De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Welke Virtual Assistant (VA) verzekering heb je nodig voor werken op topniveau?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Marjoke heeft altijd bij grote bedrijven op hoog niveau gewerkt. Als virtual assistant wil ze op topniveau blijven werken, maar bij zulke grote bedrijven kan een onschuldig foutje soms grote consequenties hebben. Hoe moet ze zich daartegen verzekeren als virtual assistant?

Jacco Hofland, verzekeringsexpert voor virtual assistants, geeft haar  vandaag persoonlijk advies over de verzekeringen die zij als high-level virtual assistant nodig heeft.

Het verhaal van Marjoke

Marjoke (43) heeft haar hele leven gewerkt als management assistant bij een paar van de grootste bedrijven van Nederland. Ze was de rechterhand van de CEO en weet dus wat er speelt op hoog niveau. Ze werkte met erg veel plezier voor haar baas en nadat hij vertrok wist ze dat het ook voor haar tijd was voor verandering. Doodspannend, maar ze besloot naar haar intuïtie te luisteren. Ze begon aan de virtual assistant opleiding om te leren hoe ze haar kennis en ervaring kan omzetten naar een eigen online onderneming. Ze is ontzettend blij met deze stap. Alleen de officiële zaken zijn een dingetje voor haar. In loondienst was dat altijd voor haar geregeld. Als virtual assistant wil ze op topniveau blijven werken en bij zulke grote bedrijven kan een onschuldig foutje soms grote consequenties hebben. Hoe moet ze zich daartegen verzekeren? Waar moet ze allemaal aan denken? Ze heeft geen idee waar ze moet beginnen.

Jacco Hofland, expert in het verzekeren van virtual assistants, geeft advies en beantwoord de vragen van MARJOKE

Wil jij net als Marjoke weten welke verzekeringen jij nodig hebt als VA?

Vraag direct een gratis risicoanalyse aan met onze verzekeringsexpert Jacco Hofland.

Jacco: eerst een goede basis, dan een goede virtual assistant verzekering

Als je niet weet waar je moet beginnen ga ik altijd terug naar de basis. In de basis heeft Marjoke alles goed geregeld. Ze heeft ruime ervaring, is streetwise en heeft al haar opleidingen goed op orde. De fundamenten van haar bedrijf en dienstverlening zijn dus dik voor elkaar.

 

Voor een goede virtual assistant verzekering moet je eerste weten welke risico's je loopt

Bij goed risicobeheer is het van belang dat je eerst kijkt wat nu eigenlijk je risico’s zijn en wat je zelf kan doen om deze risico’s te vermijden. Een onschuldige fout kan grote gevolgen hebben. Aansprakelijkheid komt dan direct om de hoek kijken. Het risico dat je een zaak of letselschade veroorzaakt, is bij een virtual assistant gering. De werkzaamheden vinden voornamelijk online plaats. En daar ligt dan ook meteen de crux.

Schade door verkeerde e-mail

Stel er ontstaat een schade als je met een e-mail onbedoeld een auteursrecht schendt. Of je verstuurd een e-mail die een virus bevat waardoor je het systeem plat legt van je opdrachtgever. Cyber Aansprakelijkheid komt vaker voor dan brand. Als er door jouw toedoen gegevens van medewerkers in de verkeerde handen vallen, kun je hiervoor ook aansprakelijk worden gesteld en je loopt ook nog eens een keer het risico op een boete in het kader van de AVG. Grote corporate bedrijven eisen dat je een NDA ondertekend, ook hierin kunnen voorwaarden staan waaraan je als virtual assistant dient te voldoen en waar bij overtreding forse geldboetes tegenover staan. Hier houd ik dan rekening mee zodat de dekking van jouw beroepsaansprakelijkheid voor virtual assistants toereikend is.

Beroepsaansprakelijkheid voor virtual assistants

Uiteraard kun je hier de nodige preventiemaatregelen voor inrichten. Een goede beveiliging van je laptop doet wonderen. Neemt niet weg dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Dit geldt ook voor beroepsaansprakelijkheid voor virtual assistants. Als je een beroepsfout maakt en je opdrachtgever heeft vermogensschade ben jij de sjaak. Gelukkig kun je hiervoor een passende virtual assistant verzekering afsluiten. Dit blijft echter maatwerk. 

Overige verzekeringen voor virtual assistants

Denk verder ook aan rechtsbijstand, arbeidsongeschiktheid en bescherming van je bezittingen. Want als je aansprakelijk wordt gesteld heb je ook juridische bijstand nodig. Bij arbeidsongeschiktheid kun je nergens op terugvallen en als je spullen worden gestolen of ze raken beschadigd kun je ook niets meer doen. Eigenlijk zijn deze verzekeringen de basis voor elke virtual assistant.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ben je goed verzekerd als virtual assistant?

Vraag een gratis risicoanalyse aan met Jacco Hofland

Wil je weten of je als virtual assistant goed verzekerd bent? Heb je vragen over welke verzekeringen je nodig hebt als virtual assistant? Vraag een gratis gesprek aan met dé expert in virtual assistant verzekeringen.

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: