De Blueberry VA Academy

Maak van je dagdroom je droombaan

Door Thamara Zijlstra

Gerenommeerd Virtual Assistant Coach Voor Ambitieuze Vrouwen
Vragen? Stuur mij een appje:
06-30944036

Wel of geen doelen stellen?

Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 4 jaar geleden
Berichten: 522
Topic starter  

@vairene schreef net iets heel interessants. Ze zegt:

"Doelen stellen heb ik afgeleerd, ik wil meer ervaren, dat geeft minder druk op de ketel."

De een zweert bij het stellen van doelen en de ander wil er niks van weten, maar we hebben allemaal onze eigen manieren om dingen gedaan te krijgen en vooruit te komen. Hoe doe jullie dit?


   
Citeren
Isabel Hemelaar
(@isabelhemelaar)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 36
 

Ik heb een duidelijk doel voor ogen en dat blijf ik in het vizier houden bij alles wat ik doe. Uiteraard blijf ik wel flexibel om de weg er naar toe aan te passen waar nodig. Het blijft een proces van vallen en opstaan, maar het geeft mij houvast omdat ik weet waar ik naar toe wil. 


   
BeantwoordenCiteren
Elvira van Gastele
(@elviravg)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 11
 

Ik vind het eigenlijk wel mooi wat @vairene zegt. Ik denk er wel ongeveer net zo over, al heb ik in het begin van het jaar wel wat doelen gesteld, maar ik werk ze niet helemaal uit tot in de puntjes. Ik heb bijvoorbeeld een doel over hoeveel uur ik er nog extra bij wil werken dit jaar en hoe ik op zoek ga naar klanten. Ik vind het fijn om na te denken over welke richting ik op wil, maar de details komen vanzelf. Dat werkt voor mij prima zo. 


   
BeantwoordenCiteren
(@vairene)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 21
 

@Elvira, fijn dat jij dat ook zo voelt, want dat is voor ieder persoonlijk. Ik vind het namelijk wel geweldig als je als ZZP van meet af aan doelen kunt stellen en het leven daarop kan instellen, dan wel aanpassen. Doelen stellen kan ook door daar heel dichtbij te blijven, dan kan je later de puntjes wel optimaliseren. Het kost wat meer tijd, dat is mijn ervaring. Ik kwam mezelf al vroeg tegen. Ik ben vanuit een andere ingang met ondernemen gestart, vanuit een uitkering. Daar zijn obstakels mee gemoeid en moest ik wel doelen bijstellen. Ik schaamde me ook. Er gebeurde van alles o.a. het plotselinge verlies van mijn zus. De klant die ik had hield er in die periode mee op, non-stop hadden we samengewerkt. Ik was dubbel super verdrietig, maar zo blij met de VA werkervaring. Doelen stellen ik vind het echt prachtig. Het moet alleen niet tegenzitten en vanuit mijn situatie gezien. Linksom of rechtsom met een omweg. De intentie om door te zetten, kleine succesjes, omvallen en sterk blijven, na regen komt zonneschijn.

De natuur is een mooi voorbeeld, de lente hebben we voor mijn gevoel overgeslagen, het werd vrijwel direct zomer? 

Zo kan het ook in business gaan en andersom..Het zal ook wel ooit herfst / winter en wisselvallig zijn.

Sunshine comes from the heart ❤️ 


   
BeantwoordenCiteren
Jantine van der Tang
(@jantine)
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 19
 

Als ik geen doelen stel, heb ik de neiging alle kanten op te zwalken. Voor mij werk het juist prettig om gericht naar een doel toe te werken omdat ik dan focus blijf houden. Dat helpt me ook om niet te snel op te geven. Wel blijf ik daarin flexibel en stuur ik bij waar dat nodig is.

En als ik een doel bereikt heb, heb ik een goede reden om mijzelf te trakteren 🙂 


   
BeantwoordenCiteren
(@verwijderd)
Deelgenomen: 2 jaar geleden
Berichten: 0
 

Ik heb echt een haat-liefde verhouding met doelen stellen. Enerzijds ben ik echt een 'go with the flow'-type, maar op het moment dat ik de tijd neem om doelen te stellen en deze na te streven, merk ik dat ik meer houvast heb en veel meer doe. Dus ik lijk het nodig te hebben, maar het kost me wel discipline om ervoor te gaan zitten en het te doen. Met als gevolg dat er periodes zijn dat ik doelen gesteld heb en ze nastreef afgewisseld met doellozere periodes waarin ik meer go with the flow leef. Ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik zowel met als zonder doelen vooruit kom. Soms iets meer vooruit en soms iets minder. Het is ok ? .


   
Isabel Hemelaar reageerde
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: