De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Een VA interview met:

Stephany Setoe
Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Stephany Setoe

Deze week interview ik Stephany Setoe. Een virtual assistant die in dit beroep de ideale combinatie heeft gevonden tussen het moederschap, uitdagend werk en persoonlijke ontwikkeling.

Waarom heb je ervoor gekozen je leven een draai te geven en voor jezelf te beginnen als VA?

Als moeder van twee, liep ik bij mijn werkgever tegen een burnout aan. Ik dacht dat ik mijn huidige functie en het moederschap wel ‘even’ kon combineren. Eenmaal ziek thuis, wist ik dat actie moest gaan ondernemen. Het idee om als zelfstandige aan de slag te  gaan – want wie wilt er nu niet zijn eigen tijd indelen – had ik al heel lang, maar ik wist niet precies als wat. Toen ik hoorde over het fenomeen virtual assistant, wist ik dat ik dat ook wilde doen: werkzaamheden uitvoeren die ik leuk vind en werken in mijn eigen tijd.

Wat deed je voordat je virtual assistant werd?

Ik werkte als part-time Interim Project Assistant in de auto-industrie.

Had je twijfels of onzekerheden over de stap naar het zelfstandig ondernemerschap?

Jazeker! Ik werkte in het bedrijfsleven in een leuke functie met een superleuk salaris. Dus ik werd enorm onzeker over de financiële stap; vooral omdat het niet alleen om mij ging, maar dat het ook mijn gezin zou treffen. En daarnaast de onzekerheid of ik wel aan klanten zou komen en of er klanten überhaupt op mij zaten te wachten.

En de realiteit? Heeft het je leven verrijkt?

Ja. Ik werk nu op tijden die voor mij het beste uitkomen en ik geniet heel erg van de flexibiliteit die dit mij geeft. Wil ik actief zijn op de school van mijn kinderen? Dat kan nu gewoon. Ik doe nu ook werkzaamheden die ik echt leuk vind om te doen. En dan heb ik het nog niet eens over die enorme leerschool die achter het hele zelfstandig ondernemen zit. Je valt, je staat op, je gaat weer verder, je boekt succes; je leert en groeit enorm als persoon. 

Je hebt ervoor gekozen een virtual assistant opleiding bij Blueberry Dynamic te doen, waarom?

Blueberry Dynamic bood een VA introductietraining aan en dat vond ik fijn, omdat ik niet gelijk een mega investering wilde maken in een opleiding waarvan ik niet zeker wist of dat ‘het’ zou zijn. De leerstof en de video’s die daarin werden aangeboden waren duidelijk, eerlijk en vooral ook een eye-opener. Hierdoor werd het voor mij al snel duidelijk dat ik bij Blueberry Dynamic door wilde gaan met de B-Business opleiding. Tijdens de opleiding ga je overigens nog dieper in het ‘waarom’ en ‘hoe’, waardoor je een stevige fundering bouwt voor jouw bedrijf.

Wat heeft je het meest verrast in je werk als virtual assistant?

Dat het niet als werken voelt; er is geen dag dat ik er tegenop zie. Ik duik nu met zoveel plezier achter mijn laptop. Ik mag nu dingen doen die ik echt leuk vind en daarmee kan ik ook nog eens mijn klanten goed helpen.

Met wat voor soort mensen werk je en wat doe je voor ze?

Ik werk met ondernemende moeders die anderen begeleiden en coachen op het gebied van HR, mindfulness, sport en beauty.

Neem ons mee in hoe een gemiddelde dag/week eruit ziet voor jou. Hoe laat sta je op, waar werk je en wat doe je allemaal?

Bij ons draait de ochtend voornamelijk om de kids op tijd op school te krijgen, dus de wekker gaat redelijk vroeg (6:15 uur). Zo heb ik eerst tijd voor mijzelf, voordat de rest van het huis wakker is.

Zodra de kinderen op school zijn, maak ik mijn koffie en verdwijn ik naar mijn kantoor op zolder om te werken. Ik check altijd eerst mijn dagplanning en gebruik de Pomodoro techniek om te focussen. Ik ondersteun voornamelijk in marketing communicatie (social media en email-marketing) en website design- en onderhoud. Maar soms wijk ik ook af en doe ik andere werkzaamheden, puur voor de afwisseling. Eens in de twee weken ga ik flexwerken bij Green Central in Almere en aankomend jaar wil ik wat vaker een netwerklunch bezoeken; zo isoleer ik mezelf niet helemaal van de buitenwereld (al ben ik wel enorm gesteld op mijn thuiswerkplek).

Wanneer ik thuis werk lunchen mijn dochter en ik altijd samen en daarna ga ik weer aan het werk totdat ik mijn zoon moet ophalen van school. Afhankelijk van hoe druk het is werk ik soms nog heel eventjes door daarna en anders rijd ik heen en weer naar buitenschoolse activiteiten, of ik heb tijd samen met de kids. Ik werk eigenlijk alleen maar doordeweeks, behalve op woensdag want dat is mijn vrije dag. En wanneer manlief aan het sporten is, werk ik één tot twee avonden in de week wanneer de kids op bed liggen.

Je bent moeder. Hoe ervaar je het thuiswerken in combinatie met je gezin?

Voor mij is dit echt de ideale combinatie en ook één van de belangrijkste redenen waarom ik het doe. Het is cliché, maar tijd vliegt enorm snel en ik wil weinig missen van de basisschoolperiode. Er komt een periode dat zij ouder en zelfstandiger worden en dan kan ik altijd wel meer uren werken, indien nodig. Qua planning heeft het mij enorm geholpen om te starten als VA toen mijn jongste naar school ging, en nu werk ik tijdens schooluren en sta ik op tijd op het schoolplein om de kinderen op te halen. 

Eigen baas zijn is heerlijk, maar soms ook lastig. Wat vind je er moeilijk aan?

Terwijl ik het beste werk met zo min mogelijk afleiding om mij heen, voel ik me soms wel alleen. De reuring om je heen of even kletsen of sparren met een collega, dat zit er met thuiswerken niet in. Gelukkig bestaat er een mogelijkheid tot flexwerken en heb ik een aantal vriendinnen om mij heen die ook zelfstandig ondernemen en dan zoeken we elkaar op.

Hoe heb je je huidige klanten gevonden?

De meeste klanten heb ik via mijn netwerk en via-via gevonden. 

Heb je een gouden tip voor anderen die ook als virtual assistant willen starten?

Wacht niet tot het perfect is. Er is nooit een goed moment of beste datum om te starten of om de perfecte website te lanceren of het perfecte plan te hebben; ondernemen is een leerproces waar je alleen maar van leert en groeit (en daar hoort vallen en opstaan echt bij). Uiteindelijk gaat het erom dat je start.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!
Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: