De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Welke Virtual Assistant (VA) verzekering heb je nodig om te reizen en werken?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Noortje wil haar droombaan werkelijkheid maken door voor zichzelf te beginnen als virtual assistant. Haar droom is om haar werk te doen terwijl ze de wereld rondreist. Ze wil natuurlijk als virtual assitant wel goed verzekerd zijn op al haar reizen. 

Jacco Hofland, verzekeringsexpert voor virtual assistants, geeft haar  vandaag persoonlijk advies over de verzekeringen die zij als reizend virtual assistant nodig heeft.

Het verhaal van Noortje

Noortje (29) droomt ervan te werken als virtual assistant en tegelijkertijd de wereld rond te reizen. Ze is afgestudeerd in marketing & communicatie en heeft de afgelopen 6 jaar voor verschillende marketingbureaus gewerkt. Wat ze voor anderen kan, kan ze ook voor zichzelf en ze is vastberaden nu succesvol te starten als virtual assistant. Het enige verschil? Ze wil niet meer voor grote merken werken, maar juist zelfstandig ondernemers helpen het verschil te maken. 

Haar aanbod? Marketingstrategieën ontwikkelen voor zzp’ers en helpen bij de uitvoer ervan. Ze is sterk met taal en kan krachtige web- en social media teksten schrijven en converterende blog posts. Ze heeft dus een duidelijke richting, maar doet ook veel verschillende dingen. Waar kan ze zich wel en niet voor verzekeren als VA? Zijn er virtual assistant verzekeringen die verplicht zijn om te nemen? En ligt deze volledige verantwoordelijkheid bij haar of ook bij haar toekomstige klanten? En maakt het eigenlijk nog uit of ze haar werk vanuit Nederland doet of het buitenland?

Jacco Hofland, expert in het verzekeren van virtual assistants, geeft advies en beantwoord de vragen van Noortje

Wil jij net als Noortje weten welke verzekeringen jij nodig hebt als VA?

Vraag direct een gratis risicoanalyse aan met onze verzekeringsexpert Jacco Hofland.

Jacco: waar moet je rekening mee houden?

Voordat je het avontuur aangaat is het belangrijk om een aantal zaken goed op een rijtje te zetten. Voor de vorm maakt het niet uit of je het werk doet vanuit Nederland of het buitenland. Mits je Nederlands ingezetene blijft, hier belasting en premie zorgverzekering betaalt. Als je permanent of voor een bepaalde duur in het buitenland gaat wonen is het een ander verhaal. In deze specifieke gevallen verwijs ik je graag door naar je accountant.

Maar stel je gaat voor een bepaalde periode de wereld rondtrekken zoals Noortje en je wil daarnaast je werkzaamheden als zelfstandige voortzetten. Waar moet je dan verzekeringstechnisch rekening mee houden?

Aanspraakelijkheidsverzekering (AVB) voor virtual assistants

Uiteraard is het belangrijk dat je wel de basis goed regelt. Een aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) biedt dekking voor zaak- en letselschade. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor een beroepsfout. Social media activiteiten en het schrijven van web- en social media teksten valt gewoon onder de dekking van beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een PR, Marketing, Reclame- & Communicatiedeskundige.

Vergeet als VA je laptop niet te verzekeren

Ook is het mogelijk om andere werkzaamheden mee te verzekeren, mits ze binnen de scope van de hoedanigheden van de verzekering valt. Denk ook aan je dure laptop als je op reis gaat. Een reisverzekering biedt hiervoor een beperkte dekking zowel zakelijk als privé. Met een computer -en elektronicaverzekering bespaar je jezelf een hoop ellende. Vaak bieden deze verzekeringen werelddekking. Zo kun je met een gerust hart in het buitenland genieten van je reis en daarnaast blijven werken. Want al je werk staat toch in de cloud, maar zonder laptop begin je niets.

Een reizende virtual assistant verzekeren is maatwerk

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is andere koek. Omdat je in het buitenland verblijft, kun je bij arbeidsongeschiktheid op afstand niet worden begeleid door een arbeidsdeskundige. De meeste verzekeraars hebben hier geen mogelijkheden voor. Door mijn ervaring met expats weet ik gelukkig dat er maatschappijen zijn die hier speciale verzekeringen en voorwaarden voor hebben. Neem dus gewoon even contact met me op. 

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ben je goed verzekerd als virtual assistant?

Vraag een gratis risicoanalyse aan met Jacco Hofland

Wil je weten of je als virtual assistant goed verzekerd bent? Heb je vragen over welke verzekeringen je nodig hebt als virtual assistant? Vraag een gratis gesprek aan met dé expert in virtual assistant verzekeringen.

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: