Dit is het logo van Blueberry Dynamic
Maak van je dagdroom je droombaan

Ontmoet René Siers

René Siers
(@siers020)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Wat voor werk doe je en hoe ziet dat eruit?
Momenteel ben ik aan het onderzoeken wat ik zou willen doen qua werk. Mijn meest recente werk was online redactie. Ik zorgde onder meer voor content voor website, intranet en nieuwsbrieven. Ik heb nooit een duidelijk idee gehad wat ik wilde doen en ben overal ingerold. Bij mijn laatste werkgever zou ik twee maanden werken via een uitzendbureau en ben ik ruim 12 jaar blijven hangen.

Wat is je grootste drijfveer om zelfstandig te ondernemen?
Ik wil graag zo veel mogelijk trouw zijn aan mezelf en wat goed voelt. Dus doen wat passend is, waar ik energie van krijg. Zo veel mogelijk leven volgens mijn bioritme. Werken als ik energiek ben, rust nemen als het lichaam erom vraagt. Niet meer luisteren naar de stemmetjes uit het verleden die zeggen wat moet en hoe het hoort. De hele dag en een volle week werken zie ik niet meer zitten. Daarom wil ik enerzijds goedkoper gaan leven en anderzijds werken wanneer ik wil. Verder vind ik het belangrijk de vrijheid te hebben om te werken met mensen die net als ik een open houding hebben en een goede (werk)relatie belangrijk vinden.

Wat is voor jou op dit moment de grootste uitdaging in je werk?
Momenteel, niet werkend, is de grootste uitdaging dicht bij mezelf te blijven en al die gedachten over wat moet en de angst voor een onbekende/onzekere toekomst niet te serieus te nemen.

Wat is een leuk feitje over jou?
Onlangs heb ik besloten mijn woning te verkopen en een tijd te gaan zwerven, zien waar de wind me brengt. Reizen, oppassen op huizen en dieren, logeren bij vrienden en onbekenden, een kijkje nemen bij (woon)gemeenschappen, werken voor kost en inwoning. Ik realiseer me dat ik weinig waarde hecht aan een vaste plek voor mezelf. Juist ontdek ik graag nieuwe plekken, niet alleen voor een paar dagen zoals tijdens een weekend weg of vakantie, maar langere tijd ergens verblijven en de omgeving leren kennen en mensen ontmoeten.

Wat is één van de meest impactvolle lessen die je hebt geleerd in je leven?
Je gedachten niet al te serieus nemen. Om een of andere, vaak onduidelijke, reden komen gedachten voortdurend op. Deze serieus nemen betekent dat je een speelbal bent van je gedachten, die voor een groot deel ruis zijn en niet functioneel. We zijn geneigd ons denken te veel waarde toe te kennen. Denken is een geweldig instrument, dat ons mensen onderscheidt van (andere) dieren. Veel gedachten echter zijn een gevolg van belemmerende overtuigingen die we als kind hebben opgedaan. Het kan een voordeel zijn als je veel hebt geworsteld in het leven, zoals ik. Ik ben rond mijn dertigste gaan onderzoeken en lezen. Zo leer je nog eens wat en kan het leven steeds makkelijker worden. 🙂


   
Citeren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@siers020 Wat mooi om dit te lezen allemaal, ik herken zoveel van wat je zegt. Een van de allermooiste dingen aan het zelfstandig ondernemerschap vind ik de ruimte die je ineens hebt om jezelf en je lichaam voorop te stellen, om, zoals jij zegt, te leven naar je bioritme. Ik zet geen wekker meer 's ochtends en elke dag weer vind ik dat toch zo'n luxe. Ik word alsnog elke dag rond 06:00 wakker, maar op een dag is het ineens 08:00, omdat dat schijnbaar nodig was, en dat is dan helemaal oke. 

Ik denk ook dat je keuze om een tijdje te gaan zwerven je enorm veel gaat brengen. Jarenlang de wereld rondreizen, in zowel Nederland als in het buitenland, en op veel verschillende plekken wonen is voor mij een groot cadeau en heeft me meer gebracht dan ik van tevoren had kunnen bedenken. Het is niet voor iedereen, maar het is een fantastische manier van leven. En online je werk kunnen doen helpt dan erg. 

Leuk dat je hier bent, geniet van je avontuur. 


   
BeantwoordenCiteren
René Siers
(@siers020)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Dank voor je reactie Thamara. Ja, één van de fijne dingen is geen wekker zetten en dus de natuur zijn gang laten gaan.

Wat ik nu ook ervaar is dat ik vaak beschikbaar ben voor wat zich aandient. Zo meldt zojuist een vriendin dat ze problemen heeft met haar auto maar ook moet werken. Ik heb de ruimte om te helpen met contact met de garage en een vervangende auto (onlangs ontdekt hoe makkelijk je een leenauto kunt regelen). Lijkt me gaaf om zo overal en wie ook te kunnen helpen met wat dan ook. Als ik in Nederland verblijf kan zo'n beschikbaarheid best handig zijn.

Fijn te lezen over je ervaringen met zwerven. Daar waar mijn keus eerst een vlucht leek, weg van loopbaanverplichtingen, wordt het steeds meer een avontuur om naar uit te zien. 


   
BeantwoordenCiteren
René Siers
(@siers020)
Deelgenomen: 2 jaren geleden
Berichten: 3
Topic starter  

Lijkt me gaaf om zo overal en wie ook te kunnen helpen met wat dan ook. Als ik in Nederland verblijf kan zo'n beschikbaarheid best handig zijn.

Dit idee gaat dan meer/ook over fysieke en niet zo zeer virtuele assistentie, hoewel dat natuurlijk ook kan. Duidelijk dat het onderzoek naar hoe en wat nog in volle gang is. Mogelijkheden te over. 🙂

 


   
BeantwoordenCiteren
Thamara Zijlstra
(@thamarazijlstra)
Admin
Deelgenomen: 3 jaren geleden
Berichten: 525
 

@siers020 Zoveel mogelijkheden ? En het kan ook gewoon heel goed naast elkaar bestaan. Hoort allemaal bij het avontuur! 


   
BeantwoordenCiteren

De grootste VA community van Nederland:

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ben je net zo eigenwijs als ik? Creëer dan zelf je eigen droombaan. Je eigen dag indelen, werken waar je maar wilt én zelf kiezen met wie je werkt. Als virtual assistant gaat het om wat JIJ belangrijk vindt. Het is tijd om te genieten van je vrijheid. Het is tijd voor jou!

Vraag een gratis dagdroomgesprek aan

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: