De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Een VA interview met:

Colin Kassies
Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en de keuze was makkelijk

Interview Colin Kassies

Deze week interview ik Colin Kassies. Een reislustige voormalig theaterman die zijn kennis nu inzet om als virtual assistant voor anderen een brug te bouwen tussen hun privé leven en business.  

Op je website staat een heel catchy zin: Voor mensen die een leven hebben en een business willen, en voor mensen die een business hebben en een leven willen. Hoe kwam je daarop en waarom is dat je doelgroep?

Haha, dankje. Ik ben al jaren geïnspireerd door mensen met ‘the gift of the gab’, zoals ze dat in Groot Brittannië zo mooi zeggen. Mensen die kernachtig en grappig wat kunnen verwoorden. En naja, sometimes it rubs of on me. Ik schrijf graag en het is altijd fijn om te horen dat dat goed overkomt.

Ik ben ooit heel casual begonnen als VA, door een vriendin van mij. Zij heeft een goedlopende shiatsupraktijk, een drukke vent en drie kinderen en helemaal niks met computers. De hulp zat vaak in het regelen van wifi, het achterhalen van wachtwoorden of het geven van advies over van alles en nog wat waar ze tegenaan liep online of op haar computer. Later werd dat haar website updaten, Mailchimp opzetten en toen ze veel vraag kreeg van expats in Amsterdam ook haar teksten naar het Engels vertalen, etc. 

Het leek me dat er nog wel meer drukke ondernemers zijn die liever hun eigen ding doen dan leren hoe je websites maakt en ondersteuning willen bij hun online aanwezigheid. 

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan dat nu goed van pas komt bij je werk als VA?

Ik ben van oorsprong theatertechnicus en -producent. Dit heb ik jaren gedaan. Ik heb zelf voorstellingen gemaakt met de leukste theatermakers en de halve wereld over getourd met voorstellingen. Van Nieuw Zeeland tot Suriname en van St Petersburg tot aan Sevilla. Dat heeft me een enorm inzicht in mensen en de wereld gegeven. Een technicus of producent is namelijk een project manager, logistiek manager, boekhouder, HR manager, planner, elektricien, amateur meteoroloog, regelaar, ritselaar en psycholoog in één. Ik weet hoe je tegelijkertijd moet dromen en organiseren. Hoe je de boel draaiende houdt. Daarnaast heb ik ook met een groot project meegedaan waarbij we in 2005 al online bezig waren met reisverhalen, bloggen en vloggen. Voor mij komt al deze ervaring nu perfect samen in mijn nieuwe werk als virtueel assistent. 

Klinkt gaaf. Waarom wilde je dan wat anders?

Ik vond het te gek, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging. Ook kwam ik erachter dat ik te veel energie kwijtraakte door met de verkeerde projecten en mensen te werken. Ik had veel te veel ideeën, die ik dan uiteindelijk zelf maar deed. Ik vind het werken met mensen heel fijn, maar nu in mijn eentje achter de laptop voelt alles veel gerichter. Veel minder los zand en meer grip op de zaken. Ik kan alles op mijn niveau doen en de lat leggen waar ik wil. 

Je hebt ervoor gekozen een virtual assistant opleiding bij Blueberry te doen, waarom?

Het voelde goed. Ik ben al mijn hele leven zzp’er, ik heb hooguit een blauwe maandag in loondienst gewerkt. Thamara had ik al eens ontmoet bij een gettogether over het aanbrengen van meer efficiëntie in je leven (lees: boekhouding en geldzaken). Toen ik een nieuwe richting zocht en Thamara jaren geleden de VA opleiding begon ben ik puur op gevoel ingestapt. Thamara heeft een positiviteit die ik heel fijn vind dus de keuze was niet moeilijk.

Wat is voor jou de grote toegevoegde waarde op je leven nu je als zzp’er online werkt?

Dat ik kan leren en werken tegelijk. Het internet is een fantastische plek als je leert ermee om te gaan. Ook van het uitwisselen van ideeën en tips met mensen van over de hele wereld word ik blij. Ik heb bijvoorbeeld weleens een idee waarvan ik denk dat het haalbaar is, maar waarvan ik niet precies weet hoe ik het moet doen. Als ik dan midden in de nacht een vraag op een forum zet en de ochtend erna een paar reacties heb van iemand uit Australië of India dan vind ik de mensheid echt fantastisch. 

Wat is voor jou de grootste uitdaging van eigen baas zijn?

Tijdsindeling en focus. Ik ben een pietje precies en heb veel ideeën. Ik maak met de opdrachtgever altijd heldere afspraken, maar ik doe los van de afspraken vaak nog een boel kleine dingetjes die ook nog even fijn zijn om te doen. Ik word er gelukkig steeds beter in om hoofd- en bijzaak van elkaar te onderscheiden en in te passen.

Volgens mij ben jij een echte avonturier en je reist veel en graag. Hoe combineer je dit met je werk?

Ik werk veel direct op mijn laptop en heb dus niet altijd snel internet nodig. Door mijn jarenlange ervaring in plannen en reizen tegelijk kan ik behoorlijk goed inschatten wanneer ik iets af kan hebben als ik ook nog moet reizen. En ik kan me ondanks chaos en onrust om me heen altijd goed concentreren op iets dat af moet. 

Hoe ziet een gemiddelde dag of week eruit voor jou?

Ik werk het liefst ‘s ochtends en aan het begin van de middag, maar soms is dat ook pas ‘s avonds als ik een second wind ervaar, mijn tweede energy boost op een dag. Ik maak een plan met wat ik af wil hebben voor de dag en de week. Ik werk voornamelijk thuis en met een groot extra beeldscherm. Als ik op reis ben probeer ik korte klusjes mee te nemen, zodat ik aan het eind van de dag wel een voldaan gevoel heb. 

Ik bouw en ontwerp websites, schrijf teksten en vertaal in Nederlands en Engels. Op dit moment ben ik zo’n honderd blogs van een therapeut aan het omzetten naar een nieuwe website. Ik geef ze een nieuwe look & feel en verbeter de SEO. 

Met wat voor soort mensen werk je en wat doe je voor ze?

Ik werk tot nu toe voornamelijk met mensen in de zachte sector, zoals coaches, therapeuten en masseurs. Maar ook het hotel waar ik laatst zat in Marokko wil een website. En binnenkort de oplevering voor mijn eerste website voor een uitzendbureau. Ik werk gelukkig vaak met opdrachtgevers die me veel vrijheid geven. Vaak hebben ze al wel een eigen idee of wat materiaal, of een website die nu eindelijk eens af moet. Ik bespreek dan vooral ook met ze wat ze op termijn willen, wat hun doelgroep is, wat de kansen in de toekomst zouden kunnen zijn en hoe we de website en alles wat ze ermee willen vorm gaan geven. Voor mij is het soms net alsof we nog theater aan het maken zijn. 

Hoe heb je deze opdrachtgevers gevonden?

De meesten tot nu toe gewoon via via. Mensen die anderen spreken tijdens trainingen of evenementen en dan de knoop doorhakken om dingen te gaan uitbesteden en mijn naam noemen. Al had ik laatst trouwens een hele leuke opdrachtgever die direct via mijn website kwam. 

Waarom past de virtueel assistent zo goed bij de behoeften van deze tijd volgens jou?

Mensen willen vaak een heleboel en dan moet je efficiënt zijn. Ik ben een fan van de uitspraak van Virgin-baas Richard Branson: Doe wat je goed kan en zoek de juiste mensen voor de dingen die je niet goed kan of die je gewoon stom vindt om te doen. Make a team! Ook mijn vorige werk is daar het bewijs van; mooie dingen maak je eigenlijk altijd samen. In je eentje kan je bijna niks. Een onderdeel van wat ik aanbied is eigenlijk een soort coachen. Door mijn ervaring als ondernemer en leidinggevende in een hectische business voel ik al heel gauw wat er nodig is om het werk gedaan te krijgen en wat daarvoor moet gebeuren. Door overleg, goed communiceren en gedegen werk leveren breng ik zoveel mogelijk rust aan bij de opdrachtgever. Die kan daardoor weer op zijn of haar eigen dingen focussen.

Heb je een tip voor anderen die ook als virtual assistant willen starten, maar nog twijfelen?

Luister naar dat diepe stemmetje van binnen. Dat stemmetje dat voelt wat het wil. Ga goed bij jezelf na of wat jij kan en kan leren opgewassen is tegen alle zelftwijfel en of je jezelf kan verkopen aan je gewenste opdrachtgevers. En ga niet opeens alles in je eentje doen. Stap eventueel langzaam over en groei er in.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!
Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: