De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Zijn er niet al genoeg virtual assistants?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Zijn er niet al teveel Virtual assistants?

Een vraag die ik vaak krijg is of er niet al teveel VA’s zijn in Nederland? Dit is natuurlijk absoluut niet het geval. Er is nu juist een groot tekort aan virtual assistants. Door de huidige omstandigheden zal de vraag naar VA’s in de komende jaren zelfs explosief gaan toenemen.

Van: Janine

Datum: 16 augustus 02:16 PM

Naar: Thamara

Onderwerp: Zijn er niet al teveel VA's?

Hoi Thamara,

Een tijdje geleden kwam ik je website tegen en sindsdien ben ik alles aan het uitzoeken over VA worden. Ik had echt nog nooit van het vak virtual assistant gehoord, maar ik had meteen het gevoel dat dit is waar ik al zo lang naar op zoek ben. Het past heel goed bij me denk ik en ben echt obsessed nu. Dankjewel ook voor al je blogs en goede informatie, dat helpt me heel veel. Ik heb alleen een vraag. Als ik rondkijk op social media en google naar virtual assistants dan zijn er al zo veel. Nu vraag ik me dus af, zijn er niet al genoeg VA’s? Kan ik daar wel bij? Wie zit er nou op mij te wachten denk ik dan.

Wat is jouw ervaring? Ik hoop dat je me kan helpen.

Groetjes,
Janine

Van: Thamara

Datum: 16 augustus 02:49 PM

Naar: Janine

Onderwerp: RE: Zijn er niet al teveel VA's?

Hoi Janine,

Wat gaaf dat je zo enthousiast bent. Lekker gevoel is dat he, als na zo lang zoeken en twijfelen die puzzelstukjes ineens op z’n plaats vallen. Ik weet hoe je je voelt, ik kan het me nog zo herinneren dat ik dat moment had. Echt zo’n magisch WOW-gevoel. Sinds ik het bestaan en de mogelijkheden van werken als virtual assistant had ontdekt kon ik echt nergens anders mee aan denken, haha. Zo’n lekker gevoel. Klinkt alsof jij daar nu ook middenin zit, geniet ervan 😉

Jij bent nodig
Ik snap je vraag ook goed, want zo zo lijkt het inderdaad als je eenmaal gaat rondkijken. Maar ik kan je meteen geruststellen, niets is minder waar. De vraag naar VA’s is hartstikke groot in het bedrijfsleven en er zijn nog lang niet genoeg virtual assistants om al die vraag op te vangen. Jij bent dus heel erg nodig.

De VA-bubbel
Kijk, als je eenmaal op jacht gaat online, zoals jij nu hebt gedaan in je zoektocht, dan gebeurt er iets geks. Je belandt ineens middenin de VA-bubbel. Overal waar je kijkt zie je VA’s die over hun werk praten, virtual assistant opleidingen en vragen van mensen die VA willen worden. En natuurlijk al die ondernemers die op zoek zijn naar een VA. En hoe verder je klikt, hoe meer je leest en met hoe meer VA’s je spreekt, hoe meer virtual assistant content de algoritmes van social media en Google je laten zien. 

Wat je niet weet zie je niet
Maar denk eens terug aan een paar weken geleden, toen je nog nooit van het bestaan van de virtual assistant had gehoord. Waar waren al die VA’s toen? Niet op jouw social media en ook niet in jouw Google zoekresultaten. Niet in je netwerk. Logisch, want wat we niet weten zien we niet. Zodra jij er obsessief bent ingedoken, zoals je zelf zegt, ben je in de VA bubbel belandt, de plek waar alles om VA’s draait. Dit is natuurlijk maar een klein stukje van de werkelijkheid. 

De realiteit
De realiteit is namelijk dat een veel te groot deel van de mensen in Nederland nog nooit van een virtual assistant hebben gehoord. Iedereen weet wat een bakker is, een loodgieter of tandarts, maar echt niet iedereen is bekend met de virtueel assistent. Grote kans ook dat binnen jouw hele netwerk, iedereen die je kent in je leven, er helemaal nog geen VA’s zijn. Dat is fantastisch, want dat betekent enorme kansen voor jou. Wist je namelijk dat de meeste klanten via je netwerk naar je toe komen? 

Wie zit er op mij te wachten
Hey en als laatste vraag je je af wie er nou op jou zit te wachten. Klopt het dat deze vraag niet per se te maken heeft met je vraag of er niet al te veel VA’s zijn? Ik heb er toevallig laatst iets over geschreven, ik denk dat het je kan helpen. Je vindt het hier. 

Ik hoop dat ik je vraag zo heb beantwoord en je twijfels heb kunnen wegnemen. Durf je er nu voor te gaan? 

Thamara

Van: Janine

Datum: 16 augustus 03:10 PM

Naar: Thamara

Onderwerp: RE: Zijn er niet al teveel VA's?

Hoi Thamara,

Dankjewel voor je uitgebreide antwoord, wat fijn zeg. En je hebt ook helemaal gelijk natuurlijk, zo had ik er nog niet naar gekeken. Ik heb vorig jaar een nieuwe auto gekocht, een knalblauwe volvo, en die zag ik echt nooit, maar nu zie ik ze overal 🙂 Ik snap wat je bedoelt dus. 

Ik moest even denken over je laatste opmerking, maar ik denk dat je gelijk hebt. Soms vraag ik me af wie er nou op mij zit te wachten, maar ik realiseer me nu dat dat meer mijn eigen onzekerheid is. Ik vind het gewoon best spannend allemaal. Ik ga je stukje meteen lezen nu. 

Groetjes,
Janine

Van: Thamara

Datum: 16 augustus 03:22 PM

Naar: Janine

Onderwerp: RE: Zijn er niet al teveel VA's?

Hi Janine, 

Ik vind het hartstikke logisch dat je het spannend vind, dat is het toch ook? Hoort er helemaal bij hoor, is alleen maar gezond. Echt iedereen die nu succesvol is heeft op het punt gestaan waar jij nu staat en gevoeld wat jij nu voelt, ik ook. De vraag is… laat je je daardoor tegenhouden of ga je er 100% voor ondanks die gevoelens van onzekerheid? Denk je dat Oprah nooit onzeker is? Of Linda de Mol of Beyoncé? Zij zijn niet anders dan jij, ze hebben alleen de keuze gemaakt niet naar hun onzekerheid te luisteren en te kijken waar hun acties ze brengt. Je kan dit, echt. 

Enne, goed voorbeeld van je auto, zo werkt het inderdaad. 

Thamara

Van: Thamara

Datum: 16 augustus 03:31 PM

Naar: Janine

Onderwerp: RE: Zijn er niet al teveel VA's?

Hi Thamara,

Dankjewel!! Dat had ik even nodig. Ik kan dit inderdaad, ik heb er helemaal zin in.

Janine

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: