De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Starten als virtual assistant iets voor jou? De #1 manier om erachter te komen

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic

Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Soms bereik je een punt in je leven waarop je in alle vezels van je lijf voelt dat je een betere balans wil tussen je werk, geld verdienen en genieten van je leven. Is dit dat moment voor jou? 

Als je eigen baas worden wel ziet zitten en graag meer vrijheid wil is starten als virtual assistant de ideale volgende stap. Virtual assistant worden kan je namelijk eindelijk die flexibiliteit geven om de perfecte levensstijl te creëren waar je zo naar verlangt. 

Als virtual assistant kan je de inhoud van je werk helemaal zelf vormgeven en heb je de luxe om te kiezen met wie je werkt en op welke dagen en tijden. Je kan je eigen planning beheren en overal vandaan werken, of dat nou comfortabel vanuit huis is, de voetbalkantine op zaterdag of een zonovergoten strand in Mexico.

Maar hoe weet je nou of starten als virtual assistant iets is voor jou? Hoe maak je de keuze er wel of niet voor te gaan?

3 manieren om beslissingen te nemen

Bij het maken van keuzes doen we dat vaak met een van de volgende drie factoren in ons achterhoofd:

  1. We zetten een rationele of logische gedachte voorop
  2. We worden getriggerd door een externe impuls
  3. We willen anderen graag tevreden houden

Als je erover nadenkt om te starten als virtual assistant is de kans groot dat een van deze drie factoren in je gedachten voorbij komen, misschien zelf meerdere of allemaal. Het is vrij vanzelfsprekend dat dit gebeurt en dus niet gek, maar aan alle drie kleeft een groot nadeel dat je kans op het maken van de juiste keuze ondermijnt. Kijk maar.

Beslissen vanuit logica
Het is belangrijk om verstandige keuzes te maken, maar als je logica en rationeel denken voor de volle 100% als uitgangspunt neemt ga je makkelijk voorbij aan de wijsheid van je hart en kom je tot resultaten die misschien logisch klinken, maar leeg aanvoelen.

Beslissen gebaseerd op een externe impuls
Een externe impuls of trigger kan je motiveren en aanzetten tot actie, maar als de motivatie van buitenaf komt zal je ervaren dat het een groot ik-wil-dit-nu gehalte heeft, zonder rekening te houden met de gevolgen op de lange termijn.

Beslissen om anderen tevreden te houden
Wat we ook vaak doen is een keuze maken gebaseerd op wat je denkt dat iemand anders het liefste zou willen dat je doet. Maar als je dat doet, krijg je als resultaat precies dat: je maakt iemand anders blij.  Maar maak je jezelf er wel blij mee? Er is niets mis mee om af en toe iemand anders’ behoeften voor die van jou te zetten natuurlijk, maar als het een gewoonte wordt raak je zelf vroeg of laat in de problemen.

Van deze drie methodes om beslissingen te nemen is er geen een verkeerd, zolang er een gezonde balans blijft bestaan. Helaas is juist die balans vaak verstoord waardoor het maken van keuzes op deze manier ten koste gaat van je eigen geluk, succes en welzijn.

De beste manier om te kiezen

Starten als virtual assistant is natuurlijk een grote beslissing, dus je wil op alle mogelijke manieren voelen dat je de juiste keuze maakt. Daar heb je dus een radicaal andere aanpak voor nodig, die tot andere, de juiste, resultaten leidt. Dat doe je door je intuïtie te laten beslissen. Het gevoel van intuïtie verschilt zo duidelijk van de andere manieren om beslissingen te nemen dat je het direct herkent.

Je intuïtie is namelijk geen gedachte, het is een gevoel van wijsheid. Jouw eigen innerlijke wijsheid die precies weet wat jij op zielsniveau nodig hebt, de kern van je zijn die precies weet in welke richting jouw pad loopt. Gedachten komen uit je hoofd en kunnen je misleiden, maar je intuïtie komt vanuit je hart en vertegenwoordigd jouw ultieme waarheid. De richting die je intuïtie je op wil sturen is niet altijd logisch te verklaren vanuit je hoofd en regelmatig is het zelfs het tegenovergestelde van wat je denkt dat je wil of zou moeten willen. Maar je intuïtie wijst je altijd in de richting waar je ziel naartoe wil.

Kiezen vanuit flow

Gevoelsmatig weet je het altijd wanneer iets absoluut waar is. Op die ongerepte momenten dat je innerlijke stem tot je spreekt en je er zonder terughoudendheid naar kan luisteren ben je vrij om echt jezelf te zijn. Je kiest dan echt voor jezelf. 

Die momenten van helderheid en vrijheid, die vanuit de diepte van je zelf ontstaan, geven je een ultieme ervaring van zelfvertrouwen en stralende energie. Het geeft je het gevoel dat je de hele wereld aan kan en dat niets teveel is. Dit zijn ook altijd precies die momenten waarop het leven je toelacht en alles precies gaat zoals je wil dat het gaat. Het is het tegenovergestelde gevoel van waar je staat als die balans tussen werk, geld en genieten zo verstoord is. 

Als je je intuïtie laat leiden straal je, voel je je sterk en sta je volledig in je kracht. Dit is de ervaring van flow. Een krachtig verschijnsel waarvan ik zeker weet dat je het herkent als je het ooit eerder hebt ervaren.

Virtual assistant als lifestyle

Starten als virtual assistant gaat om meer dan werk alleen, het is een manier van leven. Het goede inkomen dat je kan verdienen als zelfstandig virtual assistant is voor veel startende virtual assistants een belangrijke reden om voor dit vak te kiezen, maar de flexibiliteit en vrijheid die je krijgt door locatie-onafhankelijk te werken zijn vaak meer waard dan de harde euro’s op je bankrekening.

s’Ochtends in alle rust je kop koffie kunnen drinken, je eigen ritme bepalen zonder leidinggevende op je dak en nooit meer in de ochtendchaos naar je baan te hoeven haasten. Je kan je gezin de aandacht geven die ze verdienen, én jezelf. En als je meer wil kan je je laptop in een tas doen en een weekje (of paar maanden) vanuit een leuk appartementje in Barcelona werken zonder dat iemand daarvan opkijkt.

Starten als virtual assistant

Om te starten als virtual assistant heb je maar weinig nodig. Vergeleken met de meeste andere startende ondernemers hoef je bijna niets te investeren en met een virtual assistant opleiding kan je al binnen 10 weken een ijzersterke business neerzetten en geld verdienen als zelfstandig VA. Je zal veel moeten leren natuurlijk en er helemaal voor willen gaan, maar je intuïtie zal je precies vertellen of dit voor jou het geval is of niet.

Het leven leiden dat je graag wil

Iets spannend vinden en je onzeker voelen hoort bij elke nieuwe stap. Deze gevoelens zullen nooit op magische wijze verdwijnen, maar als je tot actie komt en ervoor kiest jezelf te ontwikkelen zullen ze veranderen in een krachtig gevoel waar je op kan vertrouwen en waarmee je jezelf voorop zet. 

Laat je intuïtie voor je spreken. Diep van binnen weet jij namelijk precies of starten als virtual assistant de manier is om het leven te leiden dat je graag wil, of niet. Je intuïtie kan je verrassen en een richting opsturen die je vorige week nog niet had kunnen bedenken, maar vertrouw erop dat die kriebel in je buik je innerlijke wijsheid is die je de weg wijst naar het pad dat jij moet bewandelen.

Wat je intuïtie je ook verteld, de vrijheid die je krijgt als je de baas bent over je eigen leven is onbetaalbaar. Vertrouw op de keuze van je hart.

En als je buikgevoel je vertelt dat voor jezelf beginnen als virtual assistant voor jou is is dit het perfecte moment om samen even te kletsen, om te kijken hoe we van jouw dagdroom je droombaan kunnen maken. Vraag hier nu een gratis 1-op-1 dagdroomgesprek met mij aan.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: