Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Het roer moest om. Dit is wat er gebeurde...

 

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

Daar begint het allemaal mee toch?

Dat eerste moment dat je jezelf erop betrapt weg te dromen bij een ander beeld van je toekomst. Dat je jezelf achter je laptop ziet zitten bij een strandtentje onder een palmboom. Of die keer dat je zo veel aan je hoofd hebt dat je het liefste een dagje niet naar werk zou gaan om een massage te boeken en lekker in bad te gaan. Dat je gewoon even helemaal niet blij bent met je baan.

En beetje bij beetje begin je die ideeën vaker te krijgen en word het gevoel sterker. Begin je om je heen ineens te zien dat er mensen zijn die dingen anders doen. Anders werken en leven. Een leuke baan heb, gewoon die massage nemen en de wereld rondreizen. Zij doen dit gewoon.

"Wat als....?, denk je dan. "Wat als dit misschien ook mogelijk is voor mij? Hoe zou dat eruit zien?"

En daar zit je dan, met vlinders in je buik te dagdromen van hoe het ook zou kunnen zijn.

En op een dag is dat waar je ooit over fantaseerde ineens je dagelijkse werkelijkheid. Heb je het waargemaakt. Naja, als je iets met die dagdromen doet natuurlijk 😉

Ik weet nog precies waar ik was toen ik de keuze heb gemaakt om echt voor mijzelf te kiezen. Om als zzp'er online te gaan werken en al werkend de wereld over te reizen. Dat was mijn droom.

Ik zat op een terrasje in Amsterdam Oost, samen met mijn lief. Het was lunchtijd en we aten een broodje en dronken een kopje koffie. De zon scheen, het was echt een fantastische dag. En daar op dat terras besloten we samen wat voor leven we wilden leiden en gingen we ervoor. No way back.

Dit is mijn verhaal en dat van ongeveer elke zelfstandig ondernemer die ik ken.

👉 Weet jij nog het exacte moment waarop je wist dat je het anders wilde? Wat was dat? (En heb je het waargemaakt of sta je aan het begin van dat proces?


Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 611
Topic starter  

Wat was dit moment voor jullie @vazoe @mandyouw en @saskiamardi?


BeantwoordenCiteren
Saskia Mardi
(@saskiamardi)
Blueberry Starter
Deelgenomen: 1 maand geleden
Berichten: 3
 

Mooi om dit te lezen, Thamara. 

Bij mij was het meer een geleidelijk proces. Als serial immigrator, leefde ik al een ander leven dan de meeste. Maar wat me welk met elke verhuizing steeds meer ging dwarszitten, was elke keer helemaal op nieuwe moeten beginnen, met mijn privé leven EN met mijn werk.

Elke keer op nieuw solliciteren, elke keer een stap terug in mijn carrière, elke "die opleiding wordt hier niet erkent" reactie. Als multiculturele koppel wist ik dat weer immigreren altijd een mogelijkheid was, dus het verlangen naar het anders wilde doen met mijn werk was er al, maar ik wist alleen niet hoe. 

Tot dat ik een keer een artikel las over een nieuw fenomeen: Virtual Assistant. Het perfecte combinatie van mijn werk ervaring als personal assistant, office manager en all-round-organising-nerd, maar dan online - on my own terms. 

Ik ging meteen dr over Googlen, kwam snel tegen jouw website, Blueberry Dynamic tegen en na een korte video call, meteen aangemeld voor jouw programma. 

Nu 6 jaar later, ben ik weer geïmmigreerd (met een gezin d'r bij dit keer) en hoewel we heel veel moeite heeft gekost om onze draai hier te vinden - liep mijn bedrijf gewoon door. 

Geen sollicitatie gesprekken meer, geen stap terug in mijn carrière. Gewoon life and business, on my own terms. 

 

 


BeantwoordenCiteren
Mandy Ouwehand-Scheffer
(@regelhelft)
Blueberry Pro
Deelgenomen: 2 maanden geleden
Berichten: 6
 

@thamarazijlstra Ik zat er eigenlijk al heel lang tegen aan te hikken maar op een reis naar Madeira met mijn gezin, heb ik de knoop doorgehakt. Baan opgezegd en nu spring ik het in diepste diepe om te gaan knallen als VA! 😍 


BeantwoordenCiteren
Zoë Weenink
(@vazoe)
Blueberry Starter
Deelgenomen: 4 maanden geleden
Berichten: 3
 

Hoi,

Na altijd in loondienst te hebben gewerkt en daar vaak niet happy mee te zijn bereikte ik een kleine drie jaar geleden de druppel. Dit wil ik niet meer! Maar wat ik wel wilde wist ik totaal niet. Ik dacht, ik ga weg uit Nederland om mezelf te vinden.  Door corona ging dat niet maar dat was niet erg. ik ontdekte dat ik niet weg hoefde te vluchten om mezelf te vinden. Altijd al een wens gehad om ooit mijn eigen bedrijf te hebben maar ik dacht altijd dat dat een winkel zou zijn. Maar ik wil niet vastgebonden zijn. Toen ontdekte ik het bestaan van VA. Nu ben ik, na veel ups and downs, financieel VA. Net gestart, het loopt nog niet zoals ik wil en ben nog steeds wat zoekende maar het wordt steeds  helderder. En ik zit nu voor een paar maanden op Tenerife. ik leef nu dan nog niet helemaal mijn droomleven maar ben er wel al van aan het proeven.

En een ding is zeker. Loondienst? Echt niet!!!!!!!

 


BeantwoordenCiteren

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: