De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

5 magische vacature tips voor Virtual Assistants. Zo scoor je altijd nieuwe opdrachten!

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Wist je dat 8 van de 10 Virtual Assistants helemaal geen reactie krijgt als ze solliciteren op een vacature. Zonde! Maar het kan ook anders. 

Wat doen de Virtual Assistants die wel succes hebben anders? Bekijk de Video!

Bekijk de Video:

5 MAGISCHE VACATURE TIPS VOOR VIRTUAL ASSISTANTS

5 magische vacature tips voor Virtual Assistants

Thamara Zijlstra

5:16

Wil je vaker video's van mij zien?

Subscribe op mijn YouTube kanaal!

Klik Hier!
1

Dit is waarom 8 van de 10 virtual assistants geen reactie krijgt op een sollicitatie

Je kan ervan uitgaan dat de opdrachtgever die een virtual assistant vacature heeft uitgezet overladen wordt met reacties van enthousiaste mensen zoals jij. Maar, een opdrachtgever die op zoek is naar een Virtual Assistant heeft het druk. Waarom denk je dat een opdrachtgever een VA zoekt? 

En zoals je misschien weet kost sollicitaties beoordelen gewoon heel veel tijd. In de praktijk zal je zien dat als een opdrachtgever tussen de eerste 10 sollicitanten meteen 2 geschikte kandidaten vindt stopt met het lezen van de inzendingen. 

Is dat eerlijk? Nee!
Is dit hoe het in de praktijk vaak gaat? Ja!

Hoe eerder jij je reactie verstuurt, hoe groter de kans dat deze gelezen wordt door de opdrachtgever. Gebruik deze informatie in je voordeel. Hou de Virtual Assistant vacatures goed in de gaten. Zie je een nieuwe VA vacature online verschijnen? Zorg dan dat je zo snel mogelijk reageert. Zorg ervoor dat jij altijd bij die eerste lichting Virtual Assistants hoort die bij de opdrachtgever als eerste bovenaan de inbox verschijnen. 

2

SUCCESVOLLE VIRTUAL ASSISTANTS REAGEREN ALTIJD ALS EERSTE OP EEN VACATURE MET DEZE SIMPELE METHODE

Snel reageren op Virtual Assistant vacatures is één van de meest effectieve manieren om succesvol nieuwe opdrachten binnen te halen. Zo simpel als het klinkt kan het moeilijk zijn om snel te reageren op een vacature. 

Schrijven kost veel tijd, en soms heb je andere verantwoordelijkheden. Zie je in de Virtual Assistant Vacature Bank net die ene gave vacature voorbij komen waarvan je vlinders in je buik krijgt, maar heb je helaas nu net een belangrijke afspraak die de rest van de dag duurt. Dat kan een gemiste kans zijn.

De oplossing is simpel. Een standaard antwoord-template kan je reactietijd enorm verkorten. Een standaard antwoord-template is een kant en klare motivatiebrief waar je eenmalig veel tijd aan hebt besteed om deze te perfectioneren. Daarna kun je deze bij elke sollicitatie super snel opnieuw in zetten. Enorm handig. 

Als je eenmaal de perfecte template hebt waarmee je jezelf in het best mogelijke daglicht zet stuur je altijd binnen no-time een perfecte sollicitatie naar een opdrachtgever. Zelf op de drukste dagen waarop je agenda helemaal vol zit.

3

WIL JE DAT JOUW REACTIE OP EEN VACATURE OPVALT? DIT IS HOE...

Wie ben jij? Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste wat die leuke opdrachtgever van jou wil weten. Wie ben jij en waarom ben jij de perfecte match voor deze specifieke samenwerking? Oftewel, waarom moeten ze jou hebben en niet één van die andere virtual assistants die ook heeft gesolliciteerd en ook alle kwalificaties heeft? 

We zijn vaak snel geneigd om ons in een motivatiebrief volledig te focussen op onze vaardigheden. Op onszelf geschikt en professioneel doen laten overkomen. En dat is natuurlijk belangrijk. Maar je kan ervan uitgaan dat elke Virtual Assistant die reageert op de vacature beschikt over de juiste kwalificaties. 

Voor de opdrachtgever lijken al deze reacties dus al snel op elkaar. De beste manier dus om eruit te springen? Wees niet bang om jezelf te laten zien. Gebruik humor, deel een persoonlijke ervaring of laat op een andere manier zien wat typisch jij is. Wedden dat dit opvalt?

4

VOORKOM DEZE VEELGEMAAKTE FOUT ALS JE REAGEERT OP EEN VIRTUAL ASSITANT VACATURE

Dit lijkt een open deur, maar ik zie vaker sollicitatiebrieven mét spelfouten dan zonder. Ik kan het dus niet vaak genoeg zeggen. Check je motivatiebrief drie keer op spelfouten voordat je het verstuurt.

En vind je dat moeilijk? Omdat het niet je sterkste kant is of omdat we simpelweg makkelijk over onze eigen fouten heenlezen? Gebruik een online checker of laat iemand anders er even naar kijken. Voor de meeste samenwerkingen is het totaal niet nodig om foutloos te kunnen schrijven. 

Maar, voor een opdrachtgever die tientallen motivatiebrieven achter elkaar door leest kan een sollicitatie met spelling- en grammaticafouten al snel op de verkeerde stapel belanden. Super zonde, want makkelijk te vermijden.

5

DE MAKKELIJKSTE MANIER OM JE REACTIE OP EEN VACATURE WEL GELEZEN TE KRIJGEN

Reageer zoals gevraagd wordt in de vacature! Als je dit leest denk je waarschijnlijk… ja DUH! 

Maar ik zie het onder Virtual Assistants vaak genoeg fout gaan. Een opdrachtgever vraagt in zijn vacature om je sollicitatie te mailen naar een specifiek emailadres? Stuur dan geen reactie via Facebook DM, maar stuur een email naar het opgegeven adres. 

Vraagt de opdrachtgever om een specifieke actie, zoals het insturen van een videoboodschap, alleen telefonisch te reageren of het beantwoorden van een bepaalde vraag? Doe dat dan. Deze potentiële klant van je heeft een reden om reacties op de vacature op deze specifieke manier te willen ontvangen. Doe je dat niet dan kan het zijn dat je buiten de boot valt en dat is écht zonde.

Ben je geïnspireerd om de leukste opdrachten voortaan voor jezelf op te eisen?

Met deze tips ga je als een trein en laat je nooit meer een leuke vacature door je vingers glippen. Zoek je nieuwe klanten? Ik help je! Kijk snel op de Blueberry vacature bank voor de nieuwste virtual assistant vacatures. Succes!

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Virtual Assistant Vacatures

De nieuwste VA vacatures
Maak contact met de leukste opdrachtgevers en scoor vandaag nog een spannende nieuwe VA opdracht. Altijd de nieuwste opdrachten voor Virtual Assistants in een helder overzicht. Bekijk snel het aanbod!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: