De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Een VA interview met:

Elvira van Gastele
Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Werk is nooit meer saai sinds ik zelfstandig onderneem

Elvira van Gastele

Deze week interview ik Elvira van Gastele. Een voormalig ICT’er die in de voetpsoren van haar ondernemersfamilie is getreden en nu als virtual assistant met plezier onderneemt.

Ben je opgegroeid in een ondernemersfamilie of is ondernemen volledig nieuw voor je?

Ik ben opgegroeid in een echte ondernemersfamilie. Mijn vader en meerdere ooms en tantes hebben bedrijven en ondernemen heeft bij mij altijd gekriebeld. Toch heb ik na mijn studie ongeveer 13 jaar in loondienst gewerkt en bij best veel verschillende bedrijven, maar het kriebelde al jaren om zelf een bedrijf te hebben en de verantwoordelijkheid daarvoor te dragen. In 2018 heb ik, nadat ik er onder andere met vrienden over heb gepraat, de knoop doorgehakt om ondernemer te worden en er net als mijn familie helemaal voor te gaan. 

Heeft het regelen en organiseren ook altijd in je gezeten?

Ja, absoluut. Ik was vroeger altijd degene die alles regelde voor onze vriendenclub; van avondjes karten tot bowlen met diner en andere leuke activiteiten. Ik vond het toen al leuk om na te denken over de inhoud van de uitjes en of iedereen vervoer had en al die dingen. En ook het maken van de bijbehorende uitnodigingen vond ik erg leuk.  

Wat gebeurde er in je leven waardoor je de keuze hebt gemaakt om als virtual assistant een nieuwe start te maken?

Ik heb dus zo’n 13 jaar in loondienst gewerkt bij verschillende werkgevers. Al vrij snel vond ik de werkzaamheden saai worden of had ik geen zin meer om elke dag naar hetzelfde kantoor te gaan, om hetzelfde werk te doen met dezelfde mensen. Ik heb ontzettend leuke collega’s gehad, daar lag het niet aan, maar ik miste de afwisseling en verantwoordelijkheid. 

In 2018 heb ik met mijn man en met vrienden die beiden ook als virtual assistant werken gesproken over mijn idee om zelf een bedrijf te starten. Ik werd daar al snel steeds enthousiaster van en ben toen gaan nadenken over wàt ik wilde doen. Toen ben ik een opleiding bij Blueberry Dynamic gaan volgen en parttime gaan ondernemen naast mijn al parttime baan in loondienst. Toen ik begin 2019 tegen een burnout aan liep, moest er echt wat veranderen en nam ik ontslag. Op het moment dat ik me weer beter voelde ben ik helemaal voor mijn eigen bedrijf gegaan en dat voelt als een hele goede keuze.

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan dat nu goed van pas komt bij je werk als virtueel assistent?

Ik heb verschillende functies gehad in de ICT en ben daardoor vrij technisch. Ik vind het leuk om met software bezig te zijn. Dat helpt mij nu met het maken en beheren van websites of het uitzoeken van software en deze in te richten voor klanten. Daarnaast werk ik sinds 2013 ook voor het bedrijf van mijn ouders en daar heb ik van alles geleerd over het runnen van een bedrijf en hoe je bijvoorbeeld de administratie daarvoor opzet. Allemaal hele nuttige ervaring nu. 

Had je twijfels of onzekerheden over de stap naar het zelfstandig ondernemerschap?

Ja, maar dat hoort erbij, toch? Ik had best wel wat twijfels of ik leuke opdrachten en klanten zou vinden. Ik vind mijzelf namelijk niet echt een verkoper, dus dat vond ik best spannend. Maar als ik zo naar het afgelopen jaar kijk, mijn eerste jaar als ondernemer, mag ik helemaal niet klagen over hoe het is gegaan. Voordat ik klaar was met de virtual assistant opleiding had ik al 2 klanten en daar zijn er daarna nog meer bijgekomen. Ik ben heel tevreden.

Waarom wilde je graag een virtual assistant opleiding bij Blueberry Dynamic doen?

Dat heb ik gedaan op aanraden van twee vrienden die ook bij Blueberry Dynamic de opleiding hebben gevolgd. Ik kan veel vragen aan familie, maar ik vind het belangrijk om een goede basis te hebben over wat werken als zelfstandige inhoudt, hoe je op een goede manier op afstand kunt werken met je klant en hoe je zichtbaar kunt worden als VA. Ik heb eerst een introductieweek gevolgd en daar werd ik al helemaal enthousiast van. De verdere opleiding van Blueberry gaf mij die basis waar ik weer mee verder kon. 

Wat heeft je het meest verrast in je werk als virtual assistant?

Dat ik heel afwisselende werkzaamheden kan doen. Ik ondersteun ondernemers met twee totaal verschillende soort werkzaamheden en ik wist niet zeker hoe ondernemers daarop zouden reageren, maar ik krijg hele toffe reacties!

Wat doe je dan voor werk en voor welk soort mensen?

Ik ondersteun tot nu toe zowel zzp’ers als kleine MKB bedrijven. Daar zitten coaches bij, een interieurstyliste, een bouwbedrijf en een schoonheidsspecialiste. Echt super verschillend, maar ontzettend leuk.

De werkzaamheden die ik doe zijn ook divers. Ten eerste bouw en beheer ik websites in Squarespace en WordPress en ik help met het kiezen en inrichten van bepaalde software. Daarnaast help ik op backoffice gebied. Ik doe facturatie, maak en verstuur offertes, doe mail- en agenda beheer en maak projectplanningen. Misschien een beetje een gekke combi, maar het werkt en ik word er blij van.

Hoe heb je deze klanten gevonden?

Allemaal via via of via LinkedIn of een online platform waar meerdere VA’s een profiel op hebben staan.  

Is vrije tijd belangrijk voor je? En maakt het werk als zzp’er het makkelijker om meer vrije tijd te hebben?

Absoluut. Mijn man werkt 4 dagen en ik wil ook maximaal 4 dagen werken. Die doordeweekse dag die we samen vrij zijn is echt van ons en dan doen we (heel burgerlijk) leuke dingen. Nu ik als zzp’er werk kan ik zelf mijn planning maken en ik merk dat de klanten die ik heb het prima vinden dat ik op maandag niet werk en dus vanaf dinsdag weer reageer op mails.

Neem ons mee in hoe een gemiddelde dag/week eruit ziet voor jou. Hoe laat sta je op, waar werk je en wat doe je allemaal?

Mijn werkweek begint dus op dinsdag. Ik ben geen ochtendmens, dus begin niet heel vroeg. Zo rond 9:00 begin ik met werken en ik werk tot een uur of 16:00, met daartussen een pauze van een uur zodat ik lekker een stukje buiten kan lopen.

Als ik niet voor klanten aan het werk ben, ben ik voor mijn eigen bedrijf aan het werk of volg ik een cursus.

Ik werk voornamelijk vanuit huis, waar ik een eigen kantoor heb ingericht, maar ik werk bij 1 klant ook op locatie bij de klant zelf. Ik wil wel wat vaker leuke flexwerkplekken opzoeken trouwens. In de zomer heb ik veel op het strand gewerkt (heerlijk!), nu zoek ik nog leuke plekken voor in de winter. 

Heb je als laatste een tip voor iemand die erover denkt te starten als virtual assistant, maar nog twijfelt?

Bedenk wat je leuk vindt, wat je kunt en ook wat je niet leuk vindt. Ga met ondernemers praten om erachter te komen waar zij behoefte aan hebben en kijk of dat matcht met jouw plannen. En begin daarna gewoon. Een opleiding helpt je erg voor een goede basis, maar ga ook gewoon op zoek naar opdrachten en begin. Als je gaat zitten wachten tot de tijd goed is en je al je plannen tot in de puntjes hebt uitgewerkt, begin je namelijk nooit. Leren blijf je toch je hele (ondernemers-)leven doen.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!
Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: