Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Virtual assistant is hét beroep van de toekomst​

Onze manier van werken is kapot en achterhaald

Nog niet zo lang geleden was een bedrijf bijna altijd gebonden aan een fysieke locatie. Een geïsoleerde unit waarbij alle werknemers strak in hokjes geordend volgens een onbuigzame hiërarchie hun taken moesten uitvoeren. Waarschijnlijk is dit nog lang geen uitstervend model, maar het is al lang niet zo populair meer als het vijftig jaar geleden was. 

Ik denk dat dit er vooral mee te maken heeft dat mensen naast een goed inkomen ook steeds meer persoonlijke voldoening uit hun werk willen halen. Daar heb je flexibiliteit en creatieve ruimte voor nodig. Die vind je niet in een traditionele bedrijfsstructuur.

De toekomst van werk

Ik zie de wereld sneller veranderen dan ooit tevoren. Een van de grootste veranderingen die ik op dit moment zie is de rol die werk speelt in ons dagelijks leven. Ik zie steeds meer mensen op zoek gaan naar werkzaamheden die zij zelfstandig kunnen uitvoeren. Er ontstaan hierdoor in hoog tempo nieuwe manieren van werken die flexibiliteit, persoonlijke vrijheid en empowerment centraal stellen.

Er vindt daardoor op dit moment een radicale verschuiving plaats in de manier waarop wij met werk omgaan. Voor de mensen die bereid zijn mee te groeien met die veranderingen ontstaat er een nieuwe werkelijkheid. Ben je benieuwd hoe die nieuwe wereld eruit ziet en hoe jij daar deel van uit kunt maken?

De nieuwe werkelijkheid

Virtual assistant, het beroep van de toekomst

Ik denk dat de virtual assistant een grote rol gaat spelen in de snel veranderende arbeidsmarkt. Ik zie op het moment bij steeds meer mensen een andere kijk op werk ontstaan. Wat daaruit voortkomt is ook een hele nieuwe manier van ondernemen. De traditionele werknemer/werkgever verhouding maakt in hoog tempo plaats voor nieuwe organisatiestructuren. 

Geld is belangrijk, menselijkheid is belangrijker

De omstandigheden waaronder veel mensen werken zijn achterhaald en kapot. Het is daarom tijd dat wij onze huidige manier van werken met een kritische blik gaan bekijken. Werk, in onze moderne samenleving, heeft meer te bieden dan financiële waarde alleen. Werk is een context voor persoonlijke ontwikkeling, creatieve expressie en menselijke connectie.

De virtual assistant is de bindende factor

Wat je nu in plaats van het traditionele model steeds meer ziet ontstaan zijn flexibele netwerken van zzp’ers die gezamenlijk en gestructureerd werken aan projecten, zonder hun zelfbeschikking als zelfstandige op te geven.

Dit is waar ik denk dat de virtual assistant in de rol van projectbegeleider en teamcoach een enorme rol zal gaan spelen in de komende tien jaar. Een zelfstandig organisatietalent zal onmisbaar zijn om de structuur en het overzicht te behouden in een onafhankelijk netwerk van zelfstandig experts. De werkzaamheden van een virtual assistant kunnen daarin ver uiteen lopen, maar de functie is altijd hetzelfde: een bindende factor.

Wil je ook voor jezelf beginnen als virtual assistant?

Een makkelijk te leren zelfstandig beroep dat uitgaat van je eigen unieke talenten. Een beroep waarbij alle kennis, ervaring en levenswijsheid die je in huis hebt volledig tot zijn recht komt. Een beroep waarbij jij zelf de baas bent over je eigen leven.

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik reis al vanaf mijn 16e de wereld rond en werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant, Business Coach en Virtual Assistant Opleider. Ik ben de pionier en grondlegger van de Nederlandse virtual assistant wereld. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een voorbeeld, een rolmodel en een inspiratiebron geworden voor duizenden ambitieuze vrouwen.

Van dagdroom naar droombaan in 10 weken

Ben je al lid van de grootste virtual assistant community van Nederland?

Wil je voor jezelf beginnen als VA maar mis je het overzicht?

Ontdek samen met mij de kracht van dagdromen!

In een persoonlijk één op één gesprek gaan jij en ik op zoek naar de antwoorden die je zoekt en creëren we een helder inzicht in jouw unieke situatie.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: