Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Ontmoet Esther Bouwman

Esther Bouwman
(@efb-advies)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Hi allen, hierbij stel ik mijzelf graag even voor! 

 

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?

Sinds vorig jaar ben ik werkzaam als VA. Daarnaast werk ik 2 dagen per week in het bedrijf van mijn partner dat in de ICT branche zit. Als VA ondersteun ik ondernemers op vlakken waar ze zelf mee worstelen. Of het nu de dagelijkse gang van zaken is zoals office management of op het gebied van Marketing, HRM, Subsidie, Projecten, Events, ICT of secretarieel, je kunt van alles bij mij neer leggen en ik regel het. 

 

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?  

Ik kom uit een echt ondernemersgezin, mijn moeder had op haar 19e al 2 snackbarren en zo'n snackwagen langs de weg en mijn vader startte op zijn 20e zijn eigen bedrijf als electriciën. Samen hebben ze een multi national bedrijf opgebouwd waar ik er trots op ben. Ik heb er ruim 13 jaar met hart en ziel gewerkt maar ik kon mezelf niet vinden in de koers die het wilde varen. Als international sales manager en rechterhand van de directie had ik veel verantwoording maar vond het lastig te verkroppen dat het niet van mij voelde. Een overname lag voor de hand tot ik geramd werd door een heftige burn out. Ik werd gedwongen stil te gaan staan en heb er helaas jaren over gedaan om te herstellen. In deze periode werd mij ook duidelijk waar de burn out vandaan kwam en besloot ik het roer om te gooien. Als een wonder in deze donkere periode raakte ik zwanger! Geweldig mijn zoon is echt de kers op de taart en verdient beter. Door mijn jarenlange ervaring in de B2B branche en de vele functies die ik heb mogen verrichten is er geen andere functie dan VA die past als een jas! Na 9 maanden thuismoederen terwijl ik voorheen toch wel 60 uur per week werkte merkte ik dat mijn wereld wel erg klein werd en ben ik naar de KvK geraced om van start te vliegen. In December had ik mijn eerste geweldige klant gescoord via LinkedIn ( mijn netwerk eigenlijk ) en tot op de dag van vandaag maak ik wekelijks veel uren voor dit bedrijf. Mijn grootst drijfveer is mijn zoon, de flexibiliteit die het mij geeft om een geweldige job met het moederschap te combineren is wat maakt dat ik blij ben met mijn eigen tentje. Daarnaast geeft het mij voldoening als weer een opdracht oplever en mijn klanten tevreden zijn en ik hoor dat het bovenverwachting is. 

 

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?

Continuïteit in mijn opdrachten, het opvolgen van de oprdrachten in plaats van alles tegelijk moeten doen. 

 

Wat is een leuk feitje over jou? 

Een feitje is dat ik een perfectionist ben vol passie die enkel in de stand vol gas werkt.

 

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven? 

Mijn burn out, het terug moeten gaan diep in jezelf waarom is mij dit overkomen en daarna besluiten het roer om te gooien! Maar ik ben er nu wel trots op! 


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@efb-advies Wow wat kicken zeg. Wat een ervaring heb je en wat een prachtige voorbeelden zijn je ouders voor je. Zo jong al zo ondernemend en zoveel succes, te gek om te zien. En rot dat je zo diep hebt moeten gaan, maar zoals je zegt is daar wel heel veel moois uitgekomen. Zou ik ook supertrots op zijn. Heel erg leuk dat je hier bent en geniet ervan!


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@efb-advies Moet trouwens ook meteen denken aan de verhalen van @stephanysetoe en @miss-confetti

 

Stephany worstelde met werk en het moederschap, waar ze allebei volledig voor wilde gaan, maar steeds het gevoel had beiden niet helemaal te kunnen doen zoals zij dat graag wilde. Toen kwam er ook een burnout in het spel, pfff. Toen heeft ze ook het roer omgegooid en is ze voor zichzelf begonnen als virtual assistant. Super inspirerend verhaal heeft ze, over hoe ze net een burnout heeft voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken. ​

 

En Saskia heeft ook een verhaal dat ik nooit meer vergeet. Ze voelde zich ook niet meer op haar plek waar ze zat en realiseerde zich toen heel goed dat als ze bleef zitten en niets veranderde ze haar kinderen onbewust de les zou meegeven dat dat oke is. Dat je je kan overgeven aan een situatie die niet goed voor je is. Dat wilde ze absoluut niet. Ze wilde haar kinderen laten zien dat alles mogelijk is en dat ze hun geluk zelf in handen hebben. Dat als ze geen risico's zouden nemen er nooit wat zou veranderen. Ze wilde die les niet alleen in woorden overdragen, maar het laten zien. Het goede voorbeeld zijn. Echt zo ontzettend mooi vind ik dat. Heel inspirerend. 


   
BeantwoordenCiteren
Salina van den Nieuwenhuizen
(@viasalina)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 2
 

Mooi om te lezen! Zelf ook via een burn out erachter moeten komen dat mijn 100% voor anderen 300% is. Dat lees ik bij jou ook door de regels heen. Mijn tip aan jou: Zorg dat je op 80% gaat werken en gun jezelf dit ook. Want jouw 80% is voor je klanten zeker 110%! Succes!


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@viasalina Wat een goeie om er zo naar te kijken. Best een eyeopener als je dat van jezelf kan zien. Hoe is het jou gelukt om voor je gevoel voor 80% te gaan ipv 100%?


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: