meebetalen aan een evenement waar ze toch niet naartoe gaan? Klinkt oneerlijk. Bij ons betaal je daarom niet voor vaste inbegrepen live dagen.

Omdat wij live dagen wel heel belangrijk en waardevol vinden organiseren we ze daarom regelmatig voor de mensen die er wel van houden. Meestal kostenloos, of tegen een kleine vergoeding. Zo betaal je alleen voor datgene waar je gebruik van maakt en hoeft niemand zich ongemakkelijk te voelen. Simpel en eerlijk.    

Persoonlijke Begeleiding

Het maakt niet uit of je kiest voor een klassieke opleiding in een klaslokaal of een moderne versie zoals digitaal studeren, begeleiding is belangrijk bij elke opleiding die je doet. Als je een complexe nieuwe vaardigheid wil leren, zoals ondernemerschap, is het altijd belangrijk om een plek te hebben waar je vragen kan stellen, problemen kan voorleggen en gezellig kan kletsen met anderen.

Wij hebben deze mogelijkheid verwerkt in ons all-in-one aanbod. Op ons platform vind je een netwerkforum waar je dag en nacht direct in contact staat met een community van ervaren ondernemers, waaronder alle VA’s van Nederland. Zelf zijn wij ook altijd aanwezig en staan we met z’n allen klaar om je te helpen, vragen te beantwoorden of een lekker potje te sparren als je daar behoefte aan hebt.

Daarnaast krijg je bij onze virtual assistant opleiding ook blijvende toegang tot de besloten B-Business deelnemersgroep. In deze groep ontmoet je andere deelnemers, kan je gerichte B-Business vragen stellen en leer je veel van elkaar door je ervaringen te delen. 

Zelfstudie leidt tot meer succes

B-Business is een zelfstudie. Dat biedt op zichzelf al vele voordelen. Je bent bijvoorbeeld niet gebonden aan een vaste startdatum, of een rigide tijdsschema waar je niet van af kan wijken. Je kan vandaag nog beginnen en je studeert in je eigen tempo op de momenten die jou het beste uitkomen. Met een zelfstudie ervaar je alle vrijheid en flexibiliteit die je met een conventionele opleiding niet hebt.

Een zelfstudie bereid je beter voor op het zelfstandig ondernemerschap. Onze opleiding heeft daarom een zelfcoachende structuur. Klinkt logisch als je het zo zegt. Wij hebben na een grootschalig praktijkexperiment vastgesteld dat de studenten die een zelfstudie doen, sneller op eigen benen staan als ondernemer en sneller succesvol zijn. 

Geverifieerd Certificaat

Als je de opleiding afrondt ben je een gecertificeerd virtual assistant. Daar mag je trots op zijn en dat wil je natuurlijk aan iedereen laten zien.

Je krijgt van ons een officieel geverifieerd Blueberry certificaat op onze certificaatserver en het bijbehorende persoonlijk marketingpakket bestaande uit een persoonlijke ID badge voor op je website, je CV of op je social media profielen en een geverifieerde QR code voor op al je printwerk, zoals briefpapier en visitekaartjes. Zo laat je op een chique manier aan je klanten zien dat je een professional bent en blijf je de concurentie altijd twee stappen voor.

Benieuwd hoe het werkt? Probeer de demo hieronder...

Klik op de demo badge

Klik op de persoonlijke ID badge hiernaast om het geverifieerde certificaat te laden. 

Na de opleiding krijg je jouw eigen ID Badge voor op je website en verwijst deze naar jouw persoonlijke certificaat.

Scan de QR code

Scan de QR code met je telefoon om het geverifieerde certificaat te laden op je mobiel, waar je ook bent.

Na de opleiding krijg je jouw eigen QR Code voor op je visitekaartjes of ander printwerk en verwijst deze naar jouw persoonlijke certificaat.

Wat krijg je in je persoonlijk marketingpakket

Hoeveel tijd ben je kwijt aan de opleiding

De B-Business virtual assistant opleiding is een zelfstudie. Je kan deze op je eigen tempo doorlopen. Ga zo snel als je zelf wilt of neem alle tijd die je nodig hebt. Je hebt lifetime toegang tot de opleiding, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken. Om je een beter beeld te geven van wat je kan verwachten hebben we een overzicht voor je gemaakt.

Tijdsbesteding

15 uur per week

Binnen 3 maanden starten als VA

10 uur per week

Binnen 4 maanden starten als VA

8 uur per week

Binnen 5 maanden starten als VA

6 uur per week

Binnen 6 maanden starten als VA

Resultaat

De gemiddelde student heeft tussen de 3 en 6 maanden nodig om succesvol aan het werk te zijn als virtual assistant. De meeste deelnemers vinden ruim voor het afronden van de opleiding hun eerste betalende klanten al. Yes!

Inhoud van de opleiding

De B-Business virtual assistant opleiding bestaat uit 8 complete modules waarin alle onderwerpen worden behandeld die je nodig hebt om succesvol te kunnen starten als virtual assistant.

We maken in de opleiding het belangrijke onderscheid tussen de 4 kernwaarden die je nodig hebt om succesvol te kunnen werken als virtual assistant. Deze kernwaarden komen als rode draad terug in alle B-Business modules en vormen de basis van de opleiding.

1. Persoonlijke ontwikkeling

Je werkt aan het ontwikkelen van een sterke basis voor succes. Zelfvertrouwen, zelfstandigheid en het leren creëren van een gezonde balans tussen werk en privéleven. Want jij bent de basis van je succes. 

2. Ondernemerschap

Als zzp’er verandert je rol in werk totaal. Daarom ga je een sterke ondernemersmentaliteit ontwikkelen, waarbij zakelijk inzicht en solide samenwerkingen centraal staan. 

3. Vakkennis

Je leert over online tools, specifieke technische kennis en de creatieve vaardigheden die je nodig hebt om een expert te worden in je vakgebied, je klanten blij te maken met fantastische service en een goed inkomen te verdienen als virtual assistant.

4. Marketing

Samenwerken met de juiste klanten, dat is wat ondernemen leuk maakt. Maar waar vind je klanten die echt bij jou passen? Hoe promoot je jezelf en je onderneming op een authentieke manier? Op een manier die past bij jou?

Overzicht B-Business modules

Module 1: Zelfkennis

Als zelfstandig ondernemer ben je de baas van je eigen onderneming en neem je zelf alle beslissingen. Weten wie je bent, wat je wilt en wat goed is voor jou is daarom van groot belang voor zowel je werkplezier als je succes als zelfstandig ondernemer. 
B-Business begint met verschillende reflectieve opdrachten gericht op bewustwording en het uitzoeken wat je precies wilt. Want geen enkele VA is hetzelfde natuurlijk. We gaan aan de slag met vrijheid en ondernemersmentaliteit. Met je natuurlijk talenten en de mogelijkheden van locatie-onafhankelijk werken. Daarna schrijf je een plan om al die elementen samen te brengen in de vorm van jouw eigen virtual assistant onderneming.

ONDERWERPEN

Module 2: Business model

De focus binnen deze module ligt op het vinden van de perfecte aansluiting tussen wat jij wilt en wat de markt nodig heeft. Welke diensten ga je aanbieden als virtual assistant en wie is jouw ideale klant? Je gaat de diensten die je straks gaat aanbieden vormgeven en uitwerken. Je ontwikkelt een business model waarin doelgroep, aanbod en prijsbepaling samenkomen.

ONDERWERPEN

Module 3: Branding & Marketing

Branding en marketing vormen de basiselementen van hoe jij je onderneming presenteert en hoe je als onderneming communiceert met de wereld. Binnen deze module kijken we naar de specifieke elementen die belangrijk zijn voor jou als starter. We beantwoorden in deze module belangrijke vragen over de stijl en uitstraling van je website, het creëren van een originele en pakkende bedrijfsnaam, je logo, visuele communicatie en het belang van marketing voor een succesvolle onderneming.

ONDERWERPEN

Module 4: Online presentatie & Website

Hier ga je de online representatie van jouw onderneming vormgeven. Aan de hand van slimme templates ga je zelf de belangrijkste teksten voor je website schrijven. Daarna leer je hoe visuele communicatie werkt, waar afbeeldingen voor je website aan moeten voldoen en hoe je effectief en veilig gebruik maakt van gratis stockfotografie ter ondersteuning van je communicatie. Als laatste ga je aan de hand van uitgebreide tutorials je eigen professionele website bouwen of weet je precies hoe je dit moet uitbesteden. Aan het einde van dit thema heb je een volledige website online staan om jezelf mee op de kaart te zetten als virtual assistant.

ONDERWERPEN

Module 5: Online tools

Als virtual assistant werk je vanuit de cloud. Binnen deze module maak je kennis met de online tools die je nodig hebt om locatie-onafhankelijk te kunnen werken. We geven je de juiste gereedschappen en leren je de methodes om effectief op afstand te werken met klanten.

ONDERWERPEN

Module 6: Werken met klanten

Deze module gaat in op de verschillende facetten van professioneel samenwerken en allerlei praktische zaken rond het werken met klanten. Je leert hoe je online communiceert en wat je moet doen om tijdens elke stap van de samenwerking duidelijkheid te creëren zodat alle betrokken partijen exact weten waar ze aan toe zijn. Je krijgt templates en checklists die je helpen het samenwerkingsproces in kaart te brengen. Je leert daarnaast praktische zaken zoals hoe je onderhandeld over je uurprijs, hoe je je uren bijhoudt en hoe factureren werkt.

ONDERWERPEN

Module 7: Klanten vinden

We laten je hier zien hoe je op verschillende manieren aan klanten kan komen als virtual assistant. Je krijgt inspirerende voorbeelden, veel praktisch advies en we leren je één van de belangrijkste technieken in de vorm van een uitdagende opdracht. We zien in de praktijk dat de meeste startende virtual assistants na het doen van deze opdracht hun eerste klanten al gevonden hebben.

ONDERWERPEN

Module 8: Officiële zaken

Als zelfstandig ondernemer zijn er wetten en regels waar je je aan moet houden. Binnen deze module maak je kennis met de regels die voor jou als starter van belang zijn. We laten je zien hoe je veilig online werkt en we besteden hier aandacht aan het officieel maken van je onderneming. We geven je alle tips en informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen. Verder gaan we in op het opzetten van de simpele administratie die je nodig hebt als zzp’er, laten we je zien waar een factuur officieel aan moet voldoen, geven we je een korte introductie over het zelf doen van de btw-aangifte en geven we tips voor het werken met een boekhouder.

ONDERWERPEN

Eén opleiding, één prijs, alles inbegrepen

Wij vinden het leven al moeilijk genoeg met alle keuzes die we dagelijks moeten moet maken. Zullen we voor jou het kiezen van een virtual assistant opleiding daarom maar gewoon makkelijk maken? Wij hebben één opleiding met alles erop en eraan voor een all-inclusive prijs. Geen moelijk gedoe met verschillende versies, geen verborgen kosten voor extra opties die je toch niet gebruikt en geen complexe pakketten. Eén opleiding, één prijs. Simpel!

Investering

€ 1.990,-

inclusief btw

Wat je krijgt bij B-Business:

Bonus:

Veelgestelde vragen

Heb ik een vooropleiding nodig voor B-Business?

Nee, je hebt geen vooropleiding nodig voor B-Business. Bij ons kan iedereen de opleiding starten en virtual assistant worden.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja hoor, geen probleem. Neem even contact op voor de mogelijkheden. 

Kan je B-Business opgeven als scholingskosten?

Ja, dat kan. Ongeacht of je al staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dikke kans dat je de belasting die je betaald voor B-Business weer kan terugkrijgen van de Belastingdienst. Of dit voor jou het geval is hangt af van je persoonlijke financiële situatie natuurlijk, dus altijd even checken als het zover is. 

Is het mogelijk om mijn werkgever de opleiding te laten betalen?

Zeker, dat gebeurt continu. Vraag je werkgever naar de mogelijkheden. Als je het hebt geregeld kan je contact opnemen met ons, dan regelen wij het direct met je werkgever. 

Ik ben Belg, kan ik de opleiding ook doen?

Yes, dat kan zeker. Je bent zeker niet de enige. Het is wel goed om te weten dat de module over officiële zaken enkel Nederlandse wet- en regelgeving betreft. Uiteindelijk is dit natuurlijk maar een minimaal stuk van de complete en uitgebreide opleiding, dus daar hoef je het niet voor te laten.  

Heb je een vraag?

Heb je een vraag of is er iets niet helemaal duidelijk? Neem dan even contact op, we horen graag van je. Je kan ons altijd persoonlijk bereiken.