De Blueberry VA Academy

Waar vrijheid en werk één worden

Creëer zelf de baan waarvan je altijd hebt gedroomd!
Vragen? Stuur ons een appje:
06-23813931

Een VA interview met:

Wanda Suiker
Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Door: Thamara Zijlstra

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Ik hoefde er niet over na te denken, ik ben er gewoon voor gegaan

Interview Wanda Suiker

Deze week interview ik Wanda Suiker. Een leergierige en nieuwsgierige virtual assistant die het liefste anderen helpt en nu helemaal op haar plek is tussen de creatievelingen. 

Waarom heb je ervoor gekozen je leven een draai te geven en voor jezelf te beginnen als VA?

Ik was altijd bezig om het iedereen naar de zin te maken. Ik was een kei in het oplossen van problemen voor anderen, altijd de reddende engel voor iedereen. Het is iets wat ik leuk vind en graag wil, maar op een gegeven moment merkte ik dat er iets moest veranderen. Anders zou ik uiteindelijk in een burnout terecht komen. Toen ben ik beetje bij beetje een andere weg ingeslagen. En verandering brengt nieuwe resultaten! 

Ik werd gevraagd door een fotografe om haar te assisteren bij het plaatsen en maken van social media berichten, om mee te denken en te helpen met het maken van workshops. Dat vond ik zo leuk om te doen dat ik mij ben gaan verdiepen in de mogelijkheid om hier verder mee te gaan. Dat bracht me bij het werken als virtual assistant. Zo kon ik anderen helpen hun problemen op te lossen en er geld mee verdienen. 

Had je twijfels of onzekerheden over de stap naar het zelfstandig ondernemerschap?

Niet toen ik hiermee begon. Ik ben nogal impulsief en enthousiast en dan ga ik er ook gewoon helemaal voor. 

Hoe heeft het je leven verrijkt?

Werken als zelfstandig ondernemer geeft me veel vrijheid. Het is geweldig om te kunnen doen wat je graag doet. Als virtual assistant geef ik uitting aan mijn passie – mensen helpen. Dit geeft me enorm veel energie. En als ik ook maar iets kan bijdragen aan het omhoog brengen van die energie-levels bij een ander, dan zijn twee mensen gelukkig. Wat wil je nog meer?

Wat deed je voordat je VA werd?

Ik werkte als apothekersassistente, ben opgeleid tot NLP practitioner en heb een eigen praktijk als Sensitherapeut gehad. Nu werk ik naast mijn virtual assistant werkzaamheden ook nog parttime als apothekersassistente. Toen ik klaar was met school en voor een opleiding moest kiezen had ik geen idee waar ik voor moest gaan, niets leek mij leuk genoeg om tot aan mijn pensioen te doen. Het enige dat ik zeker wist was dat ik graag mensen wilde helpen. Inmiddels weet ik dat je gewoon kan en mag veranderen. Alles wat ik heb gedaan deed ik met veel plezier. Ik ben nieuwsgierig aangelegd en heb altijd honger naar meer. VA zijn past nu bij me. Ik heb geleerd om mijn grenzen beter te bewaken, zodat ik mezelf niet vergeet.

Je hebt ervoor gekozen een virtual assistant opleiding bij Blueberry Dynamic te doen, waarom?

Op aanraden van 2 andere VA’s die ik heb ontmoet bij mijn business coach. Zij hadden beide de VA introductietraining gedaan en 1 van hen ook B. Business. Ze waren beiden zeer te spreken over de opleiding. Nadat ik toen zelf de VA introductietraining deed was ook ik niet meer te stoppen. Ik vond het zo leuk, leerzaam en verrassend dat ik meteen door ben gegaan met B. Business.

Wat heeft je het meest verrast in je werk als virtual assistant?

Het blijft me verbazen wat er allemaal online mogelijk is. Zoveel geweldige en handige tools die je overal voor kunt gebruiken. Heel bijzonder.

Met wat voor soort mensen werk je en wat doe je voor ze?

Voornamelijk met creatieve coaches, daar heb ik een goede klik mee. Ik heb mij nu gericht op het stukje social media marketing voor hen. Wat niet wegneemt dat ik andere taken incidenteel niet wil of kan doen, ik vind namelijk zoveel leuk om te doen.

Neem ons mee in hoe een gemiddelde dag/week eruit ziet voor jou. Hoe laat sta je op, waar werk je en wat doe je allemaal?

Ik sta om 06:30 op en wandel dan een rondje met de hond. Daarna ontbijt ik samen met mijn man en kinderen. Als die allemaal de deur uit zijn en de boel is opgeruimd ga ik rond 09:00 uur naar mijn kantoor aan huis en begin ik mijn werkdag. Tussen de middag loop ik weer een heerlijke ronde met de hond en ga ik lekker lunchen, om daarna nog tot ongeveer 15:00 uur verder te werken. Dan komt de jongste thuis. Mocht het nodig zijn dan kan ik ’s middags na 15:00 uur of ’s avonds nog verder werken. Ik maak en plan voornamelijk social media berichten.  

Eigen baas zijn is heerlijk, maar soms ook lastig. Wat vind je er moeilijk aan?

De discipline opbrengen om niet eerst even iets anders te doen. Ik vind het soms lastig om de tijd te nemen voor mijn werk, terwijl bijvoorbeeld het huishouden wacht of de buurvrouw een kop koffie wil komen drinken. Dit vergt me meer discipline dan ik had verwacht.

Je bent moeder. Hoe ervaar je het thuiswerken in combinatie met je gezin?

Dat gaat heel goed. Mijn kinderen zijn al ouder en weten dat als de deur van mijn kantoor dicht is ik niet gestoord wil worden (dan sturen ze wel een appje :-)). 

Hoe heb je je huidige klanten gevonden?

De klanten waar ik nu voor werk heb ik gevonden via social media. Zij zochten iemand voor hun social media marketing, dus dat was een goede match. 

Virtual assistants zijn hot. Hoe zie jij de VA over 5 tot 10 jaar?

Ik denk dat een virtual assistant dan gespecialiseerd is in 1 of 2 taken en dat er meer samenwerkingsverbanden zijn tussen VA’s, zodat een ondernemer maar één aanspreekpunt heeft terwijl hij wel met verschillende VA’s met verschillende specialiteiten werkt. 

Heb je een gouden tip voor anderen die ook als virtual assistant willen starten?

Vooral DOEN!! En begin breed, je merkt vanzelf waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Ga je daarna pas specialiseren.

Mijn naam is Thamara

In de afgelopen 10 jaar hielp ik met de Blueberry VA Opleiding duizenden ambitieuze vrouwen bij het ontdekken van hun ware potentieel, het creëren van leuker werk, meer vrijheid en het waarmaken van hun dromen. Ben jij waar je wil zijn?

Profielfoto van Thamara Zijlstra - eigenaar van Blueberry Dynamic
Hoi, ik ben Thamara

Ik ben een eigenwijze avonturier en geboren optimist. Ik werk al meer dan 10 jaar online als Virtual Assistant Coach. Dankzij mijn positieve energie en vrije manier van leven ben ik een rolmodel en inspiratiebron geworden voor de duizenden ambitieuze vrouwen die ik heb begeleid naar een eigen onderneming, meer vrijheid en de ruimte om zonder excuses 100% zichzelf te kunnen zijn.

Ik hoop voor jou hetzelfde te kunnen betekenen!
Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Waarom ga je geen werk doen waar je energie van krijgt en waar je écht blij van wordt?

Begin met gemak je eigen goedlopende business als Virtual Assistant (VA)

Is Virtual Assistant worden iets voor jou?

Doe de professionele VA Beroepstest

Persoonlijk Whatsapp consult

Adviesprijs:
27,95
Prijs inclusief btw.
Nu GRATIS!

Waarom zou iemand zoals jij geen leuker werk kunnen creëren?

Vraag een gratis 1-op-1 gesprek aan met mij
In een dagdroomgesprek maak ik tijd voor jou. Een persoonlijk gesprek waarin jij en jouw dromen centraal staan. Stel al je vragen en ontdek of VA worden écht bij jou past.

Lees meer VA interviews:

Stephany Setoe

Ik heb een burnout voorkomen door als moeder vanuit huis te gaan werken​

Sjomara Specht

Sjomara Specht

Iets spannend vinden en het toch doen betekent dat ik mijn hart volg

Dorien Zwarthoed

Dorien Zwarthoed

Nu ik als zzp’er echt alles zelf mag bepalen kan ik ook 100% mezelf zijn​

Stuur mij een appje:

0630944036

Stuur een mailtje naar:

klantenservice@blueberrydynamic.nl

Vul het contactformulier in: