De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Bespaar als Virtual Assistant (VA) op je verzekeringen

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Je goed verzekeren hoeft niet duur te zijn. Dat komt goed uit, want als zelfstandig ondernemer wil je je kosten zo laag mogelijk houden natuurlijk. En zeker als startende virtual assistant heb je in het begin financieel niet altijd veel om te investeren.

Speciaal voor ons geeft de enige verzekeringsadviseur voor virtual assistants Jacco Hofland je in deze blog een indicatie van de minimale kosten per verzekering. Zo weet jij precies waar je aan toe bent.

Jacco: Sommige verzekeringen heb je wel nodig en anderen niet. Daarom is verzekeren altijd maatwerk. De uiteindelijk premie die jij straks gaat betalen wordt bepaald op basis van de risico’s en wensen van jou als ondernemer. Als onafhankelijk adviseur is het dan ook mijn taak om je altijd de meest aantrekkelijke verzekering aan te bieden om jouw specifieke persoonlijke situatie te ondersteunen.

Maar ik begrijp natuurlijk dat je meer houvast zoekt en nieuwsgierig bent naar de specifieke bedragen om rekening mee te houden. Daarom heb ik het een en ander uiteen gezet voor je. Met de onderstaande premie indicatie kunnen de meeste virtual assistants uit de voeten:

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV)

Voor als je een beroepsfout maakt of verkeerd advies geet bijvoorbeeld. Bij grotere bedrijven zie ik vaak dat je opdrachtgever deze verplicht.

Inclusief dekking voor social media en cyber, gecombineerd met de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB). 

Deze verzekering sluit je af vanaf € 45,- per maand.

Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB)

Als virtual assistant werk je natuurlijk volledig online, maar het is niet ongebruikelijk dat je weleens bij je (toekomstige) klanten op kantoor komt. Dan is een algemene aansprakelijkheidsverzekering wel een heel goed idee. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– je stoot een vaas om of je morst koffie over het tapijt (zaakschade)
– het snoer van je laptop veroorzaakt struikelgevaar (letselschade)

Deze verzekering sluit je al af vanaf € 10,- per maand

Rechtsbijstandverzekering

Volgens belangenvereniging ZZP Nederland krijgt bijna elke ondernemer binnen een tijdbestek van vijf jaar te maken met minimaal één juridisch geschil. Dan wil je natuurlijk graag goed verzekerd zijn.

Deze verzekering sluit je af vanaf € 25,- per maand

Inventarisverzekering voor je kantoor

Een voordeel van werken als VA is dat je geen kantoor nodig hebt, je kan werken waar je maar wil. Maar heb je wel een kantoor? Dan kan je je kantoormeubilair verzekeren. Deze verzekering is afhankelijk van de waarde van je kantoormeubilair.

Bij een verzekerd bedrag van € 10.000,- betaal je ongeveer € 5,- per maand

Computer-en elektronicaverzekering

Voor als je je vers geperste sapje over je laptop gooit of je je smartphone kwijtraakt. Iedereen zou daar van balen, maar jij als virtual assistant kan je meteen je werk niet meer doen. Belangrijk dus.

Deze verzekering sluit je af vanaf € 5,- per maand.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit is nou een verzekering waar ik geen indicatie voor kan geven wat betreft de prijs. De hoogte van het tarief is namelijk sterk afhankelijk van allerlei factoren en dat maakt het erg persoonlijk. Factoren die de premie bepalen zijn bijvoorbeeld leeftijd, verzekerd bedrag, medische historie, eigen risico en ga zomaar door.

Voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering worden er advieskosten in rekening gebracht. Voor virtual assistants reken ik een speciaal tarief. Een goed advies zorgt er namelijk voor dat jij een verzekering afsluit die helemaal aansluit op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Betaal niet voor de risico's die je zelf kan dragen

Zoals je ziet zijn de meeste verzekeringen hartstikke betaalbaar. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de juiste verzekeringen afsluit voor jou persoonlijke specifieke situatie. Daarom begint een verzekeringsadvies altijd een uitgebreide gratis risicoanalyse. Sommige risico’s kun je als bedrijf namelijk heel goed zelf dragen. Het zou zonde zijn je daarvoor onnodig te verzekeren. En voor die risico’s die je niet kunt dragen en die direct impact hebben op je situatie, zowel zakelijk als privé, is het raadzaam een passende verzekering af te sluiten. Bij risicobeheer draait het om risico’s te voorkomen, beperken, dragen of te verzekeren. Dat is altijd het uitgangspunt van mijn advies. Ik help je dus graag.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ben je goed verzekerd als virtual assistant?

Vraag een gratis risicoanalyse aan met Jacco Hofland

Wil je weten of je als virtual assistant goed verzekerd bent? Heb je vragen over welke verzekeringen je nodig hebt als virtual assistant? Vraag een gratis gesprek aan met dé expert in virtual assistant verzekeringen.

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: