De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Welke Virtual Assistant (VA) verzekering heb je nodig als technisch VA?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Annelies heeft altijd bij grote bedrijven op hoog niveau gewerkt. Als virtual assistant wil ze op topniveau blijven werken, maar bij zulke grote bedrijven kan een onschuldig foutje soms grote consequenties hebben. Hoe moet ze zich daartegen verzekeren als virtual assistant?

Jacco Hofland, verzekeringsexpert voor virtual assistants geeft haar  vandaag persoonlijk advies over de verzekeringen die zij als high-level virtual assistant nodig heeft.

Het verhaal van Annelies

Annelies (38) is een ervaren secretaresse. Na 12 jaar bij dezelfde werkgever is ze net boventallig verklaard. Na zich eerst kapot geschrokken te zijn is ze deze onverwachte situatie gaan zien als kans om meer uit haar leven te halen. Ze zit midden in de virtual assistant opleiding en staat aan de start van een heel nieuw avontuur. Namelijk dat van zelfstandig werkend virtual assistant. Enige vraagstuk nu? De virtual assistant verzekeringen die ze nodig heeft. Ze heeft werkelijk waar geen idee. 

Wat ze wel weet, is dat ze zich wil gaan focussen op virtual personal assistance én technische ondersteuning wil bieden. Het lijkt haar fantastisch om achter de schermen bezig te kunnen zijn met het inrichten, automatiseren en stroomlijnen van webinars, e-maillijsten, e-learning en meer. Veel hiervan is nieuw voor haar, maar ze is altijd goed geweest met computers en techniek. Haar doelgroep? Het MKB. Maar welke vragen zijn nu belangrijk? Hoe komt ze erachter welke virtual assistant verzekeringen ze specifiek nodig heeft?

Jacco Hofland, expert in het verzekeren van virtual assistants, geeft advies en beantwoord de vragen van Annelies

Wil jij net als Annelies weten welke verzekeringen jij nodig hebt als VA?

Vraag direct een gratis risicoanalyse aan met onze verzekeringsexpert Jacco Hofland.

Jacco: de crux zit 'm in de variatie aan werkzaamheden als virtual assistant

Geweldig dat Annelies de stap durft te wagen naar zelfstandig ondernemerschap! Met zo’n staat van dienst kan het alleen maar een succes worden. Wat mij als eerste opvalt, is de verscheidenheid aan werkzaamheden. Dat kan ook niet anders want de taken van een assistent zijn de laatste jaren flink uitgebreid. En daar zit ook meteen de crux.

Naast algemene aansprakelijkheid voor zaak- en letselschade is een beroepsfout niet onoverkomelijk. Opdrachtgevers stellen een beroepsaansprakelijkheidsverzekering daarom vaak verplicht. Ook bij secretaresses en personal assistants.

Cybercrime kan ook een VA overkomen

Bij het het inrichten, automatiseren en het stroomlijnen van webinars spelen weer andere risico’s. Bijvoorbeeld aansprakelijkheid wegens inbreuk van bepaalde eigendomsrechten. Maar het grootste risico ligt bij het beheren van e-maillijsten en andere data van opdrachtgevers. Stel, je verstuurd onbedoeld een e-mail die een virus bevat. Of je wordt getroffen door cybercrime waardoor privacygevoelige informatie in de verkeerde handen valt. Hierdoor komen jij en je opdrachtgever in een vervelende situatie terecht.

Daarnaast kun je een boete krijgen in het kader van de wet algemene verordening gegevensbescherming (AVG). En wordt je aansprakelijk gesteld, dan kun je twee dingen doen: of een advocaat in handen nemen of een passende virtual assistant verzekering afsluiten.

Uiteraard moet je ook stilstaan bij het beschermen van je bezittingen zoals je laptop en andere ‘mobiele’ elektronica.

Verzeker je als VA voor arbeidsongeschiktheid

Voordat je aan de slag gaat wil ik je ook wijzen op de risico’s van arbeidsongeschiktheid. Als zzp’er kun je nergens op terugvallen als je uit de running bent door ziekte of andere gevallen van arbeidsongeschiktheid. Ga daarom eerst in gesprek met mij om alle risico’s op een rijtje te zetten. Dan kun je weloverwogen kiezen welke risico’s je wilt verzekeren of zelf kunt dragen. Verzeker je beter!

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ben je goed verzekerd als virtual assistant?

Vraag een gratis risicoanalyse aan met Jacco Hofland

Wil je weten of je als virtual assistant goed verzekerd bent? Heb je vragen over welke verzekeringen je nodig hebt als virtual assistant? Vraag een gratis gesprek aan met dé expert in virtual assistant verzekeringen.

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: