Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

BV jezelf

Corina Evers
(@corina-evers)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
Topic starter  
Als startend VA en ondernemer had ik mijn voorbereiding goed gedaan. Vier maanden voor de daadwerkelijke start van mijn bedrijf had ik veel gelezen over hoe je je administratie kon inrichten, een digitaal archief moest opzetten, welke (online) tools handig zijn en hoe je zichtbaar kon zijn op social media. En vol goede energie ging ik 2-2-2016 van start. De eerste klanten had ik en er kwamen er vrij snel nog een paar bij zodat ik een mooi inkomen had. Ik leerde veel over van alles en nog wat en leerde veel nieuwe mensen kennen.
 
BV jezelf
Na een jaar volgde ik de training B. Business bij Thamara om nog meer kennis op te doen hoe ik mijn business moest draaien. Maar de belangrijkste BV vergat ik: BV mezelf. Ik begon dipjes te krijgen, geen energie, vol emoties en twijfels: Deed ik het wel goed? Waren mijn opdrachtgevers echt wel tevreden ondanks dat ze aangaven blij te zijn met mijn hulp? En vooral ook: deed ik het thuisfront niet te kort door veel achter de laptop te zitten? Zelfs toen een collega onderneemster zei toen ik weer eens een dip had: "oh heb je haar weer" zag ik nog steeds niet in dat het anders moest. Ik bleef gewoon heerlijk doorrennen en iedereen in de gaten houden... behalve mezelf. 
 
Zorg voor jezelf! 
De zorgen en twijfels stapelden zich op. Ik ging een aantal keren flink op mijn bek en heb zelf 1 keer op het punt gestaan om er de brui aan te geven. Maar door de mensen om mij heen heb ik dat niet gedaan. Ik ging door, hield vol, klopte m'n knieeen af en stond weer op. En dan is hier het moraal van het verhaal: zorg net zo goed voor jezelf als voor je business. Want als jij jezelf op de 2e plaats blijft zetten, dan kom je jezelf uiteindelijk een keer tegen (been there, done that, got the t-shirt). Wees verstandig en blijf aan jezelf werken. Zorg dat je geestelijk maar ook lichamelijk fit blijft. Blijf jezelf ontwikkelen, blijf nieuwsgierig, kijk wat jouw valkuilen zijn zodat je die de volgende keer kan tackelen. Jouw mindset is zo ontzettende belangrijk en dat wordt vaak genoeg vergeten of onderschat. 
 
Ervaring
Door de jaren heen heb ik behoorlijk wat zelfhulp-, management- en breinboeken gelezen. Ik heb boordevol informatie opgezogen en veel uitgeprobeerd maar niet alles pas ik toe want niet iedereen is hetzelfde. En na zoveel te hebben gelezen, weet ik inmiddels wat voor mij het beste werkt. Sinds een paar maanden heb ik mijn flow gevonden: ik sta vroeg op (half 6) en dan in een uur tijd heb ik bewogen (goed voor een stofje in je hersenen die je focus geven), mijn dagplanning en acties genoteerd (overzicht) en werk ik nog aan een nieuw plan voor in de toekomst (leren).  
 
Maar wat voor mij werkt, hoeft niet voor jou te werken. Dus ga op zoek naar jouw flow, jouw beste modus en kijk waar je energie van krijgt en waarvan niet. Wat vind je belangrijk? Maak je doelen helder, plan de acties die hierbij horen en verlies vooral jezelf niet uit het oog.
 
Go for it! ??

   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@corina-evers Oh wat een fijn blog zeg. Je slaat de spijker op z'n kop. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe enorm belangrijk het is om jezelf voorop te stellen. Jij bent zo essentieel voor je succes. En daarmee bedoel ik succes in business, maar ook hoe succesvol je je zelf VOELT. Voel je je gezond en fit? Blij en positief? Voel je je lekker en heb je zin om uitdagingen aan te gaan? Dipjes horen erbij, maar ze moeten niet de overhand nemen natuurlijk. En er is zoveel dat je kan doen om dat te bereiken. Te gek dat je nu zo'n goede flow voor jezelf hebt gevonden, echt heel fijn. 

En het kost gewoon tijd, toch? Tijd om van alles te proberen, totdat je vindt wat werkt voor jou?!


   
BeantwoordenCiteren
Eline Wijers
(@eline-wijers-va)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
 

Herkenbaar! Ik merkte in tijden van Corona (en daardoor het wegvallen van een aantal gave opdrachten!) dat ik mijn flow ook een beetje begon te verliezen. Ik had er gewoon even geen zin en energie meer voor. In het begin voelde dat als falen en opgeven, maar na een tijdje dacht ik; so be it! Ik laat het even, geniet van de vrije zomerse dagen en er komt vanzelf weer een moment dat mijn enthousiasme terug komt. Met tegenzin aan je eigen bedrijf werken heeft gewoonweg geen zin.
Sinds enkele weken heb ik ook echt weer zin om dingen op te pakken, zie ik nieuwe kansen etc! Soms heb je dat even nodig, blijf vooral naar jezelf luisteren!


   
BeantwoordenCiteren
Corina Evers
(@corina-evers)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
Topic starter  

@thamarazijlstra thanks! En het heeft best een tijd geduurd voor ik dat in de smiezen kreeg zeg maar. En inderdaad horen de dipjes er wel bij, maar niet zo vaak als dat ik ze had. En sommige waren best pittig. En doordat je alleen vanuit huis werkt, en ook geen anderen tot last wil zijn, probeerde ik het maar een beetje weg te moffelen. Onder het mom van komt wel goed... maar het komt niet goed zolang jij maar stug door blijft rennen en niet gaat kijken hoe je aan jezelf moet werken.


   
BeantwoordenCiteren
Corina Evers
(@corina-evers)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 5
Topic starter  

@eline-wijers-va hey wat fijn zeg! Al doende leert men en het is ook fijn als er iemand die is waar je tegen aan kan zeuren, waar je vragen aan kunt stellen en die het niet erg vindt om je uit de dip te helpen. Want samen maakt het een stuk makkelijker om het te tackelen. Je gaat vanzelf herkennen wanneer je idd eens gewoon op je kont moet gaan zitten en je kop wat rust moet gaan geven.


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@corina-evers Yup. Truthbomb! Het komt niet zomaar goed als je niet zelf actie onderneemt. Kut voor je dat het een tijd zo pittig was, dat was vast heel ongemakkelijk en moeilijk. Maar te gek dat je er iets mee hebt gedaan. En check wat je nu allemaal hebt geleerd en weer kan doorgeven. Heel mooi.


   
BeantwoordenCiteren
René de Heer
(@rene)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 39
 

@corina-evers, wat bedoel je precies met 'BV jezelf'? Ik vermoed dat het een term is uit de B. Business training?


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: