Thamara Zijlstra

Moe van de focus op gelukkig zijn

Word je soms moe van die constante focus op gelukkig zijn? Het lijkt wel alsof we allemaal een perfect, Instagramwaardig, leven zonder zorgen en shit moeten leven. Maar geluk en perfectie zijn niet hetzelfde. Het moet niet altijd beter, meer, anders en verder, maar heel vaak heb je baat bij meer en anders en verder.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Automatisering wordt overschat

Tijd besparen en betere resultaten halen door techniek werk van ons over te laten nemen online klinkt verleidelijk. Maar automatisering is als een broodbakmachine; het idee klinkt fantastisch, maar we gebruiken het niet als we niet eerst op orde hebben waar het echt om draait.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Hoe niet te mislukken als zelfstandig ondernemer

Meer dan de helft van de zzp’ers eindigt binnen een paar jaar terug in loondienst. Het ontbreken aan zakelijk succes ligt alleen zelden aan de markt, gebrek aan kennis of het succes van je concurrentie. Hoe kun je dit lot voorkomen? Succesvolle ondernemers zijn net als iedereen. Ze maken alleen andere keuzes.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Een andere kijk op online communicatie

De kunst van sterke online relaties zit in twee dingen. De één zijn technieken die we met inzet van tijd en oefening kunnen leren. De ander een vrijere manier van verbinding creëren online, door een simpele verandering in je denken. Relaties online worden zo een stukken gemakkelijker.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

De waarheid over ondernemen

Er wordt regelmatig over ondernemen gesproken alsof het een op feiten gebaseerde wetenschap is. Uitspraken worden zo stellig gepresenteerd dat het makkelijk is om te geloven dat ze waar zijn, ook als ze dat niet zijn. Dit heeft (on)bewust invloed op wat je doet en de gevolgen kunnen vervelend zijn. Dus, wat is waar en wat niet?

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Een lekker avontuurtje

Na een lange dag achter de computer verlang ik vaak naar een avond Netflixen. Ik denk dan dat ik dat nodig heb, maar vaak is dat een fabeltje. In plaats van als een bankaardappel series te gaan kijken kies ik vaak voor een klein avontuur buiten de deur. Iets dat iedereen kan doen, wie je ook bent.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Een gratis weggever is slechte marketing

Gratis weggevers zijn hot onder online ondernemers, want marketeers schreeuwen van de daken dat het een efficiënte marketingmethode is. Dat klopt, maar ze vertellen je niet wat je er allemaal mee verliest. Ik vind het maar niks en gebruik een andere effectieve vorm van marketing.

Lees verder...
Thamara Zijlstra

Het medicijn tegen een te druk leven

Ooit was ik iemand met een belachelijk druk leven. Ik was altijd ergens mee bezig en altijd onderweg, sliep nog maar 6 uur per nacht want too much to do. Ik was er voor iedereen, behalve voor mijzelf. Dit begon me tegen te staan. Ik ging op zoek naar verandering en die vond ik. En sindsdien is alles anders.

Lees verder...