De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

3 must-have Virtual Assistant (VA) verzekeringen

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Welke virtual assistant verzekeringen zijn er allemaal? Welke heb je absoluut nodig als virtual assistant en welke zijn optioneel voor jou?

adviseur Jacco beantwoord al je VA verzekeringsvragen

Besef dat wat je wel en niet nodig hebt sterk afhankelijk is van je persoonlijke situatie, die is namelijk uniek voor elke zelfstandig ondernemer. Om echt te weten wat jij nodig hebt en je zo goed en goedkoop mogelijk te verzekeren kan je je het beste laten adviseren door een verzekeringsexpert. Door Blueberry’s favoriete risicostrateeg bijvoorbeeld; Jacco Hofland, de enige verzekeringsexpert in Nederland met een specialisme in virtual assistants.

Ondanks dat er voor jou als zelfstandig ondernemer geen enkele verzekering verplicht is in Nederland en ieders situatie uniek, zijn er volgens Jacco toch drie must-have verzekeringen voor elke virtual assistant.

Dit is volgens hem de top 3 aan verzekeringen die je sowieso nodig hebt als je voor jezelf gaat beginnen:

1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Voor als je om wat voor reden dan ook je werk niet meer kan doen.

2. Rechtsbijstand

De meest geclaimde verzekering in Nederland. Voor als je een zakelijk geschil hebt en je kunt de kosten van een advocaat niet zelf dragen. Goed om te weten, de privé rechtsbijstandverzekering biedt geen dekking voor zakelijke geschillen.

3. Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB)

Dit biedt dekking voor algemene aansprakelijkheid zoals zaak- en letselschade. Bijvoorbeeld je stoot een vaas om of de stroomdraad van je laptop veroorzaakt struikelgevaar. Als VA werk je natuurlijk online en in principe heb je deze verzekering dan niet nodig. Maar dat geldt echt alleen als je nooit bij iemand anders over de vloer komt voor je werk. Kan je dat met zekerheid zeggen? Daarnaast zijn er ook veel werkgevers die deze verzekering verplicht stellen. Hangt van de opdrachtgever af dus.

Oké, eigenlijk zijn er nog 2 verzekeringen die belangrijk zijn voor jou als virtual assistant:

Indien van toepassing voor jouw bedrijf heb je ook de beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (BAV) nodig. Denk aan het maken van een beroepsfout waardoor je opdrachtgever vermogensschade heeft bijvoorbeeld. Een goede cyberdekking is ook raadzaam.

Naast deze 3 must-haves zijn er nog verzekeringen die niet noodzakelijk zijn, maar wel belangrijk voor je bedrijfsvoering, zoals de volgende 5:

1. Computer- en elektronicaverzekering

Denk aan de kosten voor een nieuwe laptop of andere elektronica die je nodig hebt voor je bedrijf. Let op! De mobiele telefoon is in de meeste gevallen uitgesloten van de dekking. Dit risico zou je zelf wel kunnen dragen, door een spaarpotje te maken bijvoorbeeld.

2. Overlijden

In hoeverre zijn je nabestaanden financieel afhankelijk van jouw inkomen bij overlijden?

3. Zaken verzekering

Dit gaat om inventaris, zoals je kantoormeubilair. Verzekerd voor brand, storm, waterschade etc.. Goed om te weten voor de virtual assistants die vanuit huis werken. Zakelijk gekochte zaken vallen namelijk niet onder de dekking van je particuliere inboedelverzekering.

4. Autoverzekering bedrijven

5. Reisverzekering

Voor de VA’s die tijdelijk vanuit het buitenland werken natuurlijk een goede reisverzekering die ook dekking biedt voor zakelijke calamiteiten.

Conclusie

Omdat iedereen anders is heeft ook iedereen andere verzekeringen nodig. Daarnaast zal Jacco in een persoonlijk gesprek ook altijd met je onderzoeken welke risico’s je zelf kan dragen, zoals dat spaarpotje voor je smartphone bijvoorbeeld. Want het is zonde natuurlijk om te betalen voor verzekeringen die je niet nodig hebt. En uiteindelijk is dat het enige wat telt; hoe kan jij jezelf zo secuur en voordelig mogelijk verzekeren voor precies die dingen die alleen jij nodig hebt? Om daar achter te komen kan je nu een gratis risicoanalyse aanvragen met Jacco.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ben je goed verzekerd als virtual assistant?

Vraag een gratis risicoanalyse aan met Jacco Hofland

Wil je weten of je als virtual assistant goed verzekerd bent? Heb je vragen over welke verzekeringen je nodig hebt als virtual assistant? Vraag een gratis gesprek aan met dé expert in virtual assistant verzekeringen.

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: